Lynn Beck en Heleen Vermeulen op EYOF – 23.07.2017 t.e.m. 30.07.2017 – Györ (HUN)
April 14, 2024 at 8:02 am

Lynn Beck en Heleen Vermeulen op EYOF – 23.07.2017 t.e.m. 30.07.2017 – Györ (HUN)

Voor de 14de editie van het EYOF, het “European Youth Olympic Festival” – van zondag 23 juli t.e.m. zondag 30 juli – werden door het BOIC 62 Belgische sporters geselecteerd voor diverse sporten. In het onderdeel atletiek haalden Lynn Beck (100 m horden) en Heleen Vermeulen (2000 m steeple) het minimum, waardoor ze als lid van “Team Belgium” hun valiezen mochten pakken voor Györ in Hongarije. Op vrijdag 28 juli kwamen ze beiden aan de start … maar het was absoluut hun dagje niet !


In acht van de tien sporten die op het programma stonden, namen Belgische sporters deel. Ze deden dat in atletiek, turnen, judo, kajak, tennis, volleybal (mannen), wielrennen en zwemmen. Alleen in het basketbal en het handbal was er geen Belgische vertegenwoordiging.Atletiekstadion GyörIn de atletiek haalden 12 individuele atleten en 3 teams de opgelegde minima voor deelname aan dit kampioenschap. Lynn Beck betwistte op vrijdag 28 juli de halve finales van de 100 m horden en Heleen Vermeulen de 2000 m steeple.


[shashin type=”album” id=”389″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

Alle foto’s van het EYOF in Györ verzamelen we in een speciaal fotoalbum …Het Belgische atletiekgezelschap zag er als volgt uit:

Heren
200 m Daniel Segers/EA
1500 m Louis Vandermessen/CABW
1500 m Stijn Thienpondt/ASVO
1500 m Arthur Daenen/OB
Verspringen Daniel Segers/EA
Verspringen Kwinten Torfs/ACHL
4×100 m Arthur Pinter/CABW-Wolf Beliën/STAX-Daniel Segers/EA-Kwinten Torfs/ACHL
Dames
100m Lotte Van Lent/AVZK
200m Lieselotte Van Laere/ACW
100 m Horden Lynn Beck/KAPE
2000 m Steeple Heleen Vermeulen/KAPE
Polsstokspringen Stefanie Dadayeva/RCG
Kogelstoten Myrthe Van Der Borght/VS
4×100 m Lotte Van Lent/AVZK-Lotte Van Der Vreken/ACW-Ilona Masson/FCHA-Lieselotte Van Laere/ACW
4×100 m Janie De Naeyer/HAKI-Jill Bracke/RCG-Lotte Van Lent/AVZK-Angel Agwazie/AVLOZATERDAG 22 JULI

Op zaterdag 22 juli verzamelde het complete “Team Belgium” voor het vertrek naar Hongarije. Atleten van de diverse sporten stapten op het vliegtuig van Belgian Airlines …


ZONDAG 23 JULI

De openingsceremonie van dit EYOF werd op zondag 23 juli gehouden. Van dit spektakel kan je hier een aantal filmpjes bekijken van de organisatoren:

– video 1
– video 2
– video 3
– video 4
– video 5


Maar ook onze reporters-ter-plaatse zorgden al voor foto’s van het “Team Belgium” … met dank aan Els Brant en Veerle Jennes.… de intrede van “Team Belgium” in het stadion …
 

 

… en ook Heleen en Lynn genoten van de openingsceremonie !DINSDAG 25 JULI

Af en toe moet er ook nog eens getraind worden: Heleen in volle voorbereiding …WOENSDAG 26 JULI

Uiteraard nemen onze girls ook de tijd om te supporteren voor de collega’s van het “Team Belgium” in het atletiekstadion in Györ.DONDERDAG 27 JULI

Op vrijdag 28 juli is het de beurt aan Heleen en Lynn om de atletiekpiste in Györ onveilig te maken. Lynn komt eerst aan de beurt in de eerste reeks van de halve finales (de reeksen werden geschrapt) op de 100 m horden. De verschillende reeksen zien er als volgt uit:

 

 


Voor Heleen was de reeksindeling eenvoudiger: de 2000 m steeple op vrijdag was meteen de finale. Het deelnemersveld zag er zo uit:
VRIJDAG 28 JULI

Op vrijdag 28 juli was het – nà een lange week wachten – eindelijk de beurt aan onze twee KAPE-atleten op het EYOF om aan het werk te gaan. Maar het werd voor beiden een absolute ontgoocheling … jammer !

100 m HordenLynn Beck startte in de eerste reeks van de halve finales op de 100 m horden. Volgens onze verslaggevers-ter-plaatse was ze een “vat vol angst”, iets wat we niet meteen van haar gewoon zijn … maar dit was dan ook haar eerste internationale kampioenschap. Dit beeld was ook merkbaar tijdens de wedstrijd … het ging wat minder vlot en met een tijd van 14″31 werd ze 4de in haar reeks. In de totaalstand zette ze daarmee de 12de tijd neer. De wedstrijd van Lynn kan je HIER live bekijken.

De uitslagen van de drie reeksen in deze halve finale zagen er als volgt uit:De twee eersten van elke reeks én de twee beste verliezers gingen naar de finale op zaterdag … en daar was – jammer genoeg – Lynn Beck niet bij.


2000 m steepleHet zal je maar overkomen ! Op de topdag van je – nog jonge – atletiekleven, op het eerste internationale kampioenschap én in topvorm, sta je ‘s morgens op met buikkrampen (die je ook de rest van de dag nog parten spelen). Op karakter kom je aan de start van een 2000 m steeple én ga je goed mee met de koplopers nà het startschot. Maar dan slaat de miserie opnieuw toe … nà zo’n 600 m doorzetten, blijft er nog maar één optie over: uit de race stappen na 800 m ! Geen fijn verhaal voor Heleen Vermeulen op dit EYOF. Maar er komen ongetwijfeld nog kansen … De wedstrijd van Heleen, kan je HIER live bekijken.

En daarmee kwam meteen een (minder prettig) einde aan de (sportieve) activiteit van onze twee vertegenwoordigers in Györ.

Erg vriendelijk ook dat de organisatoren de mascotte van dit kampioenschap hugoo hebben gedoopt!


0 likes Kampioenschappen - archief # , ,
Share: / / /

3 thoughts on “Lynn Beck en Heleen Vermeulen op EYOF – 23.07.2017 t.e.m. 30.07.2017 – Györ (HUN)

  1. Gert schreef:

    succes meisjes!

  2. Familie Van Laer schreef:

    Veel succes !

  3. Hugo schreef:

    Zet hem op, girls !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand