Uitslag Beker van Vlaanderen A.C. Dames 1ste Landelijke Afdeling – 13.05.2017 – Ertvelde
November 27, 2021 at 12:23 pm

Uitslag Beker van Vlaanderen A.C. Dames 1ste Landelijke Afdeling – 13.05.2017 – Ertvelde

Onze “dames” waren er opnieuw in geslaagd om één van de verste verplaatsingen voor hun interclub in de wacht te slepen. Op zaterdag 13 mei werden ze verwacht in Ertvelde voor hun “Beker van Vlaanderen A.C. Dames” in de 1ste Landelijke Afdeling. En dat deden ze met klasse: ze werden er immers 3de … nét geen promotie (maar dat was ook niet écht de bedoeling) met slechts 1,5 punt achterstand op de nummer twee in de eindstand !


[shashin type=”album” id=”369″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

… uitgebreide collectie foto’s van Sam Vanagtmael HIER in ons foto-album !EINDSTAND

1 AC Lebbeke 125 punten
2 AC Lyra 115,5
3 KAPE 114
4 LOOI Tessenderlo 110
5 AVR Roeselare 108
6 FLAC Izegem 103
7 AVMO Molenland 88,5
8 RIEM Ertvelde 88
9 VOLH Beveren 86
10 RAM Mechelen 85
11 AC Duffel 83
12 RCT Tienen 77
Ons team

Lynn Beck, Els Castelyns, Jolien Denis, Renée Eykens, Veerle Jennes, Eline Pinter, Utti Stevens, Hilary Udechukwu, Emma Van Laer, Bo Van den Wyngaert en Heleen Vermeulen.

Opvallend: er werd tijdens deze “Beker van Vlaanderen A.C. Dames” klein hout gemaakt van een clubrecord in de aflossing 4 x 400 m. Het team Heleen Vermeulen, Emma Van Laer, Eline Pinter en Renée Eykens zette een nieuwe recordtijd van 3’57″88 neer. Het oude record uit 2013 stond op 4’02″42 … een verbetering met bijna 5 seconden !

Een video van Sarina Balcaen over deze aflossing kan je HIER bekijken !


VERSLAG

In @tletiekleven – het online tijdschrift van de Vlaamse Atletiekliga – verscheen een stukje van Bart Spruijt over onze ploeg en (vooral) over Renée Eykens …

Regen aan het begin van de competitie, redelijk wat wind en tactische steekspelletjes in de afstandsnummers zorgden ervoor dat er weinig topprestaties uit de bus vielen. Al maakte Renée Eykens/KAPE wel een knap wederoptreden. Ze won de 400 m in 55”19 en loodste als slotloopster van de 4 x 400 m-ploeg na eerdere sterke beurten van Eline Pinter, Emma Van Laer en Heleen Vermeulen, het estafetteteam naar de winst in 3’57”88. Eykens was dik tevreden over haar eerste seizoensoptreden op de piste. “Ik vond het wel redelijk spannend, want het was mijn eerste wedstrijd op de piste sinds de Spelen in Rio,” vertelde de nog altijd maar 20-jarige atlete. “Ik heb de trainingen nog maar sinds twee maanden hervat. Mijn trainer had ingeschat dat ik 55”50 waard zou zijn en ik liep al een stuk sneller. Da’s dus zeker wel oké. Al heb ik natuurlijk al rapper gelopen, maar ik vind het wel een goeie opener,” toonde ze zich tevreden. Vorige zomer beleefde ze als een roes met als hoogtepunt de Olympische halve finale in Rio en een Belgisch belofterecord van 2’00”00. Maar in de winter kende ze een serieuze dip. “Ik heb een hele rare winter gehad met wat problemen en ik ben pas laat aan de zomer kunnen beginnen. Daarom heb ik nu vooral persoonlijke doelen vooropgesteld. Ik wil in de eerste plaats terug plezier vinden in het lopen en tegen augustus hopelijk in de buurt komen van mijn betere prestaties. Ik zal trouwens nog wat tijd nodig hebben om aan mijn nieuwe trainer te wennen. Er zijn nog een paar kleine probleempjes die ik moet oplossen om terug op mijn oude niveau te komen. Ik wil mijn tijd nemen om terug te komen. Het heeft geen zin om te forceren. Iedere week zetten we kleine stapjes. Het is nog zoeken, wat logisch is. De aanpak van de nieuwe trainer Theo Joosten, bevalt me in ieder geval. Ik heb zeker geen spijt van mijn keuze”, aldus Eykens die tegelijkertijd dankbaar en erkentelijk blijft voor haar vorige trainer Paul Sauviller. “Eind mei of begin juni zal ik mijn eerste 800 m van het seizoen lopen.”Eline Pinter stuurt Renée Eykens naar een comfortabele 4 x 400 m-zege. (foto: Paul De Schuyter)

0 likes Interclubs - archief # , ,
Share: / / /

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand