Zomerkampen Funatletiek – Juli 2015 – Kapellen
May 25, 2024 at 1:53 am

Zomerkampen Funatletiek – Juli 2015 – Kapellen

Net als vorig jaar organiseerden we – in samenwerking met de Sportdienst Kapellen – opnieuw gedurende twee opeenvolgende weken een zomerkamp “Funatletiek”. Voor deze zesde uitgave begonnen we met een driedaagse – van woensdag 1 juli t.e.m. vrijdag 3 juli – en sloten we af met een volle week – van maandag 6 juli t.e.m. vrijdag 10 juli – met in totaal zo’n 70-tal sportieve deelnemers en een pak gemotiveerde monitoren van KAPE.

 

Een uitgebreid foto-album van Jordy Van Boven kan je hieronder vinden !
[shashin type=”album” id=”228″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

Het programma was identiek voor de twee weken: atletiekinitiatie, sport en spel en een afsluitende test voor het felbegeerde diploma “funatletiek”. Door de renovatie van het zwembad, zat er dit jaar geen zwembeurt in het programma … altijd een welkome afwisseling tussen de andere vermoeiende activiteiten.

Op woensdag 1 juli werd het startschot gegeven van de korte week met 40 deelnemers en 4 monitoren. Uiteraard lag de nadruk van dit zomerkamp “Funatletiek” – voor 8- tot 14-jarigen – op allerlei speelse vormen van atletiek. Maar ook een spelletje hier en daar én een bezoekje aan de speeltuin in het gemeentepark pasten perfect in het programma. De hittegolf zorgde ervoor dat er uitgebreid werd ingezet op waterspelletjes … een welkome verfrissing bij de hoge temperaturen.

Monitoren Liesse, Jordy, Jochem en Renée (even vrijwillig bijgestaan door Bo) zorgden ervoor dat de deelnemers aan de slag bleven met diverse atletiektrainingen op en rond de atletiekpiste in het gemeentepark. Daarbij werd het soms puffen en blazen tijdens de actieve momenten in de zon en uitpuffen en uitblazen in de schaduw. Het hele atletiekkamp werd afgewerkt in een superzonnig – maar bij momenten té warm – weertje om te sporten. Op vrijdag 3 juli was het dan tijd voor het “examen”. Diverse atletiekproeven dienden afgelegd om het “diploma” van dit atletiekkamp te kunnen binnenhalen. De goede instructies en intensieve trainingen tijdens de week, hadden de deelnemers echter perfect voorbereid op deze eindproeven … zodat de diploma’s konden uitgereikt worden.

Maandag 6 juli werd er dan gestart voor de tweede – nu een volledige – week “Funatletiek”. Bij de monitoren kwamen Lotte en Lander hun clubgenoten Renée en Jochem vervangen (ook hier kwamen Bo en Yannik weer even op vrijwillige basis opduiken), maar dat wijzigde niets aan het voorbereide programma. Ook deze groep van meer dan 30 deelnemers werd getrakteerd op een uitgebreid aanbod atletiek, aangevuld met andere sporten en netjes voorbereide spelen. De hittegolf had een beetje van zijn kracht verloren, zodat de omstandigheden iets of wat aangenamer waren om te sporten (met zelfs een druppeltje regen in de loop van de week). Maar naar het einde toe (en vooral op de dag van de eindproef) stond de zon weer hoog in het zenit en waren de proeven weer zwaar genoeg voor een druppeltje zweet hier en daar.

Het verhaal mag misschien wat afgezaagd beginnen te klinken, maar ook op vrijdag 10 juli ontvingen alle deelnemers – moe maar tevreden – hun diploma. Proficiat aan alle deelnemers, bedankt aan onze gemotiveerde ploeg monitoren … en tot volgend jaar maar weer !

Logo Sportdienst

Hugo De Hoon

0 likes Allerlei # , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand