“… een avondje Funatletiek” – 21.04.2017 – Kapellen – verslag
July 20, 2024 at 4:38 am

“… een avondje Funatletiek” – 21.04.2017 – Kapellen – verslag

De 8ste editie van “… een avondje Funatletiek” – een organisatie van KAPE i.s.m. de Gemeentelijke Sportdienst – vestigde een nieuw record. 274 deelnemers van de Kapelse lagere scholen trokken hun sportkledij aan voor een speelse kennismaking met de atletiek. En zij kregen er – op het einde – allemaal nog een medaille én een diploma voor in de plaats. Supersfeertje in het gemeentepark.

[shashin type=”album” id=”356″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

… het uitgebreide album met foto’s van Danny Gielen kan je hier vinden !
Het concept van “… een avondje Funatletiek” is ondertussen een vaste waarde in het activiteitenprogramma van de Kapelse scholen. Dit jaar weer een proefje meer (8) én wat innovaties (nieuwe proefjes) op het programma van deze atletiekinstuif. Ook de weermaker was er ondertussen van overtuigd dat hij voor een passend atletiekweertje diende te zorgen … geen zonnetje (beetje jammer), een redelijke temperatuur (voor actieve sportbeoefening) en helemaal droog (héél belangrijk) … uitstekende omstandigheden voor de deelnemers om zich – vol inzet – op de proeven te storten.Maar eerst dienden ze nog – stipt om 18 uur – muzikaal opgewarmd te worden door het monitorenteam van KAPE o.l.v. Bo Van den Wyngaert. En pas dan konden de teams van de deelnemende scholen Irishof, “De Knipoog” Putte, LOZI Zilverenhoek, Klavertje Vier én De Platanen (uitgebreid met een aantal leden van KAPE) naar de diverse standen om de proeven gericht op allerlei atletiekdisciplines te betwisten. Met 8 proeven was er werk aan de winkel: een sprintproef, een hindernissenproef met springen, slalommen én kruipen, een coördinatieproef over de lage horden, een werpproef met de kogel, een werpproef met Vortexen, een horizontale sprintproef met aanloop naar de verspringbak, een verticale springproef naar nockenballen én een uithoudingsproef op de atletiekpiste. Een programma mee in een nieuw kleedje gestoken door monitor Heleen Vermeulen.Deze atletiekinstuif van club en sportdienst is een alternatief voor de wedstrijdatletiek én een eerste kennismaking met de atletieksport in haar breedste zin. In totaal namen 274 leerlingen – een absoluut record in de geschiedenis van “… een avondje Funatletiek – uit de diverse scholen er aan deel. Hiermee werd deze promotie-avond in Kapellen alweer veruit de grootste “Kid’s Athletics” binnen de Vlaamse Atletiekliga in héél Vlaanderen. Het ging dit jaar om in totaal 40 teams, waarvan 15 uit de eerste graad, 16 uit de tweede graad en 9 uit de derde graad. Tijdens deze atletiekinstuif staat echter niet de persoonlijke prestatie in het daglicht. De proeven werden immers in ploegen van maximum 8 deelnemers (meisjes en jongens gemengd) betwist.  Voor de categorieën wordt daarbij gekeken naar het leerjaar van de deelnemers. Zo is er een combinatie van 1ste en 2de leerjaar, 3de en 4de leerjaar en tot slot 5de en 6de leerjaar. Elk team moest de 8 verplichte proeven uitvoeren … en alle deelnemers mochten dit spektakel afsluiten met een gezamenlijk rondje cooldown op de atletiekpiste als ereronde.
Tijdens de prijsuitreiking zorgde schepen van sport Koen Helsen voor “een woordje” namens het gemeentebestuur en ontvingen alle deelnemers een diploma via de schoolafgevaardigde. Voor hun inzet tijdens “… een avondje Funatletiek” kregen alle deelnemers uit handen van de monitoren van KAPEook nog een individuele medaille van de Gemeentelijke Sportdienst.Deze editie 2017 gaat de annalen in als de best bezette editie uit de toch al flinke geschiedenis van “… een avondje Funatletiek”, een activiteit die KAPE en de Gemeentelijke Sportdienst samen hebben georganiseerd. Maar geen succes zonder een massa helpende handen binnen onze club, zowel bij de voorbereiding als bij de atletiekinstuif zelf. Daarvoor mag je algauw rekenen op een 40-tal medewerkers die zich een middag en avondje uitsloofden voor al dit jonge geweld. Bedankt atleten, ouders en medewerkers van KAPE én de collega’s van de Gemeentelijke Sportdienst voor deze – alweer – perfect geoliede machine.Het is altijd leuk om de cijfertjes voor zich te laten spreken. Een tabelletje van de voorbije acht edities spreekt boekdelen:

Jaar Totaal aantal deelnemers Aantal ploegen
2010 202 26
2011 202 28
2012 188 25
2013 160 25
2014 200 26
2015 265 36
2016 237 33
2017 274 40
Laten we al maar een afspraak maken voor de 9de editie van “… een avondje atletiek” in 2018. Jij bent er dan toch ook ?

0 likes Allerlei #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand