Bobbejaanlaand – 19.10.2014 – Lichtaart
May 26, 2024 at 12:47 pm

Bobbejaanlaand – 19.10.2014 – Lichtaart

Een stralend herfstweertje – de namiddagdruppels vergeten we even – had de kant gekozen van een 40-tal deelnemers van KAPE aan onze clubuitstap op zondag 19 september naar Bobbejaanland in Lichtaart. En bij terugkomst in Kapellen niets dan lachende gezichten … dan mochten we er wel van uitgaan dat het een geslaagd dagje was geworden.


In eerste instantie is deze uitstap naar het pretpark een beloning voor de winnaars van de “KAPE Doe Mee Trofee”, maar dat neemt niet weg dat ook al onze andere jonge atleten kunnen inschrijven voor deze B-Dagtrip naar het land van ex-Bobbejaan Schoepen in de Kempen. Met trein en bus vertrokken onze deelnemers – erg vroeg in de morgen – in het station van Kapellen, om nét na de opening van het pretpark – na een overstapje op een autobus van De Lijn – Bobbejaanland te bereiken.

En dan werd het zoeken geblazen naar de kortste wachtrij bij de verschillende attracties. Want dit jaar bleek er een invasie Nederlanders en Duitsers nét op “onze dag” ook het pretpark als doel van hun zondags uitstapje uitgekozen te hebben. In tegenstelling tot de vorige jaren, was het bij deze clubuitstap dus voor het eerst wel bijzonder druk in Bobbejaanland. En dan durven de wachtrijen wel eens aandikken … zodat de slimme begeleiders – met aan kop Jordy en Veerle – de deelnemers al eens aanmaanden om een attractie (wegens té lange aanschuiftijd) links te laten liggen.

Het “kleine grut” doorkruiste het pretpark onder begeleiding van onze reisleiders, de “ouderen” konden – in groepjes en naar eigen goeddunken – een dagje rondlopen van her naar der. De enige afspraak die ze in de gaten moesten houden, was om tijdig aan de uitgang te zijn voor de terugkeer naar huis. En toch waren er enkelen die de zenuwen van de volwassen begeleiders even op de proef hebben gesteld … al kwam alles – nipt op de valreep – toch nog goed.

Terug de bus in, overstappen op de trein in Herentals en – moe maar voldaan – doortuffen naar het station van Kapellen, waar rond 18.30 uur de hele bende landde op het perron. Enkel in de namiddag hadden enkele regendruppels de pret trachten te verstoren, maar met een zalig temperatuurtje voor deze tijd van het jaar, was rondhossen in het pretpark weer een aangename bezigheid geweest.

We zoeken inmiddels nog steeds naar een praktisch, haalbaar en betaalbaar alternatief om Bobbejaanland eens te vervangen door een andere bestemming … alle suggesties zijn dus welkom ! We hebben alweer een jaar om er over na te denken.

Eén ding is wel een zekerheid: de winnaars van de “KAPE Doe Mee Trofee” zullen ook dan weer gratis kunnen deelnemen. Begin alvast maar weer puntjes te sparen tijdens het winterseizoen (met deelname aan de crossen) en tijdens het zomerseizoen (met deelname aan de verschillende soorten zomermeetings).

En voor dit jaar: dank aan de begeleiders en aan alle deelnemers, die er weer een geslaagde clubuitstap van gemaakt hebben !

Bobbejaanland_Logo

0 likes Allerlei # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand