Steven Schrauwen combineert hinkstap en ver
July 14, 2020 at 10:30 pm

Steven Schrauwen combineert hinkstap en ver

In de rubriek “Echo’s uit Antwerpen” van het atletiektijdschrift “Atletiekleven” verscheen in oktober 2001 van de hand van Luc Hendrickx een interview met Steven Schrauwen in de rubriek “In de kijker”. Leest u mee ?


Tijdens het meerkamp-BK werd tweedejaarskadet Steven Schrauwen knap derde met een PR van 4.372 punten. “Eerder onverwacht, want ik deed gewoon mee voor het plezier en had enkel gerekend op de top-vijf. Tijdens de eerste dag zette ik echter al een PR van 6 m ver neer en de tweede dag liep het in de horden veel beter dan verwacht. Zo stond ik plots vierde. Na het polsstok had ik uitzicht op brons en in de afsluitende 1000 m stelde ik die ereplaats ook veilig. Ik wil dan ook als scholier aan meerkampen blijven deelnemen. Volgend jaar komt er ook nog discuswerpen bij, maar ook dat zal wel lukken”, zei de optimistisch gestemde Kapellenaar. Als student moderne talen-wiskunde (St. Michielscollege Brasschaat) concentreert Steven zich vooral op zijn studieboeken, muurklimmen en atletiek. Moet lukken, want met zijn 1 m 88 en 74 kg is Steven ideaal gebouwd. Dat bleek ook tijdens het BK waar hij vijfde werd met een sprong van 5 m 78 ver en derde met 12 m 01 in het hinkstap.

“Bij trainer Hubert Hendrickx werk ik ’s maandags op speerwerpen, dinsdag en donderdag op springtechniek, woensdag op lopen en vrijdag op werptechniek. Naar de winter toe vallen wel enkele trainingen weg. Wat het BK betreft, wist ik dat een derde plaats in het verspringen er zeker in zat. Ik denk dat de regen een echte knalsprong belette. Ook als eerstejaarsscholier wil ik me vooral concentreren op hinkstap en verspringen. Ook dan worden de grote kampioenschappen natuurlijk weer de hoofddoelen”.

Luc Hendrickx


Met dank aan “Atletiekleven” voor publicatie van dit artikel.

0 likes Artikels # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand