Uitslag Beker van Vlaanderen A.C. Dames – 09.05.2015 – Lier
October 4, 2022 at 4:42 pm

Uitslag Beker van Vlaanderen A.C. Dames – 09.05.2015 – Lier

Onze “dames-van-stand” trokken op zaterdag 9 mei naar Lier voor de “Beker van Vlaanderen Alle Categorieën Dames”. LYRA was gastheer – of was het hier gastvrouw – voor de ploegen uit de 1ste Landelijke Afdeling. Op dat hoge niveau horen dus ook onze KAPE-dames thuis. En dat hebben ze nog maar eens bewezen door een 9de plaats op 12 deelnemende teams. Proficiat !

BVV AC Dames 09.05 (44)

… euforie van onze dames A.C. voor behoud in 1ste Landelijke Afdeling …

[shashin type=”album” id=”213″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

… meer foto’s in het foto-album van Peter Van den Eynden !

EINDSTAND

1 AVKA Kontich-Aartselaar 124 p
2 LYRA Lier 123,5 p
3 ATLA Lanaken 110 p
4 Duffel AC 106 p
5 DAC Dilbeek 103 p
6 LEBB Lebbeke 99 p
7 AVMO Molenland 96,5 p
8 HCO Oostende 94 p
9 KAPE 93 p
10 FLAC Ieper 91,5 p
11 RCT Tienen 69 p
12 ACBR Brasschaat-Ekeren 65,5 pOns team: Eveline Aerts, Jana Berben, Els Castelyns, Jolien Denis, Veerle Dierckx, Renée Eykens, Merel Folens, Liesse Himpens, Annelies Van Hooydonck, Emma Van Laer en Heleen Vermeulen.


BVV AC Dames 09.05 (43)

… en hier een ietsepietsie “serieuzer” voor de officiële groepsfoto van onze dames A.C.


VERSLAG

Op zaterdag tekenden elf atleten present voor de “Beker van Vlaanderen Dames A.C”. Lier was ditmaal het decor voor deze jaarlijkse traditie. Liesse Himpens mocht in de spurtnummers de spits afbijten voor KAPE. De 100 m horden werd ontsierd door problemen bij de start. Tijdens de tweede reeks, waarin Liesse zat, ging het startpistool ongewild af toen de atleten halfweg waren. Er ontstond een discussie, maar intussen waren de eerste vier punten voor Kapellen wel binnen. Liesse legde de afstand af in 18.96.

Er waren intussen ook enkele kampnummers van start gegaan. Merel Folens stond met de dubbel hoogspringen-hinkstapspringen voor een loodzware middag. In het hoogspringen haalde Merel een mooie 1.50 m. Bij het hinkstapspringen liet ze 10.82 m optekenen, goed voor een vierde plaats. In de werpnummers die om 14.30 uur van start gingen, verdedigden twee masters de clubkleuren. Veerle Dierckx had last van de arm, maar sprokkelde met een afstand van 22.92 m drie belangrijke punten. Els Castelyns verbaasde zichzelf bij het kogelstoten. Ze liet bij haar eerste meteen een nieuw P.R. van 9.22 m optekenen. In de tweede beurt verbeterde ze zichzelf tot 9.23 m. Els was de beste van de rest en liet het puntentotaal van Kapellen met 8 punten aandikken.

Annelies Van Hooydonck mocht in de baanronde van start gaan. De strakke wind maakte er een loodzware koers van. Haar 62.72 was goed voor een negende plaats. Eveline Aerts trok haar spikes aan voor de 100 meter. Eveline liep naar een tijd van 16.30. Het leverde slechts een punt op, maar zoals altijd is elk punt cruciaal in dit bekergebeuren. Dan was het de beurt aan Renée Eykens. Ze ging, tegen haar natuur in, rustig van start. Het kopwerk liet ze over aan anderen. Na 550 meter had Renée duidelijk genoeg van het trage tempo. Ze liet de tegenstand ter plaatse en knalde nog naar een tijd van 2:17.27. De tijd is echter geheel bijkomstig. Punten verzamelen is het grote doel van deze namiddag.

In de 1500 m werd Heleen Vermeulen, eerstejaars-cadet, in de strijd geworpen. De tegenstand was gemiddeld een kop groter, maar lengte bleek duidelijk geen factor. Heleen kon rustig uit de wind zitten en plaatste de laatste honderd meter een stevige versnelling. Ze werd knap derde in een tijd van 5:00.36. De eer van langste competitie van de dag was weggelegd voor het discuswerpen. Ook daarin werd gerekend op Els. Ze begon aarzelend aan de wedstrijd, maar plaatste zich met een stevige worp in haar derde beurt bij de laatste acht, goed voor drie extra worpen. Haar 27.59 m bracht Els dicht bij haar record. Ze eindigde als achtste. Het verspringen stond uiteraard ook op de agenda. Eerstejaars cadet Jana Berben sprong 4.13 m en werd daarmee tiende.

In de 200 meter leverde Emma Van Laer een mooie bijdrage. De wind was wat gaan liggen en Emma knalde naar 25.99. KAPE mocht opnieuw negen streepjes bijzetten. Jolien Denis nam de langste afstand van de dag voor haar rekening. Jolien knokte zich naar een zevende plaats, in een plaats van 11:15.02. Er restten enkel nog de aflossingen. Op de 4 x 100 m vocht een zeer jonge ploeg voor wat ze waard was. Heleen, Jana, Liesse en Emma maakten geen fouten en hadden 53.22 nodig om de stok rond te krijgen. Merel, Annelies, Emma en Renée mochten met de 4 x 400 m de middag afsluiten. Het kwartet liet een tijd van 4.07.08 optekenen. Ze wonnen hun reeks met overwicht en werden derde in totaal. De dames werden negende in de eindstand met 93 punten en handhaafden zich zo met sprekend gemak in Landelijke 1.

Timothy Truyts

0 likes Interclubs - archief # ,
Share: / / /

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand