Uitslag 2de Mastenbosloop – 26.10.2014 – Kapellen
June 13, 2024 at 3:17 am

Uitslag 2de Mastenbosloop – 26.10.2014 – Kapellen

Na de goedkeuring van het “Agentschap Natuur en Bos” stond niets een 2de editie van de “Mastenbosloop” op zondag 26 oktober nog in de weg. Het concept van een “groene” natuurloop bleef uiteraard behouden en de weergoden waren ons gunstig gezind. De uitslagen van de diverse wedstrijden kan je hier raadplegen.

Lex Overwinning Mastenbosloop 5 km 26.10.2014

Lex Van den Wijngaert tweede opeenvolgende jaar winnaar van de 5 km !


Download hier de uitslagen in .pdf-formaat:

Kid’s Rud – 27 deelnemers

5 km – 100 deelnemers

10 km – 141 deelnemers

10 mijl – 87 deelnemers

VERSLAG

De tweede editie van de “Mastenbosloop” in Kapellen – een organisatie van Atletiekclub KAPE en Triathlonteam Be-Fast, met steun van de gemeente Kapellen – kreeg 355 deelnemers aan de start voor deze 100 % natuurloop door het herfstige Mastenbos. Naast de 5 km, 10 km en 10 miles, was er – voor het eerst – ook een Kid’s Run rond de voetbalvelden aan de Kapelsestraat.

Schitterend loopweer voor deze jogging, die organisatorisch weer een tandje had bijgestoken. Door de verplichte voorinschrijving – opgelegd door het Agentschap Natuur en Bos – lag de belangstelling van de joggers voor deze tweede “Mastenbosloop” merkelijk lager. Nieuw in het programma van dit jaar was een “Kid’s Run” voor atleetjes tot 8 jaar. Elise Van Frausum was de eerste winnaar bij de jeugd. Alle jonge deelnemers gingen met een naturacadeautje naar huis en voor de 3 snelste en de 3 jongste deelnemers kwam daar nog een blinkende beter bovenop.

In tegenstelling tot vorig jaar werden de verschillende afstanden nu apart gelopen. De 5 km “Wolff-run” was de eerste jogging die het Mastenbos in trok en na 16 minuten kwam de eerste deelnemer onder de aankomstboog door. Winnaar en KAPE-atleet Lex Van den Wijngaert tekende voor een tweede opeenvolgende zege in 16’41”, Steven Eyckmans werd 2de in 17’46” en ook Vince De Rycke nam voor de tweede maal de 3de plaats voor zijn rekening in 18’05”. Bij de dames was de top-3 voor de jonge KAPE-gazelle Heleen Vermeulen in 22’37, Nathalie Brijs in 22’58 en – één van de jongste deelnemers – Hanne Dua in 25’06. In het zenuwcentrum van deze “Mastenbosloop” – de zaal Eskapade – mochten deze winnaars uit handen van  de schepenen Koen Helsen en An Stokmans hun prijzen in ontvangst nemen.

Inmiddels waren ook de deelnemers aan de 10 km van start gegaan. Die hadden respectievelijk 2 rondjes en 3 rondjes in het herfstige Mastenbos voor de boeg. Het tempo bij de koplopers lag behoorlijk hoog. Onder de aankomstboog finishte Thierry Keuppens als winnaar in 38’35”, vóór Zeno Adriaenssens in 39’20” en Maria Wynants in 40’35”. De winnares bij de dames – Marjolein Truyens – eindigde onmiddellijk na dit mannelijke koptrio en werd met 41’17 uiteraard winnaar van de vrouwenwedstrijd. Op het podium – ditmaal bezet door burgemeester Dirk Van Mechelen en de schepenen Koen Helsen en Ria Van Oncen – werd ze vergezeld door de 2de bij de dames Britt Heirman met 46’02 en de 3de Veerle Kiebooms met 47’01”. Sponsor “Forever Living” zorgde hier voor de podiumprijzen.

De afsluitende 10 mijl – de “Nutrisport-run” – werd een ware snelheidsrace voor overwinnaar Tom Van Dyck. Met een knaltijd van 57”36 finishte hij met een 10-tal minuten voorsprong op de nummer twee Walter Aerts in 1.07’46”. Robin Quick kwam na 1.09’49 net twee minuten later over de eindmeet. Marijke Verhoeven had met 1.15’42” net een minuutje voorsprong op eerste achtervolger Raphaelle Tanghe met 1.36”37. De derde podiumplaats ging naar Stephanie Van Landeghem in een tijd van 1.21’49”. Hier was het schepen Luc Devriese die de prijspakketten van Nutrisport aan de “podiumbeesten” mocht overhandigen.

Overigens kregen alle deelnemers een uitgebreid naturapakket – geschonken door de organisatoren en de verschillende sponsors – voor hun deelname aan deze 2de Mastenbosloop.

Met 27 deelnemers aan de eerste “Kid’s Run”, 100 deelnemers die de 5 km uitliepen, 141 deelnemers die voor de dubbele afstand kozen en 87 deelnemers die de “groene” 10 miles succesvol beëindigden was dit – qua aantal – een stapje terug voor de organisatoren. De samenwerking tussen KAPE en BE-FAST, de ondersteuning van de gemeente Kapellen, het “Agentschap Natuur en Bos”, de sponsors, het EHBO-team en alle medewerkers, heeft echter bevestigd dat – mits wat kleine wijzigingen – deze “Mastenbosloop” zijn plaats in het jogprogramma van elke loper ten volle verdiend heeft.

Hugo De Hoon


Elise Van Frausum

De winnaar van de “Kid’s Run” – Elise Van Frausum – is natuurlijk geen onbekende bij KAPE … en het kan niet ontkend worden dat onze jongste atleten wel een héél persoonlijke begeleiding krijgen van hun trainers tijdens deze wedstrijden.

Eddy & TinekeDe top-3 van elke wedstrijd hieronder even op een rijtje …

Kid’s Run
1. Elise Van Frausum
2. Matti Van de Mierop
3. Femke Wesenbeek
5 km Dames
1. Heleen Vermeulen
2. Nathalie Brijs
3. Hanne Dua
5 km Heren
1. Lex Van den Wijngaert
2. Steven Eyckmans
3. Vince De Rycke
10 km Dames
1. Marjolein Truyens
2. Britt Heirman
3. Veerle Kiebooms
10 km Heren
1. Thierry Keuppens
2. Zeno Adriaenssens
3. Mario Wynants
10 Mijl Dames
1. Marijke Verhoeven
2. Raphaelle Tanghe
3. Stephanie Van Landeghem
10 Mijl Heren
1. Tom Van Dijck
2. Walter Aerts
3. Robin QuickKAPE-Mastenbosloop

… veel groen-wit aan de kop van het peloton op de 5 km !Mastenbosloop-Flyer-Front Mastenbosloop

steunt

ACI-logo

Voor deze 2de “Mastenbosloop” hadden wij ons gekoppeld aan een “goed doel”, een N.G.O. (niet-gouvernementele organisatie), in dit geval “Action for Child Rights International“, een VZW die waakt over de rechten van kinderen in kindertehuizen in ontwikkelingslanden. ACR-Int is een internationale organisatie die enerzijds actie onderneemt voor slachtoffers van misbruik en anderzijds criminelen achter deze wanpraktijken aanklaagt. In elke actie die ACR-Int onderneemt staat het welzijn van het slachtoffer centraal.Deze onafhankelijke organisatie steunt enkel op eigen financiële middelen. Om de werking te kunnen blijven garanderen wordt er elk jaar een fundraisingmaand georganiseerd. Dit jaar viel deze in oktober, net de maand waarin ook onze 2de “Mastenbosloop” werd georganiseerd.ACR-Int richtte zich naar verenigingen, scholen, bedrijven of clubs die wilden deelnemen aan onze jogging en zich wilden laten sponsoren voor elke afgelegde kilometer. De opbrengst van deze sponsoring ging naar de werking van ACR-Int. De deelnemers kon je herkennen aan hun T-shirt van ACR-Int.PARCOURS

5 kmMastenbosloop 5 km

Uitslag 5 km

10 kmMastenbosloop 10 km

Uitslag 10 km

10 MijlMastenbosloop 10 mijl

Uitslag 10 mijl

0 likes Joggings - archief # , , , ,
Share: / / /

8 thoughts on “Uitslag 2de Mastenbosloop – 26.10.2014 – Kapellen

 1. Adriaenssens schreef:

  De organisatie was véél beter dan vorig jaar, pluim hiervoor. Maar waar is de uitslag van 10km heren?

 2. Hugo schreef:

  Oeps, foutje … ook de medewerkers en de webmaster waren blijkbaar even uitgeput als sommige deelnemers. 10 km heren toegevoegd !

 3. Ron schreef:

  Zonder organisatoren zijn er geen wedstrijden.
  Dus dank u wel voor de perfecte organisatie van deze mooie wedstrijd.

 4. Eline schreef:

  Het was heel goed georganiseerd! Proficiat! Ik vond het fijn dat het niet te druk was 🙂

 5. Eline schreef:

  Tiens, in de uitslagen staat Karen Schoepen eerst, maar in jullie top drie niet. In de uitslagen ben ik de zesde vrouw, maar ik ben vijfde, ze hebben het zelfs afgeroepen. Er klopt iets niet …

 6. Hugo schreef:

  Er klopte inderdaad iets niet … maar dat is inmiddels rechtgezet. De top-3 bij de dames was immers effectief de top-3.

 7. Kevin schreef:

  Hallo,

  waar kunnen we de foto’s vinden die tijdens de loop zijn getrokken? Ik vind enkel die van vorig jaar terug.

  Mvg, Kevin

 8. Hugo schreef:

  Alle foto’s zijn te bekijken bij fotograaf Bicikever -> http://www.bicikever.com/mastenbosloop.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand