Crossreglementen 2017-2018
December 13, 2017 at 4:56 pm

Crossreglementen 2017-2018

Voor het winterse veldloopseizoen – met start op zondag 22 oktober in Gent – zijn de onderstaande reglementen van toepassing

  • de Provinciale Crosstrofee (benjamins-pupillen-miniemen).
  • de KAPE-crosstrofee (van cadetten t.e.m. masters).
PROVINCIALE CROSSTROFEE : enkel voor benjamins, pupillen en miniemen.

Deze  winterse crosstrofee wordt georganiseerd door het Provinciaal Comité van Antwerpen. Alle atleten aangesloten bij een club uit de provincie Antwerpen komen hiervoor in aanmerking. Voor iedere veldloop in de provincie Antwerpen worden er aan de 1ste 10 punten, aan de 2de 9 punten, aan de 3de 8 punten, enz … toegekend.

Echter : enkel atleten uit de provincie Antwerpen komen in aanmerking, d.w.z. deelnemers uit andere provincies worden bij de puntentoekenning overgeslagen.

De 6 beste resultaten van het veldloopseizoen per atleet worden samengeteld (je kan dus maximum 60 punten behalen). Je hebt er dus voordeel bij om aan iets meer dan 6 veldlopen deel te nemen, want dan vallen je mindere prestaties weg.

Op het einde van het winterseizoen ontvangen de 10 beste atleten van de provincie per geboortejaar een prijs (op voorwaarde dat er aan minstens 6 veldlopen in de provincie werd deelgenomen). De tussenstand van deze Provinciale Crosstrofee, kan je voortaan vinden op de nieuwe website van het Provinciaal Comité Antwerpen. Klik even HIER !

Dit is het officiële reglement van het Provinciaal Comité Antwerpen.

REGLEMENT

De crosstrofee is een criterium ingericht door het Provinciaal Comité Antwerpen voor benjamins, pupillen en miniemen, zowel jongens en meisjes. Enkel atleten met een geldig VAL-nummer en aangesloten bij een Antwerpse club komen in aanmerking voor de crosstrofee.

Voor dit criterium zijn er punten te verdienen op elke veldloop in de provincie Antwerpen die georganiseerd is door een VAL–club uit de provincie Antwerpen. Men dient aan tenminste zes wedstrijden deel te nemen om in aanmerking te komen voor de crosstrofee.

Wanneer men deelneemt aan meer dan zes wedstrijden komen de zes beste resultaten in aanmerking voor de rangschikking.

De punten worden als volgt toegekend:

1ste atleet van VAL-club provincie Antwerpen – 10 punten
2de  atleet van VAL-club provincie Antwerpen – 9 punten
3de  atleet van VAL-club provincie Antwerpen – 8 punten
4de  atleet van VAL-club provincie Antwerpen – 7 punten
5de  atleet van VAL-club provincie Antwerpen – 6 punten
6de  atleet van VAL-club provincie Antwerpen – 5 punten
7de  atleet van VAL-club provincie Antwerpen – 4 punten
8ste  atleet van VAL-club provincie Antwerpen – 3 punten
9de  atleet van VAL-club provincie Antwerpen – 2 punten
10de  atleet van VAL-club provincie Antwerpen – 1 punt

De eerste tien atleten in de eindrangschikking, per categorie, per geboortejaar, dit zowel voor de jongens als de meisjes, ontvangen een T-shirt. De eerste atleet in de rangschikking ontvangt een crosstrofee. Bij een ex aequo voor de tiende plaats worden alle atleten gerangschikt.

De prijsuitreiking zal bij voorkeur plaatsvinden in de maand maart of april.KAPE-CROSSTROFEE : vanaf cadetten t.e.m. masters.

Deze KAPE-crosstrofee wordt georganiseerd door onze club zelf. Komen in aanmerking : alle KAPE-atleten die cadet zijn of ouder.

Voor deze crosstrofee worden de 7 beste resultaten in aanmerking genomen. Alle crossen uit de provincie Antwerpen, het Kampioenschap van Vlaanderen, het Belgisch Kampioenschap Alle Categorieën, het Belgisch Kampioenschap Masters en alle wedstrijden van de Cross-Cup komen hiervoor in aanmerking. Uit de ruime keuze aan veldlopen, moet het perfect mogelijk zijn om minimaal 7 crossen te betwisten en zo de nodige punten voor deze KAPE-crosstrofee te verzamelen.

Voor iedere veldloop wordt je uitslag omgerekend naar 20 deelnemers en krijg je omgekeerd evenredig het aantal punten met een maximum van 20 punten. (Een eenvoudig voorbeeld : ben je 6de op 40 deelnemers, dan ben je omgerekend 3de op 20 deelnemers en krijg je dus 18 punten).

Op de aanbevolen veldlopen zijn er iets meer punten te verdienen. Dan wordt – op dezelfde manier als hierboven vermeld – je plaats ook omgerekend, maar nu naar 25 punten.

En nog een extraatje : nog iets meer punten staan er op de Provinciale  Kampioenschappen veldlopen. Bij dit kampioenschap wordt de uitslag verrekend naar 30 punten.

Voor het Kampioenschap van Vlaanderen wordt de score omgerekend naar 35 punten en op het Belgisch Kampioenschap vallen de meeste punten – 40 punten – te verdienen.

Het minimumaantal punten voor deelname aan een veldloop bedraagt 2 punten.

Op deze manier worden per atleet  de 7 beste resultaten opgeteld. Voor elke wedstrijd boven deze 7 (en tot een maximum van 10 wedstrijden) krijgt men automatisch 2 punten extra, punten die uiteraard meetellen voor de algemene rangschikking.

Er wordt 1 klassement opgesteld en de eerste 5 krijgen een geldprijs, maar nogmaals herhalen … enkel op voorwaarde van deelname aan minstens 7 veldlopen. Echter niet vergeten om je uitslagen te melden, a.u.b. (denk er aan dat wij geen detectives zijn !). Dit geldt niet voor de aanbevolen veldlopen en de kampioenschappen. Daarvan verzamelen wij de resultaten zelf !

De eerste vijf komen in aanmerking voor de geldprijzen van deze “KAPE-Crosstrofee”. De winnaar verdient met al zijn geploeter in het veld 100 Euro, de 2de in de eindstand 80 Euro, de 3de 60 Euro, de 4de 50 Euro en de 5de 40 Euro.

0 likes Reglementen , Veldlopen # , , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Blijf op de hoogte