10de WEEKEND BALEN : nog feestelijker dan ooit tevoren ! – 30.03.2007 t.e.m. 01.04.2007 – Balen
October 4, 2022 at 3:48 pm

10de WEEKEND BALEN : nog feestelijker dan ooit tevoren ! – 30.03.2007 t.e.m. 01.04.2007 – Balen

Eindelijk was het weer zover … een weekendje uit ! Maar ditmaal niet zomaar een weekendje naar de Ardennen of de Belgische kust, integendeel, het betrof hier het enige échte Balen-weekend dat jaarlijks georganiseerd wordt voor onze jongste KAPE-atleetjes.

schoolbus

VRIJDAG

Als meer dan regelmatige deelnemer kan ik u verzekeren dat dit weekend bol staat van intense levens- en sportvreugde. Lachen, sporten en feesten zijn dan ook de drie voornaamste kernwoorden die aan bod komen gedurende deze driedaagse. Als ik daar nu nog aan toevoeg dat het dit jaar een jubileumeditie was omwille van het tienjarige bestaan en dat Eddy Dierckx nog steeds het opperhoofd van dienst is, zal het u heus niet verbazen dat er ook dit jaar weer duchtig gelachen, gesport en vooral veel gefeest is geweest. In wat volgt een kort overzicht van de gebeurtenissen in “vijfsterrenresidentie De Keiheuvel” te Balen.

Gewoontegetrouw vond het vertrek met de bus plaats op vrijdagavond aan de prachtige (ja, het mag nog eens gezegd worden !) Kapelse piste. Nadat de bus was volgepropt met dolenthousiaste atleetjes en benodigd trainingsmateriaal kon de trip naar ons kuuroord in Balen beginnen. Daar aangekomen werden we met open armen ontvangen door de immer goedgemutste kookploeg, die nog steeds onder leiding staat van chef-kok Eddy. Vervolgens snel even alle koffers uitpakken om daarna direct aan de eerste activiteit, zijnde een doe- en denkquiz, te beginnen. Trainers Ellen en Kristof hadden daarvoor een twintigtal leuke behendigheids- en kennisproeven uitgewerkt. Tussen de verschillende proeven door kwam de keukenploeg tevoorschijn met feestelijke versnaperingen, die duidelijk in de smaak vielen bij het talrijk opgekomen quizpubliek. Als afsluiter nog even de medailleceremonie vieren en vervolgens de bedden in. Voor de meesten was deze bedtijd een welgekomen geschenk.

ZATERDAG

Zaterdagochtend … om een uur of zeven werden wij, Kristof en ikzelf, nog maar eens geconfronteerd met de ochtendlijke levendigheid van onze jeugdige kamergenootjes. Ondanks het daaruit resulterende schromelijke slaapgebrek voor “ouwe rakkers” zoals ons, kunnen we dit enkel toejuichen. Het geeft immers aan hoezeer ze gemotiveerd waren om erin te vliegen, iets wat je als trainer en begeleider enkel kan goedkeuren natuurlijk. Om ietwat tegemoet te kunnen komen aan de overvloedige energiestoten van de jeugd werd er een ochtendgymnastieksessie, onder leiding van trainer en tevens fitness-babe Martin, georganiseerd. Het zorgde alvast voor een leuke sfeer en enkele bijzonder grappige taferelen. Vervolgens een verdiend ontbijt en dan, na een speels tussendoortje in de volledig vernieuwde speeltuin, op naar de allereerste training. Het was de eerste gelegenheid voor de trainers om er eens goed de pees op te leggen voor onze atleetjes. Toch was er daarvan tijdens het daaropvolgende middagmaal weinig van te merken, behalve dan dat er gesmuld werd als ware het een lieve lust (al kan dit natuurlijk ook aan onze kookploeg gelegen hebben).

fata

Met ook dit weer achter onze kiezen, begonnen we aan onze speciaal voor deze jubileumeditie georganiseerde Fata Morgana. Bij het horen van de zes proeven (bij KAPE mag het steeds een sterretje meer zijn!) werd het voor de meesten plots duidelijk waarom ze in hun uitnodiging werden gevraagd om bepaalde kledij en versieringsmateriaal mee te brengen. De zes proeven betroffen immers: samen een marathon ( 42 km oftewel iedereen 3 baanrondes op de piste) lopen, een heus zandkasteel ontwerpen in de zanderige speeltuin, een hindernissenparcours ontwerpen in het nabijgelegen bos, een nieuwe KAPE-vlag ontwerpen, onze feestzaal naar goeddunken inrichten en ten slotte een black (voor de heren) & white (voor de dames)-party organiseren. Iedere geslaagde proef werd bekroond met een ster en met een bijbehorende geste van de begeleiders. Het werd een gigantisch succes! Alle sterren werden behaald (en meer dan terecht!) en de daaraan verbonden cadeaus zouden later op de avond volgen …

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Na een prachtig feestelijk avondmaal met alles erop en eraan, waarvoor dank aan de kookploeg, was het tijd om met onze cadeaus in het rond te strooien. Het begin mocht er alvast wezen. Iedereen was prachtig uitgedost in zwart en wit en werd ingeleid in een mooi versierde feestzaal. Als eerste verrassing kwam de begeleiding op de proppen met een special act, meerbepaald de enige échte Wally Rocking. Een clown, innig verbonden met KAPE, die de aandacht van jong en oud met zijn verschillende komische en spectaculaire acts uitvoerig wist te trekken.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Het leek bovendien een ideale opwarmer voor wat nog komen ging, want de sfeer was ideaal. Van dit moment werd door de trainers, in naam van de club, gebruik gemaakt om de twee dragende krachten achter dit hele weekend, en dit al tien jaar lang, in de bloemetjes te zetten. Eddy en zijn lieftallige vrouw Ria werden overladen met een bloemetje en liters drank en deze geste miste duidelijk zijn effect niet, want Eddy werd er zelfs sprakeloos van. Dit gelooft natuurlijk geen kat, en toch … vraag maar aan de aanwezigen ! Nog een daverend applaus van onze atleetjes er bovenop en zelfs een paar tranen vonden hun uitweg. Om maar eens aan te geven hoezeer het bij deze mensen leeft. In naam van ons allen, nog eens extra bedankt, Eddy en Ria!

CIMG3548

Na een klein natje en een droogje gingen we daarna over naar de heuse jubileumfuif. Onder leiding van de volledig krankzinnige DJ Gorts (alias “de Kristof”) werd het dansfestijn op gang geschoten. Bovendien was er niet enkel muziek, er werd immers door de kookploeg ook gezorgd voor verjaardagshoedjes, slingers en confetti. Zelfs een stelletje Men in Black-buitenwippers (zijnde Edwin, Martin, Kristof en ikzelf) werd opgetrommeld om het volk, dat al van heinde en verre was komen opdagen, de toegang tot dit exclusieve KAPE-feest te beletten. Binnen werd er gekletst, gedronken, gegeten, gedanst en vooral héél onnozel gedaan. Het was een lust voor het oog! Spijtig genoeg komt er ook aan mooie liedjes (veel te snel) een einde. Het verschrikkelijke woord “bedtijd” was weer daar en toevalligerwijs is het altijd Eddy die de boeman mag (of laten we zeggen “moet”) spelen.

ZONDAG

Na een welverdiende nachtrust brak de ochtend van onze allerlaatste dag al aan. Om deze bittere pil ietwat te verzachten werd er ons weer een lekker ontbijt voorgeschoteld. Vervolgens werd ook weer onze beroemde en beruchte speeltuin onveilig gemaakt en kwamen we op de proppen met de ideale zalf op de wonde, meerbepaald een bosspel. Dit jaar was het de beurt aan trainsters Sarrah en Veerle om een groots spel te organiseren, en op moeite en tijd werd er niet gezien, want ze kwamen op de proppen met een heuse bosscrabble. Eén ding kan ik u alvast verklappen, er zijn heel wat uren gekropen in het maken van de lettertjes en het bedenken van de opdrachten. Mooi werk! Toen iedereen een dik uur later uitgespeeld was, was onze laatste maaltijd (snif, snif) al zo goed als klaar. Nog een laatste keer genieten van de kookkunsten van onze “Naked Chief” Eddy en dan vliegensvlug iedereen terug de kamers in om alles al gepakt en gezakt naar buiten te brengen. Bewonderenswaardig ook hoe velen van onze atleetjes zo behulpzaam waren om het volledige gebouw mee op te kuisen. Chapeau!

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Nadat ook dit weer achter de rug was, stond er nog een laatste training op het programma. In een zuiders weertje trachtten onze trainers nog één maal hun gigantische kennis en ervaring over te brengen op hun volgelingen. Het was een luchtige, maar zeer degelijke training, waarin er al met heimwee werd teruggekeken op de voorbije driedaagse. Na de oefensessie nog even een groepskiekje voor in de annalen en vervolgens vliegensvlug naar de armen van de oudjes. Ook voor dit moment had onze kookploeg nog een verrassend natje en droogje voorzien, waardoor iedereen met een volle maag van elkaar afscheid kon nemen.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Ik denk dat ik in naam van alle trainers en begeleiders gerust mag stellen dat het zien vertrekken van al onze atleetjes ons niet onberoerd heeft gelaten. Toch hebben we al snel getracht ons daarover te zetten met de gedachte dat we ook in 2008 weer naar ons vertrouwde stekje in Balen kunnen en mogen terugkeren. Rest mij nu nog enkel een woordje van dank te richten aan diegenen die er mede voor gezorgd (rechtstreeks of onrechtstreeks) hebben dat ook deze jubileumeditie van ons Balen-weekend weer een prachtige ervaring is geworden !!!

Wim De HoonVoor sfeerbeelden en foto’s van dit weekend van 30.03.2007 tot 01.04.2007 kan je HIER klikken.

0 likes Allerlei , KAPE Intern # ,
Share: / / /

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand