Marijke Van Acker … “G-sporter van het jaar” van de provincie Antwerpen !
June 25, 2024 at 1:54 am

Marijke Van Acker … “G-sporter van het jaar” van de provincie Antwerpen !

Naar jaarlijkse traditie zette het Antwerpse provinciebestuur het sporttalent dat de provincie rijk is op dinsdag 25 februari in de kijker. “Onze” Marijke Van Acker werd – tijdens de verkiezingsshow in Turnhout – gelauwerd als “Verdienstelijke G-sporter van het jaar” van de provincie Antwerpen. “Sportfiguur van het jaar” 2013 werd wielrenner Jan Bakelants.

Marijke_Provincie_1

“Dit jaar werd voor de derde keer ook een verdienstelijke G-sporter in de kijker gezet. De provincie Antwerpen vindt het ontzettend belangrijk dat personen met een handicap alle kansen krijgen om kwaliteitsvol en duurzaam te kunnen sporten. Mede dankzij het provinciale sportbeleid zit sport voor personen met een handicap in de lift. Momenteel telt de provincie Antwerpen maar liefst 223 G-sportclubs. Marijke Van Acker (atletiek), Frederik Windey (rugby) en Bart Brands (tafeltennis) waren de drie genomineerden. Uiteindelijk ging Marijke Van Acker met de cheque van 1.250 euro aan de haal voor haar prestaties, geschonken door de provincie Antwerpen. Zij behaalde onder andere een eerste plaats op de 100 en 200 meter sprint tijdens het Belgisch kampioenschap, haar eerste deelname bovendien aan een kampioenschap.”

… van de website van de provincie Antwerpen geplukt !

Naast de ‘Sportfiguur van het jaar’ was er ook nog de verkiezing van de ‘Beloftevolle jongere’ , de “Ploeg van het jaar” en de “Verdienstelijke G-sporter van het jaar”. Tot “sportfiguur” werd wielrenner Jan Bakelants gekozen, “belofte” werd veldrijder Yannick Peeters en “ploeg” de fusieploeg Beerschot-Wilrijk.

0 likes Allerlei # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand