Stef Vanhaeren – “Sportfiguur 2010” – Gemeente Kapellen
July 18, 2024 at 11:06 am

Stef Vanhaeren – “Sportfiguur 2010” – Gemeente Kapellen

Op vrijdag 25 februari werd in  in Kapellen de jaarlijkse “Kampioenenhuldiging” georganiseerd. Een flink lijstje KAPE-atleten behoorde tot de genomineerden. Stef Vanhaeren werd opnieuw door de jury verkozen tot “‘Sportfiguur 2010” van de gemeente Kapellen.

In een flink gevulde feestzaal ‘t Bruggeske kwamen eerst de genomineerde teams aan bod. Voor KAPE kwamen hierbij de miniemen-meisjes 3 x 600 m – Emma Van Laer, Kirsten Nuyes en Jolien Denis – en de heren A.C. 4 x 400 m – Martin Pallemans, Bram Vanhaeren, Tim Vanhaeren en Stef Vanhaeren – op het podium. Beker en medailles konden aan de collectie toegevoegd worden.

In de lange lijst individuele kampioenen uit de gemeente Kapellen mochten voor onze club Emma Van Laer, Renée Eykens, Stef Vanhaeren, Tim Vanhaeren, Simone Steylaerts en Carina Michiels het applaus van het aanwezige publiek ontvangen. Ook voor hen stond een beker te wachten.

Naast deze kampioenen, wordt er in Kapellen ook jaarlijks de “sportpersoonlijkheid”, de “sportploeg” en de “sportfiguur” van het jaar verkozen. De “sportpersoonlijkheid” is voorbehouden aan vrijwilligers die zich – in alle mogelijke functies – inzetten binnen de dagelijkse werking van hun sportclub. De gemeentelijke sportraad koos dit jaar voor Mon Calluy, al 25 jaar begeleider en duivel-doet-al bij Volleybalclub Scheldenatie Kapellen. Ook de “sportploeg” van het jaar kwam uit dezelfde hoek : met de kampioenstitel in 1ste Landelijke en de promotie naar de Nationale Liga kon deze titel in 2010 niet ontsnappen aan de lokale Volleybalclub Scheldenatie Kapellen.

Voor de “sportfiguur” van het jaar, hadden we met Stef Vanhaeren uiteraard opnieuw een absolute kanshebber in huis. Bij de vier genomineerden voor deze titel waren ook de tegenstanders van Stef van vorig jaar – Catherine Jacques (judo) en Dieter Dekoninck (zwemmen) – weer van de partij en kwam een amazone dit trio aanvullen. Amazone en zwemmer vielen als eerste af … en onder tromgeroffel (?) viel de keuze van de jury voor het tweede jaar op Stef Vanhaeren. Logisch, verdiend (of wat had je anders van ons verwacht)... en een dikke proficiat, alweer !

Jammer dat een waardeloze presentator het niveau van deze huldiging – dat de laatste jaren een hoge vlucht had genomen – in één keer terug katapulteerde naar het betere volkstoneel en dat de Powerpoint-techniek het op het einde van de viering ook een beetje liet afweten. Maar de verzorgde receptie zorgde ervoor dat dit al snel kon doorgespoeld worden.

En dat doet uiteraard niets af aan de sportieve prestaties van alle genomineerden én de nieuwe titel voor Stef als “Sportfiguur 2010” van de gemeente Kapellen.

Hugo De Hoon

0 likes Allerlei # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand