Marijke Van Acker voor “Trofee Marc Herremans”
July 18, 2024 at 11:14 am

Marijke Van Acker voor “Trofee Marc Herremans”

Sport stopt niet bij een fysieke beperking! Om die boodschap luister bij te zetten, reikte boegbeeld Marc Herremans al drie keer de trofee met zijn naam uit. Sporters en organisaties die dag in dag uit bewijzen dat een beperking geen beperking hoeft te zijn voor een sportieve en actieve levensstijl, komen in aanmerking voor de waardevolle erkenning. KAPE-atlete Marijke Van Acker is dit jaar genomineerd voor de “Trofee Marc Herremans”.

Uit de voorstelling van Marijke op “To Walk Again” plukten we dit:

“Marijke is via het revalidatiecentrum Pellenberg in contact gekomen met To Walk Again. TWA verzorgde een sportdag voor Pellenberg en zo is de bal aan het rollen gegaan. Sindsdien is ze een vaste waarde binnen To Walk Again. Zo gaat ze elk jaar steevast mee als monitor op de TWA-kampen in de zomer. Met haar aanstekelijk enthousiasme maakt ze van elk kamp een feest. Ook op de On Wheels-dagen is ze zeker geen onbekende. In Peer waagde ze zich vorig jaar zelfs aan het aangepast snowboarden. Telkens verlegt ze haar grenzen en probeert ze nieuwe activiteiten uit. Onlangs heeft deze energieke juf in het buitengewoon onderwijs een nieuwe uitdaging gevonden. Zo heeft ze de atletieksport ontdekt en dit niet zonder succes! Op het afgelopen Belgisch Kampioenschap voor Atleten met een Handicap is ze zowaar Belgisch kampioene 100m en 200m geworden. Aangezien opgeven geen optie is volgens haar, zouden we zelfs durven zeggen: tot in Rio 2016?! “

Ook in 2013 reikt To Walk Again de “Trofee Marc Herremans” uit in 3 categorieën, namelijk de jongeren, de volwassenen en de organisatie. Van 17 oktober tot en met 25 oktober kon je ON-LINE stemmen voor Marijke op deze website.

BK G-Sport & Masters Trophy 07.09.2013 (82)

0 likes G-atletiek bij KAPE # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand