Uitslag BVV Vrouwen – 1e Landelijke op 12 mei 2018 te Merksem
June 25, 2024 at 1:05 am

Uitslag BVV Vrouwen – 1e Landelijke op 12 mei 2018 te Merksem

Onze KAPE Dames bevestigen hun topklasse met een schitterende 5e plaats.

Ze poseerden dan ook terecht fier als een pauw voor de lens van Yannik Stevens.

 

 Op de foto klikken voor een duidelijker beeld !

Op deze foto van het KAPE Dreamteam herken je van links naar rechts, op de steeple balk,  Heleen Vermeulen, Yodie Dalle, Jolien Denis en Lisa Gotink. En ondanks de super prestaties toch nog met de voetjes op de grond, Renée Eykens, Lynn Beck, Hilary Udechukwu, Emma Van laer en Utti Stevens. Speerwerpster Veerle Dierckx verzamelde ook belangrijke punten maar ontbreekt toevallig op deze foto.

Hieronder vind je een verslagje.

We waren er van overtuigd dat de KAPE dames zich, ondanks de hoge afdeling waarin ze uitkomen, zich aan de Rode Loop te Merksem niet zo maar opzij zouden laten zetten. En Emma Van Laer maakte  die intentie meteen duidelijk door 4e te worden in een zeer sterk bezette 100 m horden.

Nadien waren alle ogen, en niet alleen deze van KAPE, gericht op Renée Eykens.  Want uitgerekend op zaterdag stond een foto van Renée op de homepage van de VAL website. Ja, dan moet je wel knallen en dat deed ze ook, met groot overwicht won zij de 400 m in één van haar betere chrono’s op dit nummer.

Verder waren er ook nog symbolische podiumplaatsen voor Lynn Beck (100 m én ver) en Heleen Vermeulen (1500 m). Lynn deed er in het verspringen nog een schepje bovenop door het scholieren clubrecord te evenaren.

Maar ook  alle andere KAPE dames, Lisa Gotink 800 m , Hilary Udechukwu 200 m, Jolien Denis 3000 m, Veerle Dierckx speerwerpen en Utti stevens kogel en discus, eindigen meer dan voldoende hoog in hun proef om telkens dikke punten te pakken.  Alleen 1e jaar cadet Yodie Dalle had het, om voor de hand liggende redenen, wat moeilijker bij het hoogspringen, maar zij maakte dit nadien meer dan ruimschoots goed in de estafette nummers.

Op deze estafette nummers demonstreerde KAPE zijn collectieve sterkte. Eerst werd op de 4 x 100 m door Yodie, Hilary, Emma en Lynn het 7 jaar oude clubrecord aan diggelen gelopen. Nadien  gaven  Emma, Yodie, Heleen en Renée al de andere deelnemende clubs het nakijken op de 4 x 400 m. Het clubrecord werd hier slechts op een zucht na gemist, maar daar hadden ze vorig jaar al een flinke patat op gegeven.  Niets is er fijner dan je interclub afsluiten met een klinkende overwinning en als je dat dan ook nog waar maakt met een 1e eerste jaars cadet in je rangen dat weet je dat er zelfs nog heel wat progressie mogelijk is.  Proficiat dames.

UITSLAG
1e Landelijke
1 VOLH 129
2 ATLA 126
3 FLAC 115
4 LOOI 114
5 KAPE 111
6 RIEM 111
7 AVZK 103
8 OLSE 103
9 AVR 95
10 RAM 85
11 AVMO 74
12 HCO ff

Waarom KAPE op de website van de VAL als 6e vermeld staat is compleet een raadsel. KAPE is volgens het BVV reglement wel degelijk 5e, zoals tevens ook vermeld staat in de hieronder van de website van OLSE geplukte documenten.

De volledige wedstrijduitslag vind je hier : BVV_Merksem_12052018

De details van de puntenberekening vind je hier : TabelBVV2018Merksem

0 likes Beker van Vlaanderen , Interclubs , Interclubs - archief
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand