Een uitgelezen kans voor al onze atleten om deel te nemen aan een veldloop, b00dt zich aan op zondag 25 januari. Dicht bij huis – op het domein Muysbroek aan de Ekerse Putten – organiseerde ACBR haar jaarlijkse veldloop. Slecht nieuws voor de organisatoren: een absoluut ondermaats deelnemersveld. Goed nieuws voor onze club: een ruime deelname van onze atleten (18 deelnemers) aan deze “Ekerse Veldlopen” … en met knappe resultaten als gevolg.
Een verslag van deze “Ekerse Veldlopen” lees je later op deze pagina.

Ekerse Veldlopen - Jolien Denis - 25.01.2015


RESULTATEN KAPE-DEELNEMERS

Benjamins-Meisjes 2006
3 Elise Van Frausum
5 Ilara Blomme
Benjamins-Jongens 2006
12 Stef Gielen
Pupillen-Meisjes 2005
4 Hanne Dua
Pupillen-Jongens 2005
1 Kobe Abelshausen
Pupillen-Jongens 2004
1 Sette Van Hoof
5 Matteo Eykens
11 Jarno Blomme
Miniemen-Jongens 2003
6 Jits Dua
Cadetten-Meisjes
2 Heleen Vermeulen
Cadetten-Jongens
3 Lukas Maes
4 Thomas Mous
16 Jonas Mous
Scholieren-Jongens
1 Jochem Vermeulen
3 Vince De Rycke
4 Lander Vermeulen
Juniors-Dames
1 Jolien Denis
Juniors-Heren
2 Lex Van den WijngaertOnze fotografen-ter-plaatse hebben hun werk al ingeleverd.

Ekeren - 25.01.2015


Elise Van Frausum - Ekeren - 25.01.2015


Heleen - Ekeren - 25.01.2015


Ekeren_3 - 25.01.2015


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Ekeren_4 - 25.01.2015


Jochem - Ekeren - 25.01.2015

Met dank aan Els, Kristien, Simon en Stef voor de foto’s van onze atleten.


VERSLAG

Al bij het betreden van het domein Muysbroek aan de Ekerse Putten, vielen twee zaken op … de geringe publieke belangstelling en het afschaffen van één van de leukste onderdelen van het parcours, de bergzone nét voor de vroegere aankomst. Het hertekenen van de omloop had er een volkomen vlakke cross van gemaakt, die nog enkel op de grasvlakte was neergelegd. Wat slalommen moest er voor zorgen dat er toch voldoende kilometers konden afgelegd worden. Ondanks dit gras, was het – op vele plaatsen – eerder een slijkparcours – iets waar het terrein ook eerder – bij regen of sneeuw – al om beroemd/berucht was. Op zich blijft het een prachtig domein om te organiseren, maar de aantrekkelijkheid van het parcours is – naar mijn persoonlijk idee – wel volledig verloren gegaan door het nieuwe traject.

En de organisatoren hadden nog meer problemen te verwerken. Door het gelijktijdig organiseren van de eerste veldloop van Geel in het domein Lissenvijver, bleven heel wat traditionele bezoekende clubs weg bij de “Ekerse Veldlopen” en weken ze uit naar de “1ste Grote Prijs van de Stad Geel”. Vraag blijft of een dergelijke concurrentie op dezelfde dag binnen de provincie wel wenselijk is. De nekslag die de organisatoren van ACBR hierdoor gekregen hebben, was gigantisch en doet je wel eens nadenken of je een dergelijke geoliede machine nog wel in gang moet zetten, voor een – toch wel – beperkte opkomst van atleten en toeschouwers.

Dit maakte echter de rekening niet van een forse delegatie KAPE-atleten. Met 18 deelnemers aan de start, was dit de sterkst bezette “aanbevolen veldloop” van dit seizoen. Uiteraard speelde de locatie – dicht bij huis – daarin zeker een rol, maar dat neemt niet weg dat onze deelnemers er een waar feestje van maakten met overwinningen, podia- en top-10-plaatsen.

Het begon al bij de benjamins-meisjes waar Elise Van Frausum zich – net op de eindstreep – nog liet kloppen voor de 2de plaats … een goede les voor alle volgende veldlopen. Als 3de kreeg ze de bronzen medaille, terwijl ook Ilara Blomme als 5de nog een knappe uitslag neerzette. Bij de jongens liep Stef Gielen als enige KAPE-benjamin naar een 12de plaats.

Bij de pupillen viel Hanne Dua met een 4de plaats nét naast het podium van de meisjes. Bij de jongens was het echter alles KAPE wat de klok sloeg, toch op het hoogste trapje van het podium. Zowel bij de eerstejaars – met nieuwkomer Kobe Abelshausen – als bij de tweedejaars – met Sette Van Hoof – ging de overwinning én de gouden medaille (met bloemen voor de mama) naar onze atleten. Matteo Eykens als 5de en Jarno Blomme als 11de vulden daar de prachtresultaten aan.

Jits Dua torste bij de miniemen als enige van KAPE de eer van de club op zijn schouders. Met een 6de plaats deed hij dat prima. Ook Heleen Vermeulen bij de cadetten-meisjes stond alleen in de strijd tegen de concurrentie … en die was behoorlijk sterk. Ondanks een schitterende wedstrijd moest ze uiteindelijk vrede nemen met een welverdiende 2de plaats en zilveren medaille.

Een triootje kwam aan de start bij de cadetten-jongens. Lukas Maes (3de) haalde het podium, Thomas Mous – steeds in zijn kielzog – finishte als 4de en broer Jonas Mous als 16de. Ook bij de scholieren-jongens stond een drietal aan de startlijn. Met ruime voorsprong won Jochem Vermeulen deze wedstrijd. Enkel Dries Peeters (ACBR) kon zich tussen de KAPE-atleten wurmen, want Vince De Rycke (3de en brons) en Lander Vermeulen (4de) waren de volgende atleten in het KAPE-treintje.

In de gemengde dameswedstrijd liep Jolien Denis van bij de start aan de leiding bij de juniors-dames … en dat hield ze ook gemakkelijk vol tot aan de eindstreep. Overwinning, gouden medaille en bloemen werden haar deel. Bij de juniors-heren botste Lex Van de Wijngaert enkel op de sterke Manuel De Backer (ESAK). De 2de plaats in deze categorie leverde hem ook de zilveren plak op.

Schitterende resultaten voor onze atleten rond de Ekerse Putten … voor ons mag deze veldloop nog jaren blijven bestaan. Of de organisatoren daar ook zo over denken, zal volgend jaar wel blijken. Ze hebben alvast voldoenden redenen om dit evenement eens grondig te evalueren vóór ze aan een nieuwe editie beginnen te werken.

Hugo De HoonDeze wedstrijd telde meer voor de “KAPE Doe Mee Trofee“, de “Provinciale Crosstrofee” én de “KAPE Crosstrofee“. Meer over alle “aanbevolen veldlopen” kan je HIER vinden.

0 likes Veldlopen - archief # , , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand