De KAPE-crosstrofee wordt georganiseerd door onze club zelf. Komen in aanmerking : alle KAPE-atleten die cadet zijn of ouder.

De Kape Crosstrofee is ontstaan bij de toenmalige clubsecretaris. In de winter waren er (vooral jongere) atleten die niet meer buiten kwamen om een wedstrijd in het veld te betwisten. Het toenmalige bestuur gaf de secretaris volmondig gelijk. Vandaar ontstond deze trofee voor de eigen Kape-atleten.

De 7 beste resultaten komen in aanmerking. Alle crossen uit de provincie Antwerpen, het Kampioenschap van Vlaanderen, het Belgisch Kampioenschap Alle Categorieën, het Belgisch Kampioenschap Masters en alle wedstrijden van de Cross-Cup komen hiervoor in aanmerking. Uit de ruime keuze aan veldlopen, moet het perfect mogelijk zijn om minimaal 7 crossen te betwisten en zo de nodige punten voor deze KAPE-crosstrofee te verzamelen.

Type Max punten
Belgisch Kampioenschap 40
Kampioenschap van Vlaanderen 35
Provinciale Kampioenschappen 30
Aanbevolen veldlopen 25
Gewone veldloop 20

Voor iedere veldloop wordt je uitslag omgerekend naar 20 deelnemers en krijg je omgekeerd evenredig het aantal punten met een maximum van Max punten. (Een eenvoudig voorbeeld : ben je 6de op 40 deelnemers op een gewone veldloop, dan ben je omgerekend 3de op 20 deelnemers en krijg je dus 18 punten).
De punten worden berekend volgens de uitslag van de atleet behaald in zijn categorie (dus niet per geboortejaar). Wanneer er effectief per geboortejaar gelopen wordt, zoals vaak op het BK, worden de punten uiteraard wel berekend volgens deze uitslag per geboortejaar, want het kan dan ook niet anders.

Het minimumaantal punten voor deelname aan een veldloop bedraagt 2 punten.

Op deze manier worden per atleet de 7* beste resultaten opgeteld. Voor elke wedstrijd boven deze 7* (en tot een maximum van 10 wedstrijden) krijgt men 2 punten extra.

*Voor dit seizoen 2019-2020 worden de 6 beste resultaten opgeteld.   

De eerste vijf komen in aanmerking voor de geldprijzen van deze “KAPE-Crosstrofee”,
mits minimum 7 deelnames. Deelnames aan kampioenschappen en aanbevolen veldlopen wordt door het secretariaat bijgehouden.
Uitslagen aan gewone veldlopen gelieve zelf te melden.

Plaats Bedrag €
1ste 100
2de 80
3de 60
4de 50
5de 40