Renée Eykens kandidaat “belofte” op “Gouden Spike” – 05.12.2015 – St. Truiden
April 22, 2024 at 3:26 pm

Renée Eykens kandidaat “belofte” op “Gouden Spike” – 05.12.2015 – St. Truiden

De “Gouden Spike” is de belangrijkste onderscheiding die jaarlijks door de Koninklijke Belgische Atletiekbond wordt uitgereikt. Dit jaar gebeurt dit op zaterdag 5 december in St. Truiden. “Onze” Renée Eykens zit bij de vrouwelijke “beloften” in de hotlist van vijf kandidaten. Duimen mag !

Na Brussel en Gent is het nu aan St. Truiden als locatie voor deze huldiging waar de gouden, zilveren en bronzen spikes worden uitgedeeld en waar ook het team én de beloften van het jaar worden bekendgemaakt. Bij de dames komen vijf kandidaten in aanmerking: Almensh Belete, Eline Berings, Axelle Dauwens, Nafi Thiam en Anne Zagré. Bij de heren is het lijstje kandidaten veel uitgebreider met Abdi Bashir, Dylan Borlée, Jonathan Borlée, Kevin Borlée, Michael Bultheel, Abdelhadi El Hachimi, Pieter-Jan Hannes, Philip Milanov, Koen Naert, Niels Pittomvils en Thomas Van der Plaetsen. Uit deze twee lijstjes moet de opvolger van “Gouden Spike”-winnaars 2014 Nafi Thiam en Thomas Van der Plaetsen te voorschijn komen.

Voor het team van het jaar is er geen concurrentie: de “Belgian Tornados”, het estafetteteam 4 x 400 m A.C. Heren is er de enige kandidaat. Bij de “beloften” zijn er telkens vijf kandidaten voor de hoogste eer over het atletiekjaar 2015. Bij de heren kan er gekozen worden uit Arnaud Art, Simon Debognies, Dieter Kersten, Maarten Kersten en Isaac Kimeli. En bij de dames komt de KAPE-vertegenwoordiger haar neus aan het venster steken. Renée Eykens krijgt op de stembiljetten het gezelschap van Louise Carton, Nenah De Coninck, Hanne Maudens en Noor Vidts.

Indien men bij de KBAB/VAL/LBFA nu ook nog de naam van Renée foutloos aan het lijstje had kunnen toevoegen, kon de pret helemaal niet op. Met Eyckens i.p.v. Eykens werd er opnieuw een flater van jewelste begaan. En daar is geen enkele verontschuldiging voor te vinden …

Hugo De Hoon

Renee - met vlag Coen Schilderman


Meer info over de “Gouden Spike” kan je HIER vinden.

0 likes Allerlei #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand