Marathon du Médoc – 13.09.2014 – Pauilliac (F)
June 13, 2024 at 7:00 am

Marathon du Médoc – 13.09.2014 – Pauilliac (F)

Op 7 september 2013 is het weer zover … dan start de 29ste editie van de “Marathon du Médoc”. En de kogel is door de kerk: het KAPE Jogging Team zal in 2014 aan de jubileumeditie deelnemen. Boek alvast een plaatsje in je agenda op zaterdag 13 september 2014.

marathon medoc

De Médoc is geen marathon zoals alle anderen: begonnen als een promotiestunt voor de prachtige Médocstreek en haar wijnen, is het ondertussen uitgegroeid tot een fenomeen in de marathonkalender. Normaal tracht je de afstand van 42 km zo snel mogelijk af te haspelen. Niks daarvan in de Médoc: op een paar uitzonderingen na probeert iedereen zo lang mogelijk op het parcours te blijven.

En dit heeft een reden: het is daar ongelooflijk plezant. Waar je op een standaard controlepost water, energydrink en bananen kunt krijgen, wordt dit aanbod in de Médoc uitgebreid met topwijnen uit de streek, oesters , jambon de Bayonne en ander lekkers dat de streek tussen de Gironde en de Atlantische oceaan te bieden heeft.

Voer voor een onvergetelijke sportieve, gastronomische en oenologische ervaring, dit allemaal op een strook van 42 km.

En alsof dit nog niet genoeg was om voor ambiance te zorgen is elke loper verplicht om “verkleed” deel te nemen. Als je wil weten was het is om tussen een horde carnavaleske figuren te lopen moet je beslist meegaan in 2014.

Een kleine kerngroep (Lucien en Hermine, Martine en Luc, Renilde en Johan, Jos) heeft in het voorjaar de krijtlijnen uitgezet voor de deelname van KAPE en de eerste stappen genomen.

Zo zal er een kleine “vierwieler” gemaakt worden die plaats biedt aan twee mensen. Deze wordt door de loopgroep voortgeduwd. Hierdoor kunnen er mensen meegaan die niet meer beschikken over de fysieke mogelijkheid voor een volledige marathon en toch willen genieten van de sfeer. Ook interessant als je even een dipje hebt onderweg. Samen duwen is samen blijven, je start samen en je komt samen aan.

Ook over het verkleden is reeds een besluit gevallen: KAPE zal deelnemen als de ‘Flintstones”. Uitgerust met tijgervel en een knots, terwijl we een “Barneymobiel” voortduwen, kan iedereen naar hartenlust “yabedabedoe” roepen. Of is het misschien “Wilma ???”. Uiteraard gaan de b52’s ons vergezellen … ;

Concreet zal de reis naar Bordeaux met de wagen afgelegd worden, enkel dagen voordien. Ter plaatse logeren we in bungalows, op enkele kilometers van de startplaats (Pauilliac) en de Atlantische oceaan. Terugkomst op maandag 15 september 2014.

Er is veel belangstelling om deel te nemen. Afhankelijk van het aantal deelnemers zijn er opties qua vervoer en logies die we op tijd moeten nemen. Heb je interesse om deel te nemen, laat het ons snel weten, ten laatste eind september.

Twijfel je nog ? Niet doen, deze marathon moet je minstens één maal in je leven gelopen hebben.

Lucien Poppe

Meer info over deze “Marathon du Médoc” kan je HIER vinden.

En we hebben ook een informatief (?) filmpje opgedolven over de editie 2012, een echte aanrader ! Duurt wel even maar kan je HIER vinden.

0 likes Allerlei # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand