Renée Eykens debuteert op “Diamond League” – 15.06.2017 – Oslo (N)
November 16, 2018 at 6:41 am

Renée Eykens debuteert op “Diamond League” – 15.06.2017 – Oslo (N)

Tijdens de “Bislett Games” in Oslo kwam Renée Eykens op donderdag 15 juni voor het eerst aan de start in een “Diamond League”-meeting. De tegenstand was niet mis, liefst vijf atleten uit de Olympische finale in Rio – met o.m. Olympisch kampioene Caster Semenya – behoorden tot haar tegenstanders. Ze finishte op deze 800 m in een tijd van 2’03″23.In de aanloop naar deze “Diamond League” lazen we dit op Sporza onder de titel “Na Rio had ik rust nodig” …

“In de “Diamond League”-meeting van Oslo neemt Renée Eykens het vanavond op tegen de wereldtop in de 800 meter. “De WK-limiet halen zou mooi zijn“, zegt de 21-jarige atlete. “Maar ik mik eerst op een seizoensbeste chrono.” Renée Eykens was afgelopen zomer een van de Belgische revelaties op de Spelen in Rio. Als 20-jarige stootte ze op de 800 meter door naar de halve finales met een persoonlijk record (2’00″00). Ze eindigde daarin knap 5de.

Vanavond maakt ze haar debuut in de Diamond League. “Dat is natuurlijk een beetje spannend“, zegt Eykens aan Sporza. “Het is een sterk deelnemersveld. Ik krijg bijna alle finalistes van de Olympische finale tegenover mij. Het zal alvast heel snel gaan. Ik hoop dat ik ergens mijn karretje kan aanhaken en zolang mogelijk kan volgen.

Eykens wil zichzelf nog niet te veel druk opleggen. “De WK-limiet (2’00″37) lopen zou heel mooi zijn“, zegt Eykens. “Maar ik ben me ervan bewust dat het nog heel vroeg in het seizoen is. Het belangrijkste is dat ik mijn seizoensbeste chrono kan aanscherpen. Ik zal gewoon alles geven.

Tien dagen geleden liet Eykens een tijd van 2’02”36 noteren op haar eerste 800 meter van het seizoen. “Daar was ik heel tevreden over“, zegt Eykens. “Ik heb een moeilijk winterseizoen achter de rug en het was mijn eerste 800 meter sinds Rio de Janeiro. De Spelen hebben nog lang in mijn lichaam en in mijn hoofd gezeten. Daarom had ik wat nood aan rust en ben ik in de winter wat later beginnen op te bouwen. We doen het stap voor stap.


UITSLAGNa de wedstrijd – waarin ze haar seizoensbeste tot heden niet verbrak – noteerde Sporza volgende conclusie …

“De jonge Renée Eykens mocht in een snelle 800 meter voor het eerst proeven van het Diamond League-niveau. Met 2’03″23 bleef ze boven haar beste tijd van het seizoen.”

0 likes Allerlei # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand