ING Young Athlete Award voor Stef Vanhaeren
June 25, 2024 at 3:13 am

ING Young Athlete Award voor Stef Vanhaeren

ING reikte tijdens de “Memorial van Damme” op vrijdag 16 september, voor de tweede maal, de “ING Young Athlete Award” uit aan vier jonge opkomende talenten uit de atletieksport. Eentje ervan was voor Stef Vanhaeren !

Een jury, samengesteld uit de vertegenwoordigers van de atletiekliga’s, journalisten gespecialiseerd in atletiek en voorgezeten door Wilfried Meert, voorzitter van de Memorial Van Damme, maakte haar keuze op basis van ingesteldheid, persoonlijkheid en toekomstperspectieven.

De beslissing viel op vier atleten die allen over de volgende doorslaggevende eigenschappen beschikken: jonge mensen met veel talent en doorzettingskracht, die zich al bewezen hebben op verschillende nationale en internationale kampioenschappen en die daarenboven beschikken over een sterke persoonlijkheid. Kortom, jonge beloften die er al staan, maar die nog heel wat meer in hun mars hebben.

De vier verkozenen zijn:

  • Thomas Van Der Plaetsen, geboren in 1990, is een tienkamper en wordt getraind door broer Michael Van Der Plaetsen. Dit jaar werd hij niet alleen Europees Kampioen bij de Beloften met een nieuw Belgisch record, maar hij finishte nadien ook nog als dertiende op de Wereldkampioenschappen in het Koreaanse Daegu. Hij behaalde meteen zijn preselectie voor de Olympische Spelen in Londen.

  • Stef Vanhaeren, geboren in 1992, wordt getraind door Paul Sauviller. Zijn specialiteit is de 400 meter horden. Hij veroverde de zilveren medaille op het Europees Kampioenschap voor juniores te Talinn in Estland en vestigde tevens een nieuw Belgisch junioresrecord op de 400 meter horden (50”01). Hij werd opgenomen in de preselectie van de 4×400 meter met het oog op de Olympische Spelen te Londen.
  • Anne Zagré, geboren in 1990, wordt getraind door J. Pêcher. Haar specialiteit is de 100 meter horden. Ondanks een blessure dit jaar haalde ze de achtste plaats bij de EK beloften te Ostrava en werd ze geselecteerd voor de Wereldkampioenschappen te Daegu in Zuid-Korea. De atletiekliga heeft er alle vertrouwen in dat ze geselecteerd wordt voor de Olympische Spelen in Londen. In 2009 behaalde ze goud op het EK junioren.
  • Arnaud Art, geboren in 1993, is een polsstokspringer die getraind wordt door Roland Elias. Hij behaalde op het EK te Talinn de achtste plaats en werd zesde op de Jeugdolympiade in Singapore (2010). Volgend jaar mikt hij op de Wereldkampioenschappen voor juniores in Barcelona, op lange termijn werkt hij naar de Olympische Spelen van 2016 toe die in Rio de Janeiro gehouden worden.

Deze vier atleten ontvangen op de Memorial Van Damme elk een “ING Young Athlete Award” : een beurs ter waarde van 5000 euro. Deze beurs moet hen helpen bij de lancering van hun professionele sportcarrière.

0 likes Allerlei #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand