Marijke Van Acker wint “Trofee Marc Herremans 2013”
April 22, 2024 at 4:42 pm

Marijke Van Acker wint “Trofee Marc Herremans 2013”

Op zaterdag 27 oktober reikte “To Walk Again” voor de vierde keer de “Trofee Marc Herremans” uit aan twee sporters en een organisatie, die bewijzen dat een handicap geen beperking hoeft te zijn voor een sportieve levensstijl.Bij de volwassenen werd KAPE-atlete Marijke Van Acker winnaar van deze trofee.

Meer dan 8.000 mensen stemden via de website van “To Walk Again” voor hun favoriet. De beste “jongere” werd Gilles D’Hondt, een 17-jarige rolstoelbasketballer uit Moerbeke-Waas. Gilles D’hondt is een jongeman die zich enkele jaren geleden aansloot bij de Rolling Raccoons Gent. Toen hij begon met rolstoelbasket lukte voor hem weinig of niks, hij bleef er in geloven en toonde training na training de volle inzet. Training na training zag je vooruitgang bij hem. Na ongeveer drie seizoenen training, speelt Gilles niet alleen meer bij de Rolling Raccoons, maar gaat hij ondertussen al meetrainen met één van onze Belgische competitieploegen. Het is een jongeman met veel doorzettingsvermogen en wilskracht, net zoals zijn voorbeeld Marc Herremans.

Bij de “volwassenen” ging Marijke Van Acker met de trofee aan de haal. Onze 25-jarige atlete uit Ekeren kwam via het revalidatiecentrum Pellenberg in contact gekomen met “To Walk Again”. TWA verzorgde een sportdag voor Pellenberg en zo is de bal aan het rollen gegaan. Sindsdien is ze een vaste waarde binnen “To Walk Again”. Telkens verlegt ze haar grenzen en probeert ze nieuwe activiteiten uit. Onlangs heeft deze energieke juf in het buitengewoon onderwijs een nieuwe uitdaging gevonden. Zo heeft ze de atletieksport ontdekt en dit niet zonder succes! Op het afgelopen Belgisch Kampioenschap voor Atleten met een Handicap werd ze Belgisch kampioene 100 m en 200 m, de eerste medaille in G-sport bij KAPE.

Als beste organisatie kwam FriS (Friends & Scream United) uit de bus, een sportvereniging voor kinderen en volwassenen met een beperking in Vlaams-Brabant en Brussel. De filosofie van FriS is eenvoudig … fris: iedereen die wil sporten en om één of andere reden niet volwaardig aan bod komt in een gewone sportclub, is van harte welkom. En dat ongeacht zijn of haar taal, geslacht, leeftijd, nationaliteit, huidskleur, godsdienst of aard van de beperking.

0 likes Allerlei # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand