13de BENEGO-cup – 19.09.2009 – Breda (NL) – verslag
June 25, 2024 at 2:40 am

13de BENEGO-cup – 19.09.2009 – Breda (NL) – verslag

Dit jaar was het de beurt aan A.V. SPRINT om als organisator op te treden voor de 13de BENEGO-Cup, een internationale ontmoeting tussen Belgische en Nederlandse atletiekclubs. Op zaterdag 19 septembervanaf 10 uur – werd deze wedstrijd betwist op de piste aan de Dr. Schaapmanlaan 4 in Breda.

Panoramazicht op de piste van A.V. Sprint in Breda.Ook dit jaar namen opnieuw 3 clubs uit Nederland (ATLEDO Dongen, DJA Zundert en AV SPRINT Breda) het op tegen 3 clubs uit België (ESAK Essen, SGOLA Boechout en KAPE).

Voor de 13de editie van deze “BENEGO-Cup” op zaterdag 19 september trokken we weer eens naar het “verre buitenland”. In Breda werd opnieuw door 3 Nederlandse verenigingen en 3 Belgische clubs gestreden voor de felbegeerde beker. Naast organisator AV SPRINT uit Breda en “ouwe getrouwe” ATV ATLEDO uit Dongen, kwam één van de vroegere deelnemers – DJA uit Zundert – terug het BENEGO-gezelschap vervoegen. Voor de Belgische delegatie was het bouwen op ESAK Essen, SGOLA Boechout en onze eigen 70-koppige atletengroep van KAPE.

Vroeg – voor de meesten té vroeg – stond de autobus ons al op te wachten op het Kapelse marktplein voor een ochtendlijke rit naar Breda. De regen onderweg voorspelde al niet meteen veel goeds … maar dat was maar de mislukte voorbode van een prachtige najaarsdag op de piste van AV Sprint.Over de sportieve prestaties kunnen we kort zijn … iedereen zette zijn of haar beste beentje voor om de nodige punten voor de club én een sterke prestatie voor zichzelf neer te zetten. Alleen … we durven niet echt beweren dat de uitslagen op de website van AV Sprint ook een exacte weergave zijn van de prestaties die daar in realiteit geleverd zijn. Zowel de individuele uitslagen als de einduitslag per club barsten van de fouten. En een rechtzetting zit er niet echt meer in.

Spijtig voor onze atleten die er een sterke prestatie hebben neergezet, want door de onbetrouwbaarheid van de resultaten kunnen we deze uitslag – helaas – niet aanbieden bij de VAL voor homologatie van de geleverde prestaties. Zo zal je P.R. nooit de tabellen van KAPE of de VAL halen … met dank aan het falende wedstrijdsecretariaat van AV Sprint.Ook de eindstand van deze BENEGO-cup moet met een flinke korrel zout genomen worden. De punten die de clubs toebedeeld werden, kloppen immers helemaal niet. Maar er is ook goed nieuws : gelukkig blijft de volgorde van de eindstand per club wel juist !

EINDSTAND

 

1 AV Sprint Breda
2 KAPE Kapellen
3 ESAK Essen
4 ATLEDO Dongen
5 SGOLA Boechout
6

DJA Zundert


De punten op de website van AV Sprint zijn volledig fout … maar laat dat de pret niet drukken : KAPE werd weer knap 2de na een leuk dagje sport en ontspanning ! En dat is de BENEGO-Cup op zijn best : een familiedagje atletiek … en met deze positieve noot zullen we dan ook maar afsluiten. Op naar de 14de editie in 2010 met SGOLA als organisator.


0 likes BENEGO-Cup #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand