Belgatle.be versus VAL-ranglijsten
May 25, 2024 at 2:46 am

Belgatle.be versus VAL-ranglijsten

Na het stopzetten van de website Atletiekinfo.be, duikt er momenteel een nieuwe versie op: Belgatle.be. De intentie van de ontwerpers van deze website – onder het motto “Alle Belgische atletiek op één site” – is een beetje gelijklopend … maar het lijkt ons niet meteen het geschikte moment om een abonnement te nemen op deze website. De VAL is immers druk in de weer om haar officiële ranglijsten on-line te krijgen.

Belgatle

Belagatle.be biedt 3 abonnementsformules aan: Basic (2,46 €/maand), Premium (3,99 €/maand) en Platinum (5,49 €/maand). Ter kennismaking kan men momenteel 15 dagen gebruikmaken van een gratis abonnement, waarbij alle mogelijkheden kunnen getest worden. Wat meteen opvalt is het schabouwelijk Nederlands dat door de (Franstalige) ontwerpers geboden wordt. Goede bedoelingen genoeg … maar voor de prijs die men vraagt zou een fatsoenlijk Nederlands toch een minimum moeten zijn (als men ook de Vlaamse atletiekliefhebbers over de meet wil trekken).

Maar … het zit er stilaan aan te komen dat ook de Vlaamse Atletiekliga (eindelijk) zijn ranglijsten on-line gaat zetten. Deze belofte gaat al maanden (zo niet jaren) mee, maar nu is de verwezenlijking voor binnenkort … als er – in de laatste rechte lijn – weer geen extra hinderpalen komen opduiken. Vermits deze ranglijsten gebaseerd zijn op de officiële en gehomologeerde prestaties – terwijl er bij Belgatle.be geen enkele samenwerking met VAL of LBFA bestaat – kan je best even afwachten om een abonnement te nemen op één van de formules van Belgatle.be tot je de inhoud, de mogelijkheden en de kwaliteit van de VAL-gegevens kan inzien.

Geen idee wat dit gaat worden … de communicatie over de inhoud van deze ranglijsten is – naar goede VAL-gewoonte – zo goed als onbestaande, maar we gaan er van uit dat de federatie niet mag onderdoen voor private initiatieven als Atletiekinfo.be of Belgatle.be. Of dat ook zo is zal blijken bij het uitrollen van deze ranglijsten op de VAL-website. Wait and see !

0 likes Allerlei # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand