Het “A.A.S.-Criterium” was tot in 2010 een interclub tussen 6 clubs : ACBR Ekeren-Brasschaat, AVKA Kontich-Aartselaar, ESAK Essen, LIER Kern Schilde, SGOLA Boechout en KAPE . In 2011 vervoegde BVAC Antwerpen dit gezelschap en werd dit criterium  voor benjamins, pupillen en miniemen uitgebreid tot 7 deelnemende atletiekclubs.  Na een interpellatie op de Algemene Vergadering van de Vlaamse Atletiekliga door alle clubs van het “A.A.S.-criterium” en een lange weg door de verschillende organen van onze federatie, werd een voorstel om cadetten toe te laten tot ALLE jeugdmeetings uiteindelijk goedgekeurd. Dit betekende dat vanaf 2015 bij wedstrijden van het “A.A.S.-criterium” ook cadetten konden deelnemen.

AAS-criterium reglement.

A.A.S. staat voor Antwerpse Atletiek Samenwerking. Het is dus strikt genomen ‘A.A.S.-Criterium’ in plaats van ‘AAS-Criterium’ maar dat is op zich uiteraard maar een detail.

Programmatie A.A.S.-meetings 2020 :  Ten gevolge van de coronacrisis is er in 2020 spijtig genoeg geen AAS-Criterium.

DATUM MEETING ORGANISATOR LOCATIE UITSLAG TUSSENSTAND
Zaterdag 4 april 2020 AAS-meeting – 1 AVKA AARTSELAAR Afgelast
Zaterdag 16 mei 2020 AAS-meeting – 2 SGOL BOECHOUT  Afgelast
Zondag 24 mei 2020 AAS-meeting – 3 LIER ‘s GRAVENWEZEL  Afgelast  
Zaterdag 30 mei 2020 AAS-meeting – 4 ACBR BRASSCHAAT  Afgelast
Zaterdag 13 juni 2020 AAS-meeting – 5 ESAK ESSEN  Afgelast
Zondag 2 augustus 2020 AAS-meeting – 6 LIER LIER  Afgelast  
Zaterdag 5 september 2020 AAS-meeting – 7 KAPE KAPELLEN  Afgelast
Zondag 13 september 2020 AAS-meeting – 8 BVAC ANTWERPEN  Afgelast
Zaterdag 26 september 2019 Finale + Prijsuitreiking KAPE KAPELLEN  Afgelast  

Welke proeven er telkens per hierboven vermelde AAS-meeting op het programma staan kan je lezen door op afbeelding van voor- en achterkant van de bijgevoegde folder te klikken (uitvergroting):

  

Op deze flyer staat een foutje : voor de AAS-meeting te Lier is de datum van 2 augustus correct maar dat is op een zondag in plaats van op een zaterdag ! 

Hoe de puntentelling gebeurd en hoe je in aanmerking komt voor het eindklassement kan je lezen in het A.A.S.-Criterium Reglement .

HISTORIEK