Woensdag ochtend 9u stonden er 18 jeugdatleten klaar voor onze eerste atletiekstage van 2024. Onze groep bestond uit benjamins, pupillen en miniemen. Het merendeel lid van Kape.
Allereerst de opwarming die zowel in de ochtend als na de lunch gezamenlijk was tenzij die specifiek nodig was voor een kampnummer.
De dagindeling bestond uit twee trainingsblokken van 1 uur met regelmatig drinkpauzes. Tussen 12u en 13u lunchpauze voor iedereen. Na de middag alweer 2 trainingsblokken van 1 uur. Rond 15u30 was het einde en opruim voorzien.
Gezien de weersomstandigheden was improvisatie nodig en gelukkig hadden we het merendeel van de stage de weergoden aan onze kant. De benjamins kregen leuke oefenvormen op speelse wijze waaronder hockeybal, sprinten in een afgebakend veld waar ze onder kegels een verborgen bal moeten zoeken en dan zonder getikt te worden in de veilige zone geraken. Evenwichtsoefeningen en afzettechnieken bij het verspringen. Hoogspringen en de leuke variaties daarop konden de kleinste zich goed uitleven.
Voor de pupillen en miniemen stonden er verschillende loopdisciplines en kampnummers op het programma. Het accent van de stage was focus op een aspect uit een welbepaalde discipline. Meer oog voor een technisch detail. Daardoor was het ook minder vermoeiend maar meer hersenwerk.
De groepen werden mooi verdeeld zodat ze ook van elkaar konden leren. De atleten bij hun oefenvormen betrekken door regelmatig een vragenrondje te stellen hoe het voor hen allemaal voelt.
Speerwerpen, kogelstoten, discuswerpen, hoogspringen en verspringen; de basistechnieken kregen veel aandacht zodat het niveau gelijk werd getrokken met atleten die sommige disciplines nog nooit hadden gedaan. Daarbij werden de gevorderde atleten betrokken om het goede voorbeeld te tonen.
Bij de loopnummers werd bij de oudere atleten de focus gelegd op goed doseren van de negatieve split en het inschatten van tempo zonder de klok te mogen gebruiken, alleen op ‘gevoel’. De 400m lopen in kleine groep waarbij ze de opgegeven tijd moeten benaderen. Daarna de eerste 200m in een minuut lopen en de tweede 200m werd de tijd telkens iets scherper gezet of niet… een uitdagende looptraining die in de smaak viel en uitdagend was.
De estafette werd uitgebreid geoefend met alle atleten. De overpak eerst in stilstaande positie en daarna stap en loop overgangen. Treintje stappen en treintje lopen om doorgeven te oefenen en tenslotte in het wisselvak oefenen het stokje door te geven.
Het einde bestond uit een parcours evenwichtsoefeningen en de dames hadden nog een speerwerpen training af te werken.
Uiteindelijk hebben de atleten een gevarieerd en leuke stage gehad. Voor de trainers uiteraard ook. Veel geleerd en punten van verbetering zijn welkom buiten wat wij al ondervonden hebben… 😊
Fotos Paasstage 2024

0 likes Trainingen
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand