14de BENEGO-cup – 18.09.2010 – Kapellen – verslag
May 26, 2024 at 12:11 pm

14de BENEGO-cup – 18.09.2010 – Kapellen – verslag

De 14de editie van deze “BENEGO-Cup” was oorspronkelijk gepland in Boechout. Wegens organisatorische problemen kon SGOLA deze echter niet in elkaar boksen … zodat wij deze België-Nederland overnamen en deze interclub – als extra meeting – naar het Kapelse gemeentepark haalden. Op zaterdag 18 september stopten dan ook de autobussen en individuele voertuigen van de bezoekende ploegen voor de parkpoort in de Bergstraat.


Ook dit jaar werd er door 3 Nederlandse verenigingen en 3 Belgische clubs gestreden om de felbegeerde beker. Voor Nederland kwamen AV SPRINT uit Breda, ATV ATLEDO uit Dongen en DJA uit Zundert (met een minidelegatie) aan de start. Voor de Belgische tegenstand was het bouwen op ESAK Essen, SGOLA Boechout en de bijna 80-koppige atletengroep van KAPE.Vrijdagavond en zaterdagmorgen (erg vroeg) waren onze medewerkers al in de weer om alles voor te bereiden voor deze lange atletiekdag. Het goede nieuws was dat de weerberichten erg gunstig waren … en dat bleek ook te kloppen ! Op zaterdag was het een perfecte dag om actief aan atletiek te doen en in het zonnetje was het best aangenaam vertoeven in het groen van het gemeentepark. Dat lekker najaarsweertje was mooi meegenomen, maar in eerste instantie ging het hier natuurlijk om de sportieve prestaties. En daar kunnen we – zeker wat onze eigen atleten betreft – alleen maar positieve klanken over laten horen. Iedereen zette haar of zijn beste beentje voor om de nodige punten voor de club én een sterke prestatie voor zichzelf neer te zetten. Gedurende de wedstrijd bleek al gauw dat al deze sterke prestaties ons naar de leiding in de tussenstanden stuwden. En – toch een beetje een verrassing omdat het “grote” AV Sprint (ook nu weer aanwezig met bijna 100 atleten) uit Breda de voorbije 3 jaar met voorsprong de sterkste was – dit bleef ook zo tot het einde van deze schitterende atletiekdag.

Tijdens de afsluitende funaflossing – een 8 x 100 m met 30 ploegen in gemengde samenstelling aan de start – werd de eindstand opgemaakt … en dan werd het goede nieuws nog maar eens bevestigd : KAPE werd de duidelijke winnaar van deze “14de BENEGO-Cup” na een leuk dagje sport en ontspanning !


EINDSTAND

1 KAPE Kapellen 1047 punten
2 ESAK Essen 849 punten
3 AV SPRINT Breda 771 punten
4 SGOLA Boechout 559 punten

5

ATLEDO Dongen

452 punten

6

DJA Zundert

156 punten


Na de prijsuitreiking – de wisselbeker van deze BENEGO-Cup mag nu weer een jaartje in Kapellen vertoeven – kregen alle deelnemers nog een geschenkje voor hun sportieve inzet.


Het KAPE-team kon niet ontsnappen aan een ereronde op de eigen atletiekpiste. En zo sloten we deze dag erg feestelijk af. De ruime overwinning was uiteraard de kers op de taart voor onze club. Een dikke proficiat voor al onze deelnemende atleten ! Maar onze speciale dank gaat ook uit naar dat wonderlijke team medewerkers, dat van deze “14de BENEGO-Cup” een geoliede organisatie heeft gemaakt. Zonder jullie zouden dergelijke topwedstrijden er helemaal anders uitzien. Duizendmaal bedankt !

En wil je nog wat nagenieten … kijk dan HIER voor de volledige uitslag en de eindstand.

Hugo De Hoon

0 likes BENEGO-Cup , KAPE-meetings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand