Uitslag Beker van Vlaanderen Pupillen- en Miniemen-Jongens – 30.04.2017 – Edegem
July 18, 2024 at 12:26 pm

Uitslag Beker van Vlaanderen Pupillen- en Miniemen-Jongens – 30.04.2017 – Edegem

Eén dag na de meisjes, konden onze jongens op zondag 30 april niet achterblijven. Tijdens match 5 was het beurt aan de pupillen- en miniemen-jongens voor de overwinning in hun schiftingswedstrijd van de “Beker van Vlaanderen Pupillen- en Miniemen-Jongens” in Edegem. In de afsluitende aflossingen haalden ook zij winst binnen vóór ABES Edegem. Proficiat, kerels !

[shashin type=”album” id=”359″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

… meer foto’s HIER in het foto-album van onze winnaars met o.m. foto’s van Danny Gielen, e.a.EINDSTAND

Match 5
1 KAPE  183.5 p
2 ABES Edegem 180
3 AVKA Kontich-Aartselaar  159.5
4 BVAC Beerschot 154
5 OLSE Merksem 135
6 SPBO Bornem 130
7 ACBR Brasschaat-Ekeren 125,5
8 ZWAT Burcht 92
9 HAKI Hoboken 88,5
10 VOLH Beveren 62Ons KAPE-team:

Pupillen: Yaro Hoornaert, Tijs de Swerts, Stef Gielen, Ben Vander Avert, Mathias Willaert, Thomas Willaert, Thomas Verbruggen en Wouter Verhelst.
Miniemen: Kobe Abelshausen, Alexander Anthonissen, Jarno Blomme, Matteo Eykens, Dries Gysen, Ynse Hoornaert, Witse Jacobs, Sette Van Hoof, Eneas Van Huffel en Guan Willems.


VERSLAG

Eén dag na de meisjes trokken de jongens met een uitgebreid team – en ook weer met een aantal nieuwkomers – naar het Vic Coveliersstadion in Edegem voor match 5 bij deze interclubs. Zij nestelden zich – van bij de start van de wedstrijd – in de kopgroep, maar lieten de toppositie lang over aan het organiserende ABES Edegem. Ondertussen verzamelden Alexander Anthonissen (kogelstoten miniemen), Sette Van Hoof (300 m én verspringen miniemen), Ben Vander Avert (kogelstoten pupillen) en Kobe Abelshausen (1000 m miniemen) het maximum aan punten met een overwinning in hun discipline. De rest van het team nestelde zich netjes bij de top om ook het totaal aan punten voortdurend op niveau te houden.

De ultieme beslissing viel in de afsluitende aflossingen: daar werd de leidersplaats van ABES voor het eerst – tijdens de hele namiddag atletiek – overgenomen door de Kapelse pupillen en miniemen. Op de valreep haalden zij met een totaal van 183,5 punten de eindoverwinning binnen vóór organisator ABES Edegem met 180 punten. Jammer voor de thuisploeg – die een hele namiddag aan de leiding had gestaan – maar aan de meet worden de prijzen gedeeld. En ook zij konden zich optrekken aan het feit dat ze – samen met KAPE – doorstootten naar de finale van de “Beker van Vlaanderen”, die in september betwist wordt in het stadion “De Rode Loop” in Merksem.

Beide ploegen van KAPE in de finale van de “Beker van Vlaanderen” bij de pupillen en miniemen, een niet-alledaags resultaat voor de club. Het was immers al van 2004 geleden dat zowel de meisjes als de jongens samen naar de finale mochten.

Hugo De HoonDe finale wordt op zaterdag 16 september georganiseerd in Merksem. Onze KAPE-jongens gaan daar de strijd aan met volgende clubs: ABES, ACHL, ACW, ASVO, AVT, DAC, DEIN, EA, KAAG, LOOI en LYRA.

0 likes Interclubs - archief # , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand