Lynn Beck … minimum voor EYOF – 25.05.2017 – Amsterdam (NL)
June 13, 2024 at 4:03 am

Lynn Beck … minimum voor EYOF – 25.05.2017 – Amsterdam (NL)

Tijdens de “Battle of the U18’s” – een wedstrijd van atletiekclub AAC (Amsterdamse Atletiekcombinatie) – in Amsterdam dook Lynn Beck zowel tijdens de reeksen als tijdens de finale van de 100 m horden onder het minimum voor EYOF, de Europese jeugdspelen 2017 in het Hongaarse Gyor. Haar nieuwe toptijd is 13″86.De twee snelste Belgische meisjes op de 100 m horden bij de scholieren – Lynn Beck en Angel Agwazie – kwamen ook in Amsterdam tegen elkaar uit. Tijdens de reeksen zette Lynn een tijd van 13″86 neer, Angel finishte in 14″03. In de finale werd deze volgorde gerespecteerd en won Lynn opnieuw, nu met een tijd van 13″97, Angel werd opnieuw tweede met een tijd van 14″07.

Het selectiecriterium voor de EYOF – het “European Youth Olympic Festival” – op de 100 m horden bedroeg 14″00. In beide wedstrijden dook Lynn dus onder dit minimum, wat haar in poleposition brengt voor uitzending naar deze jeugdspelen van zondag 23 juli tot zaterdag 29 juli in het Hongaarse Gyor. Definitief is deze selectie nog niet, want de atleten hebben nog tot en met zondag 11 juni tijd om de selectie te halen. Enkel de snelste atlete wordt uitgezonden naar deze jeugdspelen … maar voorlopig is dat dus “onze” Lynn Beck. Proficiat !Op de website van de Vlaamse Atletiekliga verscheen volgend artikel van Michel Jordens over de prestaties van Lynn in Amsterdam …


“De tijd voor het lukken van de EYOF-minima sluipt dichterbij. Nog tot 11 juni kunnen de eerstejaarsscholieren een poging wagen om richting Hongarije te reizen. Zondag voegde Lynn Beck/KAPE zich aan het nog niet zo lange lijstje van 6 atleten (3 jongens, 3 meisjes) toe.

Nadat vorige week tijdens de SVS kampioenschappen in Oordegem-Lede kogelstootster Myrthe Van Der Borght/VS en verspringer Kwinten Torfs/ACHL al aan de limiet voldeden, kon Lynn Beck het EYOF-lijstje uitbreiden tot zes. De Antwerpse hordeloopster deed dat zelfs twee keer in Amsterdam: in de series klokte ze 13.86 met een rugwind van 1.1 m/s; in de finale liep ze nogmaals beneden de gevraagde 14.00 met 13.97, maar toen was er een tegenwind van -1.6 m/s.  Ook Angel Agwazie/AVLO ging er haar kans en kwam in de reeks uit op 14.03, in de finale tot 14.07. Hoedanook: er kan slechts één atlete geselecteerd worden per discipline. Dat dwarsboomt ook de selectiekansen van Kwinten Torfs die in de verspringbak met 7m14 amper drie centimeter te kort komt tegen Daniel Segers/EA. 

De 13.86 van eerstejaarsscholiere Lynn Beck is de 15de scholierenprestatie aller tijden.”

Michel Jordens

0 likes Kampioenschappen - archief # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand