Alabus-informatica-opleiding – 21.05.2014 – Kapellen
June 25, 2024 at 2:13 am

Alabus-informatica-opleiding – 21.05.2014 – Kapellen

Enkele jaren geleden werd door de Vlaamse Atletiekliga beslist om haar informaticatoepassingen te vernieuwen. Dit project – toegewezen aan de Zwitserse firma ALABUS – was niet meteen een toonbeeld van een professionele aanpak. De laatste maanden echter schakelde dit project in een hogere versnelling, waardoor men nu toe is aan de opleiding van de secretarissen en clubafgevaardigden. Op woensdag 21 mei organiseerde KAPE i.s.m. de Vlaamse Atletiekliga één van deze bijscholingen in Kapellen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De ALABUS-toepassing moet zowel voor de Vlaamse Atletiekliga, de clubs en de leden een aantal nieuwe mogelijkheden bieden en de integratie van een aantal gebruikte toepassingen mogelijk maken. Het deel dat nu – na een testfase van maanden – beschikbaar is, wijkt volledig af van alle voorgaande toepassingen … waardoor alle gebruikers nu een uitgebreide bijscholing moeten volgen.

Voor de leden en externe gebruikers, zijn de ranglijsten op de VAL-website de eerste uiterlijke tekenen van deze ALABUS-toepassing. Achter de schermen zijn de wijzigingen echter nog ingrijpender, maar daar zullen alleen de personeelsleden bij de VAL, de secretarissen en clubafgevaardigden mee geconfronteerd worden.

Om voorbereid te zijn op de officiële start van deze ALABUS-toepassing – ergens in het tweede deel van de maand juni 2014 – was er dus werk aan de winkel. En onze club heeft daarbij haar verantwoordelijkheid genomen door één van de opleidingen naar Kapellen te halen. Op woensdag 21 mei zaten een 20-tal deelnemers in het Administratief Centrum aan de Antwerpsesteenweg met één oog naar de Powerpoint-presentatie te kijken en met het andere oog de praktische toepassing op hun schermen te volgen.

Gezucht en gekreun klonk wel eens zachtjes in zaal “Beaulieu”, kritische opmerkingen waren niet van de lucht, maar de voorstelling van de mogelijkheden van deze nieuwe toepassing werd toch algemeen gesmaakt. Na deze bijscholing kunnen de deelnemers op eigen houtje aan de slag om de nieuwigheden onder de knie te krijgen … een hele aanpassing alvast !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… met dank aan het schepencollege van Kapellen en alle betrokken gemeentediensten voor het ter beschikking stellen van de vergaderzaal “Beaulieu” en de WIFI-toegang voor alle deelnemers aan deze bijscholing.

0 likes Allerlei # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand