Naast de 10 miles die door een massa KAPE-ërs werd volbracht, was er in de voormiddag ook nog een marathon, waaraan vier clubgenoten deelnamen. Daniel Vandael had van meetafaan de ambitie om onder de drie uur te eindigen en had zich met deze tijd voor ogen minutieus voorbereid op zijn eerste marathon. Ook dit jaar was er een marathonkoppel want “liefde is …. samen een marathon lopen” ! Rudy Haesendonckx, in zijn eerste marathon, en Estrella Peleman, na Rotterdam aan haar tweede marathon, liepen hand in hand over de meet na 42 km lief en vooral leed gedeeld te hebben. 


Zondagochtend rond 7 uur opgestaan, rustig gegeten en rond half negen zijn we richting Linkeroever vertrokken. Parkeerplaatsje gezocht en rustig via een pitstop (wc) naar de start gewandeld waar we Daniel Vandael tegenkwamen die ons op de hoogte bracht van zijn ambities om rond de drie uur te eindigen. Om 10 uur stipt werd het startschot gegeven voor de eerste marathon van Antwerpen (wat lang gene platte is) door schepen van sport Ludo Van Campenhout. Hier gingen we: ik voor mijn eerste en Estrella voor haar tweede marathon. Onze afspraak was om rond de 11 km/uur te lopen.

We starten vrij snel (althans volgens Estrella té snel) met een snelheid van rond de 12 km/uur, wat vrij aardig ging. Eerst het stukje Linkeroever om daarna langs de konijnenpijp op rechteroever uit te komen. Alles verliep prima, tot ik rond de tien km een lichte pijn aan de onderzijde van mijn voet begon te voelen (bewust vertelde ik hier niets van tegen Estrella, die zou zich zorgen beginnen te maken). Buiten dit euvel (voor mij) hadden we de halve marathon in een tijd van 1 u 49 min, wat een schitterende tijd was. Vervolgens liepen we zo langs de Ruggeveldlaan richting Berchem.

Op km 28 sloeg plots het tweede noodlot toe voor mij en begon ik krampen te krijgen aan mijn kuiten, waardoor we iets rustiger gingen lopen. Tot 32 km … toen werden de krampen heviger en kwamen ze korter achter elkaar, maar met de steun van Estrella bleven we toch lopen. Op km 38 kwam plotseling het grijze ballonnetje van 3 u 45 min voorbij, wat Estrella niet goed zag zitten. Zij beleefde de dag van haar leven : ze motiveerde me door te vertellen dat het alsof een training was voor haar (net wat ik nodig had !), dus ik vertelde haar … doe maar.

estrella1Ze wilde me niet alleen achter laten dus besloot ze om bij mij te blijven (en ik ondertussen maar afzien van de krampen). Na een stukje Singel draaiden we de kaaien op en zag ik de kathedraal, wat me moed gaf om het laatste stuk er terug tegenaan te gaan en zo samen over de streep te komen in een wondermooie tijd van 3 u 46 min (voor ons toch). Waarna ik ging zitten en niet meer recht kon staan van de pijn aan mijn kuiten en ik met behulp van een draagberrie bij de EHBO ben geraakt, die me verder verzorgd hebben.

Langs deze weg wil ik mijn vriendin bedanken voor de steun tijdens en na de marathon. Ook een dikke proficiat aan Daniel die zijn eerste deed in minder dan drie uur (hoed af). Voor sommigen is onder de vier uur eindigen al een hele prestatie, Daniel klokte echter af op 2:55:34, ruim onder zijn zelfopgelegde streefdoel. Een prestatie waar joggers alleen maar van kunnen dromen. Ook Edwin Van Steenwegen deed het goed in wat pas zijn tweede marathon was.

daniel1

edwin

Rudy Haesendonckx Even een kort verslag van een heel trotse marathonloopster, even al mijn toffe vrienden van de club hun mond dichtsnoeren, ze hebben genoeg plezier beleefd aan het feit dat ik verzorging heb nodig gehad in Rotterdam vorig jaar. Nu heb ik bewezen dat ik goed getraind ben (met zo ne goeie trainer en mijn vaste loopmaatje Rudy), en dat ik de marathon heb uitgelopen in een fantastische tijd … ik had echt een superdag.

Estrella  Peleman


daniel2RESULTATEN

MARATHON

Vandael Daniel 2:55:34
Van Steenwegen Edwin 3:27:39
Haesendonckx Rudy 3:45:44
Peleman Estrella 3:45:44
0 likes Allerlei
Share: / / /

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand