“… een avondje Funatletiek” – 25.04.2014 – Kapellen – verslag
April 14, 2024 at 6:49 am

“… een avondje Funatletiek” – 25.04.2014 – Kapellen – verslag

Op vrijdag 25 april organiseerden we voor de 5de keer … een avondje Funatletiek”, dit in samenwerking met de Gemeentelijke Sportdienst van Kapellen. Aan dit alternatief voor de wedstrijdatletiek, waarbij op speelse wijze atletiekdisciplines werden aangeboden, namen dit jaar exact 200 leerlingen van de lagere scholen én atleten deel. Een uitstekend promotiemiddel voor atletiek in het algemeen en onze club in het bijzonder.

m.m.v. de Gemeentelijke Sportdienst Kapellen.

Funatletiek Nicole_1

Foto: Nicole Verstrepen

[shashin type=”album” id=”161″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

… uitgebreid foto-album van Danny Gielen !

Alle leerlingen uit het lager onderwijs van de Kapelse scholen én een aantal scholen uit de regio, werden uitgenodigd om deel te nemen aan deze kennismaking met onze sport. Ook benjamins, pupillen en miniemen van KAPE namen deel aan deze “speciale” vrijdagavondtraining. Tijdens dit evenement stond echter niet de persoonlijke prestatie in het daglicht. De proeven werden immers in ploeg betwist en de punten werden ook door de ploeg behaald.

Het leek er even op dat de weergoden – nét voor aanvang van “… een avondje Funatletiek” – plannen hadden om de boel flink in het honderd te sturen. Een fikse regenbui en zelfs wat hagelbollen werden uitgekieperd over Kapellen, kort voor de deelnemers hun sportkledij moesten aantrekken en vertrekken naar de atletiekpiste. Maar het was maar tijdelijk … en bij de – muzikale – opwarming vóór de proeven, was het een zalig sportweertje. En dat lokte in totaal exact 200 deelnemers verdeeld over 26 ploegen naar het sportveld in het gemeentepark. .

Aan de deelnemende leerlingen uit de lagere scholen werden verschillende atletiekdisciplines aangeboden. Zo stonden 7 uitdagingen op het programma : sprinten, slalommen, werpen, springen, ladderlopen en een hindernissenparcours. De ploegen bestonden maximaal uit 8 deelnemers (meisjes en jongens gemengd) per categorie. Voor de categorieën werd gekeken naar het leerjaar van de deelnemers. Zo was er een combinatie van 1ste en 2de leerjaar, 3de en 4de leerjaar en tot slot 5de en 6de leerjaar. In de eerste graad kwamen 11 teams aan de start, in de 2de graad 8 teams en bij de oudsten van de 3de graad waren er 7 teams.

Na een gezamenlijke muzikale opwarming door de monitoren van KAPE, konden de deelnemende teams van Irishof, De Putse Knipoog,  Zilverenhoek, Klavertje Vier, De Platanen en Sint Vincentschool én de KAPE-deelnemers naar de diverse standen om de proeven gericht op alle atletiekdisciplines te betwisten. Per proef en per ploeg werd een score bijgehouden door onze begeleiders en de totaalscore bepaalde de eindstand per categorie.

EINDSTAND

1ste 2de 3de 
graad graad graad
Plaats Team Punten Plaats Team Punten Plaats Team Punten
1 20 85 1 32 50 1 48 48
2 14 52 2 40 46 2 47 47
3 13 51 3 38 45 3 43 43
4 15 47 4 35 40 4 38 38
5 11 45 5 37 39 5 33 33
6 21 43 6 31 38 6 31 31
7 16 42 7 39 35 7 23 23
18 42 8 36 28
9 23 41
10 12 35
11 19 30Na het afwerken van de diverse proeven, werd een aflossing per team georganiseerd over 8 x 50 m. De organisatie van dit spektakelstuk liep een beetje moeizaam, maar de sportieve strijd tijdens deze estafetten was er niet minder om. Alle ploegen zetten hun beste beentje voor om een snelle tijd te realiseren. De winnende ploegen van elke graad – ploeg 20 in de 1ste graad, ploeg 32 in de 2de graad en ploeg 52 in de 3de graad – kregen nog een extra cadeautje, aangeboden door de Gemeentelijke Sportdienst.

Bij de prijsuitreiking op het bloemrijke middenterrein liet sportpromotor Wilfried Mariën zich bijstaan door een aantal bevallige KAPE-monitoren om de massa medailles om de hals van alle deelnemers te hangen én de gouden, zilveren en bronzen medailles van de Gemeentelijke Sportdienst te overhandigen aan de 3 ploegen met de hoogste score per categorie. Sportschepen Koen Helsen en voorzitter Erwin Jönsson van de Gemeentelijke Sportraad, zagen – op het einde van de prijsuitreiking – dat het goed was ! En het enthousiasme op vele jonge gezichten kon dit alleen maar beamen.

Funatletiek Nicole_3

Foto : Nicole Verstrepen

Alle deelnemers kregen na deze prijsuitreiking – via de school – ook nog een diploma van “… een avondje Funatletiek”.

Onze dank gaat uit naar de bijna 40 medewerkers van KAPE die “… een avondje Funatletiek” – vóór, tijdens en nà de activiteit – weer in goede banen hebben geleid en er voor onze club, de gemeente Kapellen én de deelnemende kids een prachtige avond van hebben gemaakt. Bedankt atleten, leerkrachten, ouders en alle medewerkers voor jullie – erg gewaardeerde – inzet … en tot volgend jaar !

Hugo De Hoon

Volgende proeven stonden op het programma :

PROEF 1 – sprintproef met slalom.

PROEF 2 – werpproef medicinbal.

PROEF 3 – Formule 1 – hindernissenparcours.

PROEF 4 – ladderloop.

fun-ladderloop

PROEF 5 – gericht vérwerpen.

PROEF 6 – bankrovertje

fun-bankrover

PROEF 7 – shuttlerun

0 likes KAPE-meetings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand