Uitslag 3de Mastenbosloop – 25.10.2015 – Kapellen
May 25, 2024 at 2:49 pm

Uitslag 3de Mastenbosloop – 25.10.2015 – Kapellen

Onze 3de “Mastenbosloop” – in samenwerking met Be-Fast en de gemeente Kapellen – werd een knaller van formaat. Deze “groene” jogging in het Mastenbos lokte dit jaar in totaal 518 deelnemers voor de verschillende wedstrijden: een Kid’s Run, een 5 km, een 10 km én een 10 mijl. Uitstekend loopweer, een prachtig parcours, de steun van sponsors en medewerkers, maakten er de topeditie van deze – nog jonge – jogging van. Alle uitslagen en een kort verslag kan je hier vinden …

Mastenbosloop Lex & Jochem_5 km (2)

De top-3 van de 5 km in elkaars gezelschap !

[shashin type=”album” id=”239″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

... meer foto’s van Nicole Verstrepen kan je hier vinden.


Dit zegt veel … een bericht van Luk Vilain geplukt van de Facebookpagina “Ge zijt van Kapellen als … “


Luk Vilain - Facebook KAPE

Het verkeersvrije “groene” parcours doorkruiste opnieuw het prachtige “Mastenbos” voor de wedstrijden van 5 km, 10 km en 10 mijl. De Kid’s Run wordt betwist rond de voetbalvelden aan de start van deze “Mastenbosloop”. Voor deze wedstrijd voor de leerlingen van de lagere school kwamen 48 deelnemers opdagen. De top-3 (bij de meisjes en jongens) zag er als volgt uit:


KID’S RUN MEISJES

1 Sien Aendekerk
2 Louise Segers
3 Jinte NeutjensKID’S RUN JONGENS

1 Tom Stevens
2 Jobbe Van de Pas
3 Matti Van de Mieroop

 

De volledige uitslag van de Kid’s Run kan je HIER downloaden of bekijken in .pdf-formaat.

De top-3 bij de wedstrijden voor de oudere (!) atleten, was de volgende …


5 km DAMES

1 Heleen Vermeulen
2 Ingrid Van Giel
3 Laure Van de Wiel5 km HEREN

1 Lex Van den Wijngaert
2 Jochem Vermeulen
3 Lander Vermeulen


De volledige uitslag van de 5 km Run kan je HIER downloaden of bekijken in .pdf-formaat.


10 km DAMES

1 Marjolien Truyers
2 Greet Verstappen
3 Jolien Denis10 km HEREN

1 David Hellings
2 Kevin Genesse
3 Jona Beyssens


De volledige uitslag van de 10 km kan je HIER downloaden of bekijken in .pdf-formaat.


10 Mijl DAMES

1 Els Van Hooydonck
2 Marijke Verhoeven
3 Lieselotte Verachtert10 Mijl HEREN

1 Tom Van Dyck
2 Bart De Bergé
3 Niels De Clerck

 

De volledige uitslag van de 10 Mijl kan je HIER downloaden of bekijken in .pdf-formaat.


VERSLAG

De derde editie van de “Mastenbosloop” in Kapellen – een organisatie van Atletiekclub KAPE en Triathlonteam Be-Fast, met steun van de gemeente Kapellen – kreeg 518 deelnemers aan de start voor deze 100 % natuurloop door het herfstige Mastenbos, een absoluut record. Met de Kid’s Run, een 5 km, 10 km en 10 mijl én een prettig herfstweertje werd dit een erg geslaagd evenement.

Schitterend loopweer alvast voor deze jogging, die organisatorisch weer een tandje had bijgestoken. Naast de voorinschrijving, kon er opnieuw ter plaatse ingeschreven worden en dat lokte – op deze zonnige zondag – heel wat deelnemers naar zaal Eskapade en het parcours in het Mastenbos. Gestart werd met de “Kid’s Run”, rond de voetbalvelden aan de Kapelsestraat. Sien Aendekerk bij de meisjes en Tom Stevens bij de jongens, waren de snelsten van het 48-koppige gezelschap. De top-3 bij de meisjes én de jongens ontvingen uit handen van burgemeester Dirk Van Mechelen een blinkende beker én een diabolo. Alle jonge deelnemers mochten bovendien met een cadeaupakket naar huis.

Voor de andere deelnemers was het Mastenbos het terrein waar ze hun 5 km, 10 km of 10 mijl konden afhaspelen. In de 5 km werd het tussen de winnaar van de vorige twee edities – Lex Van den Wijngaert – en zijn clubgenoot bij de Kapelse atletiekclub KAPE – Jochem Vermeulen – een spannende strijd tot op de finish. Lex Van den Wijngaert tekende in de spurt voor een derde opeenvolgende zege in 16’46”, Jochem Vermeulen werd 2de in 16’57” en Lander Vermeulen 3de in 18’08”. Bij de dames was de overwinning – voor de twee opeenvolgende maal – voor de jonge KAPE-gazelle Heleen Vermeulen in 20’29, ruim 2 minuten sneller dan het vorige jaar. Ingrid Van Giel werd 2de in 21”39 en Laure Van de Wiel 3de in 23”45.

Op de dubbele afstand – de 10 km – lag het tempo bij de koplopers in het Mastenbos behoorlijk hoog. Onder de aankomstboog finishte David Hellings als winnaar in 35’14”, zo’n drie minuten sneller dan de winnaar van de vorige editie. Kevin Genesse als 2de in 36’17” en Jona Beysens als 3de in 37’19”, doken ook nog onder de tijd van vorig jaar. De winnares bij de dames – Marjolein Truyens – zette deze “Mastenbosloop” ook voor de tweede maal op haar palmares met 41”42 als eindtijd. Greet Verstappen werd 2de in 42”34 en Jolien Denis 3de in 43’19”.

In het zenuwcentrum van deze “Mastenbosloop” – de vernieuwde zaal Eskapade – overhandigden de schepenen An Stockmans, Ria Van Oncen en Koen Helsen de prijzen voor deze beide wedstrijden – met steun van Global Wineries en Shop2Run – aan de top-3 bij dames en heren.

De afsluitende 10 mijl werd opnieuw een snelheidsrace voor overwinnaar Tom Van Dyck. Met een knaltijd van 57”47 kwam hij door de finish. In tegenstelling tot vorig jaar, werd hij nu wél kort op de hielen gezeten door de nummer twee. Bart De Bergé finishte immers als 2de na 58’40” en Niels De Clerck als 3de in 1.02’18”. Els Van Hooydonck zette in deze 10 mijl de snelste tijd van de drie voorbije edities bij de dames neer. Met 1.09’55” werd ze winnaar met een ruime voorsprong op Marijke Verhoeven – 2de in 1.14’43 – en Lieselotte Verachtert – 3de in 1.17’07”. KAPE-penningmeester Geert Folens mocht hier de prijspakketten overhandigen aan de “podiumbeesten”. Overigens kregen alle deelnemers een naturapakket – geschonken door de organisatoren en de verschillende sponsors – voor hun deelname aan deze 3de “Mastenbosloop”.

Met in totaal 518 deelnemers voor de verschillende wedstrijden kroonde deze 3de editie zich als een recordeditie. De samenwerking tussen KAPE en BE-FAST, de ondersteuning van de gemeente Kapellen, het “Agentschap Natuur en Bos”, de sponsors, het EHBO-team en alle medewerkers, heeft hiermee opnieuw bevestigd dat deze “Mastenbosloop” zijn plaats in het jogprogramma van elke loper ten volle verdiend heeft.

Hugo De Hoon


Flyer Front DefinitiefMet steun van Gazet van Antwerpen, Heide Travel, Jetair, Shop2Run, Global Wineries, Nutrisport, Leppin, Squeezy en Carrefout Ekeren-Oude Landen.

0 likes Joggings - archief , KAPE-meetings - archief # , ,
Share: / / /

5 thoughts on “Uitslag 3de Mastenbosloop – 25.10.2015 – Kapellen

 1. hense ellen schreef:

  Hoi, ik wou eens informeren of de uitslag van de 10 km al bekend is. Ben benieuwd 🙂

 2. Hugo schreef:

  Dag Ellen,

  Er wordt aan gewerkt … klein probleempje bij de aankomstregistratie.

 3. marco maerten schreef:

  Hoi,
  Is er een volledige uitslag van alle lopers beschikbaar op de 10 mijl en alle andere afstanden?
  Vriendelijke groeten,Marco

 4. Hugo schreef:

  De volledige uitslagen voor alle wedstrijden staan nu online in .pdf-formaat.

 5. Danny Gijsbrechts schreef:

  Hallo iedereen,
  Hartelijk dank voor de toffe zondag. Was lang geleden dat ik nog had meegedaan aan een loopevenement.
  Zalig loopweer, een goede tijd, goede organisatie… merci allemaal en tot volgend jaar maar dan voor de 10 miles ipv de 10 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand