Uitslag Provinciaal Kampioenschap Jeugd op zaterdag 23 juni 2018 te Mol
August 21, 2019 at 8:15 am

Uitslag Provinciaal Kampioenschap Jeugd op zaterdag 23 juni 2018 te Mol

Kobe Abelhausen en Caro Vander Avert (tot tweemaal toe) Provinciaal Kampioen.

Provinciaal Kampioen Kobe gunt zijn voornaamste tegenstrevers ook eventjes het uitzicht vanop het hoogste schavotje.

Met 12 deelnemers was KAPE niet echt talrijk aanwezig op dit Jeugd Kampioenschap al kunnen we begrijpen dat de nodige verre verplaatsing naar hartje Kempen Mol daar wellicht ook wel voor iets tussen zat.

Maar onze relatief kleine delegatie is wel met schitterende resultaten terug naar huis gereden, zeker als je er rekening mee houdt dat maar liefst 7 van deze 12 deelnemende KAPE-ers nog 1e jaars zijn in hun categorie.

Onze veelzijdige atleet Caro Vander Avert werd zowel Provinciaal Kampioen in het speerwerpen als in het kogelstoten bij de miniemen meisjes, vooral haar 13m76 met de kogel was magistraal. Een  inspanning zal het uiteraard wel gekost hebben, maar we hebben toch de indruk dat Kobe Abelhausen niet eens helemaal tot het uiterste hoefde te gaan om met een schitterende 2’54”06 Provinciaal Kampioen worden op de 1000 m bij de miniemen jongens.

Naast deze 3 gouden medailles werden en ook nog 2 bronzen medailles behaald door onze atleten. Eneas Van Huffel die met een 4e plaats nipt niet op het podium mocht van het verspringen kon met een mooie 20”76 op de 150 m miniemen jongens in dit nummer wel met een bronzen medaille het podium op. En ook Jonas Gorts, ook volgend jaar nog benjamin, wist nu reeds een bronzen medaille te behalen op de 600 m bij de benjamins jongens en dit met 2’00”67 wat een toptijd is voor een 8-jarige.

Maar ook 3 andere 1e jaars konden met een 4e plaats de medailles nu al bijna aanraken. Zo werd  Ashley Sebregts 4e in het speerwerpen miniemen meisjes, Stef Gielen 4e in het kogelstoten bij de miniemen jongens en Ilara Blomme 4e op de 1000 m bij de miniemen meisjes.

Maar ook alle andere KAPE deelnemers wisten, en dit meestal zelfs met een persoonlijk record, dichte ereplaatsen te behalen. Een volledig overzicht van de al KAPE prestaties op dit kampioenschap vind je hier : Prov_Kamp_Jeugd_2018 .

De volledige wedstrijduitslag vind je hier : UitslagPK_Mol23062018 .

 

0 likes Kampioenschappen #
Share: / / /

One thought on “Uitslag Provinciaal Kampioenschap Jeugd op zaterdag 23 juni 2018 te Mol

  1. Peter schreef:

    Nog geen uitslagen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand