Logo FitFree
FitFree is een bewegingsprogramma gericht op niet-sporters of gewezen sporters (in samenwerking met de gemeente Kapellen en de Sportdienst Kapellen). Dit programma wordt aangeboden aan deelnemers van minstens 18 jaar. Tijdens de trainingen komen allerlei oefeningen aan bod, gericht op het verbeteren van de algemene motoriek en conditie. Men proeft van de verschillende atletiekdisciplines via spel- en oefenvormen. Verleg je eigen grenzen, daag elkaar uit en probeer – week na week – je prestaties te verbeteren. Er wordt gebruik gemaakt van aangepaste materialen en alternatieve oefeningen. Dit is een absolute aanrader voor wie aan zijn of haar conditie wil werken. Door de grote variatie aan oefeningen verbetert zeker en vast de conditie, snelheid, stabilisatie, kracht, evenwicht en coördinatie.

Per week zijn er twee sessies van een uur voorzien, telkens op maandag en donderdag op en rond de atletiekpiste in het gemeentepark onder begeleiding van ervaren KAPE-trainers Lotte Tampère en Jordy Van Boven. De bewegingssessies starten telkens om 20.30 uur en duren ongeveer een uurtje. Er is geen verplichte deelname aan elke sessie, maar dat wordt uiteraard wel aanbevolen. Tijdens de vakantieperiodes zijn er geen bewegingslessen.

Onze club was één van de deelnemers aan het pilootproject dat opgezet werd door de Vlaamse overheid i.s.m. de Vlaamse Atletiekliga, de gemeenten en de atletiekclubs. Eind oktober 2016 liep deze testperiode af en namen wij FitFree op in ons vast sportaanbod voor recreanten.

Het nieuwe jaarprogramma is ingedeeld in vier periodes, waarvan er twee outdoor en twee indoor georganiseerd worden. Van november tot maart wordt het indoorgedeelte afgewerkt in de sporthal van het KTA in Kapellen. Van april tot oktober wordt het outdoorgedeelte georganiseerd op en rond de atletiekpiste in het gemeentepark te Kapellen.

Je kan – met het oog op de sportverzekering én begeleiding – aansluiten als “recreant” bij onze club voor een jaarlijks lidgeld van 65 € per persoon.

Meer info bij recreatieverantwoordelijke Hugo De Hoon of tijdens de trainingen bij Lotte Tampère en Jordy Van Boven.

 FITFREE OUTDOOR IN KAPELLEN


fitfree

FitFree 26.05.2014 (6)

FitFree 26.05.2014 (2)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FitFree 26.05.2014 (4)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FitFree 26.05.2014 (5)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FitFree 26.05.2014 (3)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lotte_2

FITFREE INDOOR IN KAPELLEN

FF - Januari 2015_1

FF - Januari 2015_2

FF - Januari 2015_3

FF - Januari 2015_4

FF - Januari 2015_5

LOGO Iedereen Atleet horizontaal