Trainingen voor pupillen en miniemen vanaf maandag 25 mei 2020
May 25, 2024 at 2:05 am

Trainingen voor pupillen en miniemen vanaf maandag 25 mei 2020

Het is een redelijk lang bericht maar mogen we aan de ouders vragen om het toch helemaal te lezen a.u.b. 

Er is weer een beetje meer witte rook.

KAPE is er zich wel degelijk bewust van het feit dat onze jeugdatleten al heel lang zonder groepstraining zitten en wil daarom daar aan tegemoet komen. Maar anderzijds gaat vooral tijdens deze Coronacrisis onze bezorgdheid uit naar de gezondheid van onze atleten, onze trainers en ieders families.

Daarom hervat KAPE vanaf volgende week maandag 25 mei 2020 ook de trainingen voor pupillen en miniemen, maar nog niet op volle kracht.

Tijdelijk zijn er ook andere trainingsdagen en trainingsuren dan gebruikelijk tijdens de zomerperiode. De trainingen gaan door op maandag, woensdag en vrijdag van 17.30 uur tot 19.00 uur maar wel telkens voor een andere categorie. De bedoeling van deze verschuiving van een half uur is om overlap met de trainingsuren van de oudere atleten te vermijden en het aantal trainingen per atleet is voorlopig beperkt tot 1 keer per week om nog geen grote groepen te hebben.

Concreet :

– De training op maandag is enkel voor miniemen jongens.

– De training op woensdag is enkel voor miniemen meisjes.

– De training op vrijdag is enkel voor pupillen meisjes én jongens.

Er wordt verwacht dat slechts 1 ouder de atleet of atleten brengt en komt ophalen en dat deze ouder onmiddellijk na het brengen of ophalen doorgaat en dus zeker niet de training blijft volgen. De atleten dienen om 19.00 uur de piste verlaten te hebben.

De aanwezigheden van de kinderen wordt genoteerd. Dit is enkel bedoeld om anti-corona contactopsporing mogelijk te maken indien dat ons gevraagd zou worden.

Hou er rekening mee dat de toiletten en kleedkamers nog gesloten blijven.

Alle disciplines mogen aan bod komen (behalve hoogspringen) en de trainer blijft gedurende de gehele training bij dezelfde groep.

Natuurlijk zijn tijdens de trainingen ook nog de huidig geldende anti-coronamaatregelen van kracht en de trainers zullen er mee over waken dat deze toegepast worden :De voornaamste zijn dat de trainingsgroep uit maximum 20 personen mag bestaan, dat er permanent minstens 1,5 m afstand tussen elkaar dient gehouden te worden en dat de gebruikte materialen geregeld ontsmet dienen te worden (ontsmettingsmiddel is aanwezig). Daarnaast kunnen er naargelang de discipline die geoefend wordt er nog bijkomende veiligheidsmaatregelen opgelegd worden door de trainers. Uiteraard dienen ook deze stipt gevolgd te worden.

Kangoeroes en benjamins hoeven niet bang te zijn we zijn ze niet vergeten, maar de heropstart zal nu eenmaal stap voor stap gebeuren. Nog even geduld.

0 likes Trainingen #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand