Uitslag Beker van Vlaanderen Pupillen- en Miniemen-Jongens – 19.04.2015 – Brasschaat
November 28, 2021 at 8:29 am

Uitslag Beker van Vlaanderen Pupillen- en Miniemen-Jongens – 19.04.2015 – Brasschaat

Onze pupillen- en miniemen-jongens bleven – een dagje nà hun vrouwelijke leeftijdsgenoten – kort bij huis voor hun “Beker van Vlaanderen Pupillen- en Miniemen-Jongens”. Op zondag 19 april organiseerde ACBR in een zonnig gemeentepark van Brasschaat immers match 4 van deze interclubs. En dat werd een knaller voor ons team: 4de in de eindstand … wat wil een mens op zo’n lentedag nog meer ?


UITSLAG

Match 4
1 AC Lyra 173
2 ACHL Herentals 167
3 VABCO Mol 162
4 KAPE 158
5 ACBR Brasschaat-Ekeren 130
6 AC Lierse 123
7 ABES Edegem 115
8 OLSE Merksem 114
9 BVAC Beerschot 106
10 HAKI Hoboken 68
11 ARAC Arendonk 61Ons KAPE-team

Pupillen-Jongens: Alexander Anthonissen, Daniel Anthonissen, Stephane Artois, Jarno Blomme, Matteo Eykens, Dries Gysen, Maxim Heraly, Sette Van Hoof en Eneas Van Huffel,
Miniemen-Jongens: Sebastien Artois, Lauren Devisscher, Jits Dua, Yannick Heraly, Brent Philips, Jens Vander Avert en Nils Vander Avert.


BVV Pup-Min Jongens - 19.04.2015 - Brasschaat (60)

[shashin type=”album” id=”208″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

Meer foto’s van David Heraly kan je hier vinden in ons foto-album …

[shashin type=”album” id=”211″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

… en John Van den Eynden heeft een studie van het kogelstoten van “onze” jongens gemaakt !


VERSLAG

Het leek zondag wel op een gezellige picnick in het Louis De Winterstadion in het gemeentepark van Brasschaat … atleten, trainers, ouders en supporters hadden zich – voorzien van alle attributen – lekker in groep neergevleid op het gras in een hoekje van het stadion. Maar er moest natuurlijk ook “ernstig” werk geleverd worden door onze pupillen- en miniemen-jongens op het atletiekterrein … en als je de einduitslag bekijkt, kan je alleen maar concluderen dat ze dat schitterend gedaan hebben. Want niet ieder (klein) team eindigt – in het erg sterke gezelschap dat in Braschaat rondliep – als 4de in de einduitslag.

Meer nog … als we er de individuele prestaties op nakijken, vielen er 6 overwinningen te noteren op 9 proeven bij de pupillen en nog een extra overwinning bij de miniemen. Zo won – bij de pupillen-jongens – Stephane Artois het verspringen met 4 m 55 en de 60 m met 9″83, Alexander Anthonissen het kogelstoten met 11 m 11, het hoogspringen met 1 m 35 én het hockeybalwerpen met 36 m 34. En als klap op de vuurpijl zette het KAPE-team (met Matteo Eykens, Daniel Antonissen, Alexander Anthonissen en Stephane Artois) de snelste aflossingstijd op de 4 x 60 m neer met 35″3.  Bij de miniemen-jongens was het Jens Vander Avert die primus werd bij het kogelstoten met 9 m 36.

Bekijken we even het plaatje per categorie, dan waren onze pupillen absoluut de besten in hun leeftijdscategorie met 93 punten. “Grote” ploegen LYRA (75 punten), VABCO Mol (73 punten) en ACHL (72 punten), moesten daar ruim het onderspit delven tegen ons jonge geweld … een sterke generatie, laat dat duidelijk zijn. Bij de miniemen-jongens waren deze ploegen dan weer sterker dan onze jongens – niet eens een oneer voor al onze atleten die hun bovenste best deden om sterke prestaties neer te zetten – waardoor de eindstand kantelde in het voordeel van de grotere clubs. LYRA met 173 punten werd de eindwinnaar, ACHL de 2de (167 punten), VABCO Mol de 3de (162 punten) … en dan kwam al het KAPE-team, dat met in totaal 158 punten de “mastodonten” niet eens zo ver liet uitlopen.

Moeten we er toch nog even bij vertellen dat een aantal van onze atleten vóór, tijdens en nà de wedstrijd met wat pijntjes en blessures rondliepen, wat hun prestaties tijdens deze “Beker van Vlaanderen” alleen maar sterker maakte. Proficiat voor al onze deelnemers … jullie hebben de kleuren van KAPE met glans verdedigd !

Hugo De Hoon


Bij de jongens gaan volgende clubs naar de finale op zaterdag 12 september in Merksem: AVR – ACME – KAAG – RCG – ACW – AVZK – LYRA – ACHL – RCT – LOOI – OEH – DAC

0 likes Interclubs - archief # ,
Share: / / /

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand