Het gecombineerde kampioenschap voor masters werd op zaterdag 27 september door VITA georganiseerd in Ninove. Zowel voor het “Kampioenschap van Vlaanderen Masters”, als voor het “Provinciaal Kampioenschap Masters” waren er medailles en schildjes te verdienen. En onze 3 deelnemers – Dirk Vander Avert, Veerle Dierckx en Walter Van Boven – graaiden lekker mee uit de ruime prijzenkast.

KVV-PK Masters Walter VB 100 m_1 27.09.2014

Walter Van Boven … Vlaams en Provinciaal Kampioen 100 m M60 !

RESULTATEN KAPE-DEELNEMERS

Categorie Atleet Proef Prestatie Plaats
Masters W35 Veerle Dierckx kogel 8 m 77 BRONS KVV en ZILVER PK
speer 25 m 25 ZILVER KVV en PROVINCIAAL KAMPIOEN
Masters M40 Dirk Vander Avert speer 45 m 02 VLAAMS & PROVINCIAAL KAMPIOEN
hoog 1 m 74 VLAAMS & PROVINCIAAL KAMPIOEN
Masters M60 Walter Van Boven 100 m 13″66 VLAAMS & PROVINCIAAL KAMPIOEN


KVV-PK Masters Walter VB 100 m_2 27.09.2014

Walter Van Boven … Vlaams en Provinciaal Kampioen 100 m M60 !

VERSLAG

Op het gecombineerde “Kampioenschap van Vlaanderen” en “Provinciaal Kampioenschap” voor masters in Ninove, zorgden de KAPE-masters voor een flinke vangst aan eretitels. Dirk Vander Avert haalde 2 Vlaamse en 2 provinciale kampioenstitels binnen, Walter Van Boven deed dat met 1 Vlaamse en 1 provinciale titel en Veerle Dierckx deed er nog een provinciale titel bovenop.

Voor de masters binnen de Vlaamse Atletiekliga worden de Vlaamse en provinciale kampioenschappen samen georganiseerd op één locatie. Ditmaal trokken onze atleten naar het terrein van VITA in Ninove. En ze brachten heel wat lekkers mee naar huis !

Walter Van Boven koos dit jaar – na een weekje zonder training wegens een kwetsuur – enkel voor het kortste spurtnummer in de M60-categorie. En dat leverde hem geen windeieren op ! Op de 100 m was een tijd van 13”66 goed voor de titel van Vlaams kampioen én provinciaal kampioen in zijn categorie.

Veerle Dierckx trad bij de jongste masters-dames W35 aan bij het kogelstoten en speerwerpen. Met de kogel wierp ze 8 m 77, wat haar een 3de plaats en brons op Vlaams niveau en een 2de plaats en zilver op provinciaal niveau opleverde. Bij het speerwerpen viel er een titel in het mandje. Haar beste worp van 25 m 25 was goed voor de provinciale kampioenstitel en zilver in het Vlaams kampioenschap.

Het topresultaat was weggelegd voor Dirk Vander Avert. Bij de heren M40 haalde hij een dubbeltitel binnen, zowel op het Vlaams kampioenschap als op het provinciaal kampioenschap. Bij het speerwerpen werd het 2 x goud met een worp van 45 m 02, bij het hoogspringen lonkte 2 x het hoogste podiumtrapje met een sprong van 1 m 74.

De eindbalans: 3 x goud, 1 x zilver en 1 x brons op het “Kampioenschap van Vlaanderen” en 4 x goud en 1 x zilver op het “Provinciaal Kampioenschap”. In geen enkele proef misten de KAPE-masters dus de top-3 van hun wedstrijd. Knap resultaat !

Hugo De Hoon

0 likes Kampioenschappen - archief # , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand