Uitslag Provinciaal Kampioenschap Hamerslingeren A.C. – 01.10.2017 – Lier
August 3, 2020 at 6:04 pm

Uitslag Provinciaal Kampioenschap Hamerslingeren A.C. – 01.10.2017 – Lier

Tijdens haar “2de Kampenmeeting” op zondag 1 oktober organiseerde A.C. Lyra eveneens het open “Provinciaal Kampioenschap Hamerslingeren A.C.”. En dat werd een ware medailledans voor onze KAPE-atleten, met twee provinciale titels hamerslingeren voor Utti Stevens (juniors-dames) en Dirk Vander Avert (masters M45) en zilver voor Jens en Jonas Vander Avert.

 

Utti Stevens, provinciaal kampioen hamerslingeren juniors-dames …


 

… Jens Vander Avert, zilver bij de cadetten-jongens !


 

… en meer foto’s in dit foto-album !RESULTATEN KAPE-DEELNEMERS

CategorieAtleetProefPrestatiePlaats
Cadetten JongensJens Vander Averthamer49 m 202de en ZILVER
Scholieren JongensJonas Vander Averthamer27 m 882de en ZILVER
Juniors DamesUtti Stevenshamer27 m 501ste en PROVINCIAAL KAMPIOEN
Masters Heren M45Dirk Vander Averthamer25 m 811ste en PROVINCIAAL KAMPIOEN
Masters Heren M60Walter Van Bovenhamer24 m 492deVERSLAG

Op het “Provinciaal Kampioenschap Hamerslingeren” in Lier, werden de resultaten van de fel toegenomen trainingen hamerslingeren bij de Kapelse atletiekclub meteen merkbaar. Utti Stevens bij de juniors-dames en Dirk Vander Avert bij de masters-heren werden provinciaal kampioen in hun categorie. Jens Vander Avert bij de cadetten-jongens en Jonas Vander Avert bij de scholieren-jongens veroverden een zilveren medaille.

Het einde van het atletiekseizoen is (traditioneel) vooral voorbehouden voor de kampnummers … en het hamerslingeren is er daar eentje van. Het provinciale kampioenschap in dit nummer werd in Lier afgewerkt in het kader van een wedstrijd van AC Lyra.

Bij de cadetten-jongens verbeterde Jens Vander Avert (opnieuw) zijn beste prestatie met de hamer, ditmaal met meer dan twee meter. Met 49 m 20 werd hij 2de op dit kampioenschap en hield hij ook ruim de tweede beste Belgische jaarprestatie in zijn bezit. Pech voor Jens dat de beste Belgische hamerslingeraar in zijn categorie nu eenmaal ook nét in zijn provincie woont.

Jonas Vander Avert hamerde met 27 m 88 bij de scholieren jongens eveneens naar een zilveren medaille. En de “oudste” van de familie – Dirk Vander Avert – veroverde bij de masters-heren M45 alweer een provinciale kampioenstitel met een worp van 25 m 81. Nog bij de masters – maar dan in de categorie M60 – was er een 2de plaats voor Walter Van Boven met 24 m 49. Helaas worden er bij de masters op provinciaal vlak enkel medailles voorzien voor de winnaars, anders had ook hij een zilveren medaille kunnen claimen.

De tweede provinciale kampioenstitel voor KAPE kwam in handen van Utti Stevens. Met 27 m 50 bij de juniors-dames mocht ook zij op het hoogste podiumtrapje voor de gouden medaille. Alle deelnemers van de Kapelse atletiekclub in de top-2 tijdens dit kampioenschap in Lier … je kan een atletiekseizoen niet beter afhameren.

Hugo De Hoon

 

0 likes Kampioenschappen - archief # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand