13de Weekend Balen – 26.03.2010 t.e.m. 28.03.2010 – Balen
May 25, 2024 at 2:57 am

13de Weekend Balen – 26.03.2010 t.e.m. 28.03.2010 – Balen

 Voor de 13de keer zijn we weer een weekend naar Balen geweest, ditmaal van vrijdag 26 maart t.e.m. zondag 28 maart. Op de Keiheuvel werd het weer een driedaagse met sport en spel. Een verslag van Bo Van den Wyngaert !


Een weekend op de Keiheuvel = een keitof weekend !Zoals gewoonlijk werden we vrijdag om 18 uur verwacht aan het park van Kapellen, waar we werden verwelkomd met regen. Maar niets kon de sfeer bederven en vrolijk stapten we allemaal op de bus om samen de ‘Balenkreet’ te leren brullen.

In Balen aangekomen, werd er nog een bosspel georganiseerd waarbij iedere groep via morsecodes het woord ‘kogelstoten’ moest ontcijferen. De volgende morgen moesten de kinderen letterlijk lopen voor hun ontbijt. Iedere groep moest bonnetjes verzamelen om deze dan nadien in te ruilen voor echt eten. Om het nog wat moeilijker te maken, waren er nog enkele tikkers die de bonnetjes konden afnemen. Eenmaal aan de ontbijttafel kwamen sommige groepjes tot het besef dat ze maar drie drankbonnetjes hadden voor zes personen. Omdat de trainers in een goede bui waren konden ze nog bonnetjes bijverdienen door een dansje te doen of een liedje te zingen.

Zoals ieder jaar viel ook de speeltuin weer goed in de smaak, maar natuurlijk werd er ook getraind. In de namiddag was er het spel 1 tegen 100 voorzien. De foto’s die er toen zijn getrokken, spreken voor zich. Zo moesten sommige hun liefde verklaren aan een boom, een zeep opzepen of rijstkorrels uit een potje bloem vissen. Daarna was het tijd voor onze tweede training, waardoor de frietjes nadien dubbel zo goed smaakten! Als afsluiter van de dag was er een pyjamaparty voorzien, waarbij iedereen zich amuseerde en alle remmen losgooide. Iedereen toonde zich van zijn beste kant en er kwamen enkele talentjes tevoorschijn waar de trainers toch even van moesten slikken.

Op zondagmorgen waren er drie zotte trainsters die zich hadden verkleed als fitnessmadammen om heel de bende wakker te krijgen. Het einde kwam al snel in zicht, maar niet zonder een laatste keer in de speeltuin te spelen en een laatste training te hebben doorgemaakt.

Het was zoals altijd een heel leuk weekend waarbij iedereen zich geen moment heeft verveeld. De trainers zien al uit naar een volgende editie met hopelijk nog meer atleten!

Bo Van den WyngaertKlik HIER voor het uitgebreid foto-album.


WEEKEND BALEN 2011

 

En wil je je agenda al bijvullen voor volgend jaar : het “Weekend Balen” is dan gepland van vrijdag 01.04.2011 tot zondag 03.04.2011.

0 likes Allerlei # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand