Heleen Vermeulen … minimum voor EYOF – 26.05.2017 – Zwevegem
May 25, 2024 at 8:35 pm

Heleen Vermeulen … minimum voor EYOF – 26.05.2017 – Zwevegem

Na mislukte pogingen in Heusden, Tilburg en Duffel was het vandaag BINGO voor Heleen Vermeulen in Zwevegem. Met een tijd van 7’00″01 op de 2000 m steeple, heeft ook zij haar ticket voor de EYOF – de Europese jeugdspelen – vast. Eén dag nà Lynn Beck, zorgt KAPE voor een tweede minimum voor dit kampioenschap. Proficiat !

Het minimum voor deelname aan de 2000 m steeple op de EYOF, stond vast op 7’07″58. Tijdens haar eerste poging – begin mei in Heusden – miste Heleen dit minimum slechts nipt met een tijd van 7’08″19 of 61/100sten. Bij haar volgende pogingen in Tilburg en Duffel liep het niet écht naar wens … maar de aanhouder wint. Op de Ereprijs Colora-Rijmaran-G&V (what’s in a name) – op vrijdag 26 mei georganiseerd door AZW in Zwevegem – werd het een ferme doorbraak van de minimumtijd én een gigantische verbetering van haar persoonlijk record. Haar tijd is meteen ook de 10de beste prestatie aller-tijden bij de scholieren-meisjes.

In tegenstelling tot Lynn Beck – die nog even moet wachten op absolute zekerheid over uitzending naar deze jeugdspelen – lijkt de deelname van Heleen aan de EYOF van zondag 23 juli tot zaterdag 29 juli in het Hongaarse Gyor zeker. Tot en met zondag 11 juni is (theoretisch) niets definitief, maar geen enkele Belgische atlete komt ook maar in de buurt van deze tijd van Heleen. Zij mag al stilaan beginnen denken aan wat ze in haar reiskoffer gaat steken !

Toch ook even de verdienste van trainer Paul Sauviller onder de aandacht brengen … twee atleten samen naar EYOF … fijn vooruitzicht !


Op de de website van de Vlaamse Atletiekliga schreef Michel Jordens al een kort bericht over de prestatie van Heleen in Zwevegem …

“Eén dag nadat haar clubgenote Lynn Beck in Amsterdam zich als zesde op de EYOF-lijst had laten bijschrijven, lukte haar clubgenote Heleen Vermeulen/KAPE hetzelfde exploot op een ander hindernisnummer: de steeple.


Heleen Vermeulen  stond aanvankelijk ook op de startlijst in de Nederlandse hoofdstad, maar de jongere zus van Jochem verkoos toch de steeplewedstrijd in Zwevegem. Vorige zondag nog had Heleen geprobeerd om de limiet te lopen op de meeting van Duffel, maar die poging strandde met 7.12.44 op enkele seconden. Deze keer dook Heleen wel diep onder de gevraagde 7.07.58: met 7.00.01 – de tiende Belgische prestatie aller tijden – mag ze haar clubgenote gezelschap houden in het Hongaarse Gyor, tenzij er nog een landgenote sneller loopt, al is die veronderstelling weinig waarschijnlijk.”

Michel Jordens

0 likes Kampioenschappen - archief # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand