Hier vind je een overzicht van al de kampioenschappen in de huidige winterperiode van december 2018 tot en met maart 2019.

KampioenschapDatumPlaatsUiterste inschrijvingsdatum
PK indoor Jeugdzondag 16 decemberHobokenzaterdag 1 december
PK polsstokspringen miniemenzaterdag 22 decemberMolzaterdag 13 december
PK indoor A.C.zaterdag 5 januariGentwoensdag 19 december
PK veldlopenzondag 13 januariMechelenTer plaatse inschrijven, wel aanmelden
KvV Indoor Cad/Schzondag 20 januariGentzaterdag 12 januari
KvV Indoor snelwandelen A.C.zaterdag 26 januariGentzaterdag 19 januari
KvV Indoor A.C.zondag 27 januariGentzaterdag 19 januari
BK + KvV Indoor Meerkampenzat 2 en zon 3 februariGentzaterdag 26 januari
BK 4×200 mzaterdag 9 februariGentzaterdag 2 februari
KvV veldlopen + BK veldlopen AMHzondag 10 februariRotselaarTer plaatse inschrijven
BK Indoor A.C. (+ BK snelw.)zondag 17 februariGentzaterdag 9 februari
BK Veldlopenzondag 24 februariBrusselzondag 10 februari (22.00 uur)
BK Indoor Jun/Belzaterdag 2 maartGentzaterdag 23 februari
BK Indoor Cad/Schzondag 3 maartGentzaterdag 23 februari
BK Veldlopen Masterszondag 3 maartTessenderlozaterdag 23 februari
BK Indoor Masterszondag 10 maartGentzondag 3 maart (22.00 uur)

Op deze kampioenschappen komen we enkele weken voor dat ze plaats vinden telkens nog eens op terug met mogelijk meer nieuws als het beschikbaar is. We zullen dan ook meestal, vanaf een paar weken op voorhand, de mogelijkheid bieden om ONLINE in te schrijven. De uiterste inschrijvingsdatum die hier vermeld staat is trouwens telkens de dag waarop uw inschrijving ten laatste bij de clubsecretaris dient toe te komen (bij voorkeur via ONLINE of anders via kape@val.be, maar voor inschrijvingen aan kampioenschappen geen 3e manier gebruiken a.u.b.).

De kampioenschappen die in zwarte tekst gebleven zijn zien we een beetje als een uitzondering. Hiervoor beschouwen we dit overzicht als enige kennisgave. Als er hiervoor atleten geïnteresseerd zijn gaan we dat zeker toejuichen. Maar we gaan er wel vanuit dan de betrokken atleten dan zelf tijdig de clubsecretaris verwittigen zonder dat we hier nog grote herinneringen over dienen uit te sturen.  

Voor ALLE kampioenschappen worden de deelnemingskosten (het inschrijvingsgeld) betaald door de club.

Maar eens ingeschreven voor een bepaald kampioenschap ben je eigenlijk wel min of meer verplicht om er dan ook aan deel te nemen. Het is te zeggen, bij niet deelname na inschrijving (tenzij wegens ziekte, zie hieronder) rekent de organisator (PCA, VAL of KBAB) een boete aan via de club. Deze boete bedraagt meestal ongeveer 12 Euro per afwezige. In ons geval gaat de rekening dus naar KAPE. Deze boete wordt via de club echter wel doorgerekend aan de afwezige atleet. Voor een PK jeugd worden de eventuele afwezigheden door het PCA soms wel eens door de vingers gekeken.

Tenzij bij afwezigheid wegens ziekte dan kan men deze boete vermijden door via een geneeskundig attest je niet deelname te rechtvaardigen. Dit attest dient dan wel via de clubsecretaris binnen de 10 dagen na het betrokken kampioenschap aan de VAL bezorgd te worden.