Kapellen domineert voor eigen volk.
June 13, 2024 at 7:19 am

Kapellen domineert voor eigen volk.

In het VAL-tijdschrift “Atletiekleven” van juni 2011 bracht Johan Permentier verslag uit van de “Beker van Vlaanderen A.C. Heren” in Landelijke 2 A. En dat was nu net de interclub die door de KAPE-heren met een afgetekende overwinning werd afgesloten.

Voor eigen volk kunnen atleten altijd wat meer. Zo ook voor de mannen van AC Kapellen, die in tweede afdeling A hun favorietenrol in het eigen gemeentepark meer dan waarmaakten. Amper 24 uur nadat hun vrouwelijke collega’s de promotie naar eerste landelijke vierden, knalden ook de champagnekurken bij de heren uit Kapellen. Ondanks een nulscore in het hoogspringen en zowaar een ferme hagelbui, kwamen de groen-witten nooit echt in de problemen.

Clubsecretaris Hugo De Hoon toonde zich op voorhand al ambitieus, maar behield toch enige reserve. “Vorig jaar werden we vijfde, dus beoogden we een plaats bij de eerste drie dit jaar. Het was een beetje afwachten wat de tegenstanders zouden doen, maar stiekem hoopten we toch mee te kunnen doen voor winst. Ondanks de drie nulsprongen van hoogspringer Wim Goeman op zijn beginhoogte, kwam de eindzege nooit echt in gevaar en waren we zelfs vrij dominant. De ploeg is trouwens een ideale mix van jong en oud en ik verwacht een rustig seizoen in eerste, want de disciplines die er bij komen liggen ons wel”.

Het succes van de Kapelse ploeg loopt zowat gelijk met de persoonlijke successen van junior Stef Vanhaeren. Toch werd Stef, die met zijn 52”10 logischerwijs de 400 m won, individueel slechts op één enkel nummer uitgespeeld. Broer Tim dubbelde de 100 m en de 200 m en haalde telkens overtuigend de 13 punten binnen (11”34 en 22”75). Om het familieverhaal helemaal rond te maken was Bram Vanhaeren met 50”35 de beste op de 400 m. En alsof dat nog niet genoeg was, liepen de drie broers samen met Jeroen Debue de 4 x 400 m en realiseerden ze een toptijd. De overwinning werd behaald in 3’22”17.

Master Peter Van den Eynden wierp zich met 43 m 90 naar discuswinst. In totaal haalde Kapellen 145 punten en dat zijn er respectievelijk negen en zeventien meer dan de Kempense clubs LOOI en VMOL. Onderaan was RAM vrijwel meteen een vogel voor de kat. Enkele afzeggingen brachten de Mechelaars in de problemen en ze konden zich van deze klap niet meer herstellen. Symbolisch was de 5000 m van Europees indoorfinalist M45 op de 200 m, Johan Wonninck. Dé perfecte boodschap voor de afzeggers. Sparta Bornem leek RAM te vergezellen naar de derde afdeling, maar werd gered omdat er slechts één Vlaamse zakker was in ere-afdeling KBAB. AC Duffel en WIBO bengelden in het begin van de competitie onderaan het klassement, maar wisten zich dankzij enkele individuele prestaties toch probleemloos te redden.

Na de 4 x 400 m barstte het feest los voor AC Kapellen en liepen de helden van de dag een ereronde. De ploeg lijkt inderdaad gewapend en gemotiveerd om een ticketje retour te ontlopen.

Johan Permentier

(met dank aan “Atletiekleven”)

0 likes Artikels # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand