Uitslagen “Ekerse Veldlopen” – 29.01.2012 – Ekeren-Schoonbroek
April 14, 2024 at 8:52 am

Uitslagen “Ekerse Veldlopen” – 29.01.2012 – Ekeren-Schoonbroek

Op zondag 29 januari organiseerde AC Break de “Ekerse Veldlopen” in het recreatiedomein Muysbroek in de Antwerpse wijk Schoonbroek. Een opvallende aanwezigheid voor KAPE, zowel in kwantiteit – 36 KAPE-atleten kwamen aan de start – als in kwaliteit. Overwinningen vielen er te rapen voor Jits Dua, Lukas Maes, Jolien Denis, Renée Eykens en de broers Stijn Adriaensen en Jan Adriaensen.

[salbumthumbs=83,1,n,n,center,]

De volledige uitslag kan je HIER downloaden.

RESULTATEN KAPE-DEELNEMERS

Benjamins-Meisjes 2004-2005
14 Merel Thiryn
16 Hanne Dua
Benjamins-Jongens 2004-2005
2 Stephane Artois
9 Matteo Eykens
25 Dries Gysen
Benjamins-Meisjes 2003
9 Siska Van Craen
13 Floor Alofs
Benjamins-Jongens 2003
1
Jits Dua
14 Ferre Demuynck
Pupillen-Meisjes 2002
14 Eline Verstraelen
19 Fien Eyckmans
21 Sofie Gysen
Pupillen-Jongens 2002
9 Sebastien Artois
20 Brent Philips
Pupillen-Meisjes 2001
6 Jenthe Dua
11 Heleen Vermeulen
12 Hannah Demuynck
22 Jana Berben
Pupillen-Jongens 2001
1
Lukas Maes
7 Thomas Mous
20 Jonas Mous
23 Toby Temmerman
24 Bart Van Zele
Miniemen-Jongens 1999
9 Lander Vermeulen
Cadetten-Meisjes
1
Jolien Denis
6 Emma Van Laer
13 Annelies Van Wallendael
16 Marjan Maes
Cadetten-Jongens
2 Vince De Rycke
4 Jochem Vermeulen
Scholieren-Meisjes
1
Renée Eykens
11 Katrien Maes
Juniors-Heren
1
Stijn Adriaensen
Seniors-Heren
1
Jan Adriaensen
Masters-Dames
18 Carina Michiels
Masters-Heren
9 Willy Van Wallendael


VERSLAG

Ondanks een temperatuur die maar nét boven het vriespunt lag én een parcours dat op een flink aantal plaatsen toch wel behoorlijk zwaar lag, was het op deze “Ekerse Veldlopen” een aangenaam middagje “veldlopen”.

Stortbuien en sneeuw bleven dit jaar uit op het domein Muysbroek … en de belangstelling van KAPE-atleten voor deze cross dicht-bij-huis was erg groot. In totaal kwamen – van klein tot groot – 36 KAPE-ërs aan de start, een absoluut record voor dit jaar. Prettig was ook dat heel wat deelnemers voor de eerste keer hun spikes hadden aangetrokken om aan een veldloop deel te nemen.

Bij de benjamins vielen er twee podiumplaatsen te rapen met Stephane Artois als 2de bij de benjamins-jongens 2004-2005 en – alweer – een overwinning van Jits Dua bij de oudste benjamins. Top-10-plaatsen waren er ook nog voor Siska Van Craen en Matteo Eykens (beiden 9de) in hun respectievelijke leeftijdsgroep.

In de pupillen-reeks viel de tweede KAPE-overwinning te noteren met Lukas Maes bij de pupillen-jongens 2001. Jenthe Dua (6de),  Thomas Mous (7de) en Sebastien Artois (9de) liepen zich nog in de top-10. Bij de miniemen-jongens 1999 klokte Lander Vermeulen nog als 9de af in zijn wedstrijd.

In al deze reeksen kwamen er ook nieuwe gezichten opdagen voor hun eerste veldloop in hun nog jonge atletiekcarrière. Ook dat verdiende al – samen met hun inzet én die van de trouwe modderduivels – een dikke proficiat,

De collectief sterke prestatie van al onze atleten in de jongste categorieën, leidde er zelfs toe dat we in de Gielens-cup – een clubklassement op basis van de beste uitslagen van de jonge atleten – na de benjamins- en pupillen-wedstrijden de leiding hadden. Door onze mindere bezetting bij de miniemen, moesten we deze leidersplaats echter afstaan. In de eindstand van deze clubrangschikking mochten we als 5de nog net mee op het podium.

Bij de cadetten- en scholieren-meisjes kenden de wedstrijden een gelijklopend verhaal. Bij de cadetten ging Jolien Denis van bij de start autoritair naar de leiding en stond deze niet meer af tot onder het spandoek. Idem dito bij de scholieren, waar een gelijkaardig scenario was weggelegd voor Renée Eykens.

Onze cadetten-jongens lopen al het hele seizoen mee in de spits van hun wedstrijden. In Ekeren was het Vince De Rycke die – in een felle spurt – nipt het onderspit moest delven, maar toch als 2de op het podium mocht. Jochem Vermeulen eindigde daar als 4de.

En dan was er nog het broederduo bij de juniors- en seniors-heren. Stijn Adriaensen ging in zijn wedstrijd lang in de slag met een master van ACHL, maar bleef ruim voor op zijn leeftijdsgenoten en werd winnaar bij de juniors. In de masters-klassering haalde Willy Van Wallendael met een 9de plaats nog net de top-10. Broer Jan Adriaensen werd – na een snelle start – even overbluft door Mario Van Wayenberghe, maar stelde snel orde op zaken en bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit. Aan de streep had hij – als winnaar bij de seniors-heren – een meer dan ruime voorsprong op de nummer 2.

Voor het KAPE-publiek een aangenaam middagje veldlopen … als we het even niet hebben over de stijve vingers, koude oren en beslijkte botten en schoenen ! Een dikke pluim voor al onze atleten !

Hugo De Hoon

0 likes KAPE Intern # , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand