Uitslag 4de Mastenbosloop – 23.10.2016 – Kapellen
July 31, 2021 at 7:39 pm

Uitslag 4de Mastenbosloop – 23.10.2016 – Kapellen

KAPE en Be-Fast organiseerden op zondag 23 oktober de vierde editie van de “Mastenbosloop”, met steun van de gemeente Kapellen en het Agentschap Natuur en Bos. Deze recreatieve natuurloop verliep in een fris maar zonnig weertje over de prachtige boswegen van het Mastenbos. Het aantal inschrijvingen lag net boven de 560, waarvan er uiteindelijk 514 effectief de finishlijn overschreden. De top-3 van alle wedstrijden en de volledige uitslagen kan je hier bekijken.

MastenbosloopHet verkeersvrije “groene” parcours doorkruiste opnieuw het prachtige “Mastenbos” voor de wedstrijden van 5 km, 10 km en 10 mijl. De Kid’s Run werd betwist rond de voetbalvelden aan de start van deze “Mastenbosloop”. Voor deze wedstrijd voor de leerlingen van de lagere school kwamen 46 deelnemers opdagen.

mbl-lgp_9

[shashin type=”album” id=”317″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

… meer foto’s van de Kid’s Run van o.m. Chris Hofkens kan je hier bekijken …


mbl-lgp_1

[shashin type=”album” id=”318″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

... en meer dan 600 foto’s van diverse fotografen over de diverse andere wedstrijden zijn nu ook beschikbaar !De top-3 bij -9 jaar en van 9 tot 12 jaar zag er als volgt uit:


KID’S RUN – 9 JAAR

1 Kobe Verstraeten
2 Kato Van Cleuvenbergen
3 Jobbe Van de PasKID’S RUN + 9 JAAR

1 Kaat Janssen
2 Len Van Cleuvenbergen
3 Ilara BlommeDe uitslag van de Kid’s Run kan je HIER bekijken of downloaden in .pdf-formaat (resultaten -9-jaar en +9-jaar in één uitslag).


De top-3 bij de wedstrijden voor de oudere (!) atleten, was de volgende …


5 km DAMES

1 Eline Pinter
2 Heleen Vermeulen
3 Yodie Dalle5 km HEREN

1 Lex Van den Wijngaert
2 Jochem Vermeulen
3 Lukas MaesDe volledige uitslag van de 5 km kan je HIER bekijken of downloaden in .pdf-formaat.


10 km DAMES

1 Jolien Denis
2 Greet Verstappen
3 Marion Fuss10 km HEREN

1 Sander Post
2 Steven Eykmans
3 Joris LuyckxDe volledige uitslag van de 10 km kan je HIER bekijken of downloaden in .pdf-formaat.


10 Mijl DAMES

1 Marijke Verhoeven
2 Natasha Domingo
3 Marijke Jacobs10 Mijl HEREN

1 Tom Van Dyck
2 Bruno Tilleman
3 Marco MaertenDe volledige uitslag van de 10 mijl kan je HIER bekijken of downloaden in .pdf-formaat.


Met dank aan onze sponsors Shop2Run, Global Wineries, De Legende, Heide Travel, KMO-team, Brasserie Mays en Nutrisport, het gemeentebestuur en de gemeentediensten van Kapellen, de Politiezone Noord en het Agentschap Natuur en Bos … en alle medewerkers van Be-Fast en KAPE.

Deze leuke reactie konden we al plukken van Facebook:

mbl-faebook-gert-hermanVERSLAG

De vierde editie van de “Mastenbosloop” in Kapellen, een organisatie van Atletiekclub KAPE en Triathlonteam Be-Fast, met steun van de gemeente Kapellen, zette met meer dan 560 inschrijvingen voor deze 100 % natuurloop een nieuw record neer. Met de Kid’s Run rond de voetbalvelden aan de Kapelsestraat, een 5 km, 10 km en 10 mijl door het Mastenbos én een prettig (maar fris) loopweertje werd dit opnieuw een topper.

Gestart werd met de “Kid’s Run”, rond de voetbalvelden aan de Kapelsestraat. In de jongste leeftijdsgroep (tot 9 jaar) was Kato Van Cleuvenbergen de snelste bij de meisjes en Kobe Verstraeten de overall-winnaar en snelste bij de jongens. In de leeftijdsgroep van 9 tot 12 jaar won Kaat Janssen overtuigend zowel over-all als bij de meisjes en Len Van Cleuvenbergen bij de jongens. De top-3 in beide leeftijdscategorieën mocht een blinkende beker in de hoogte steken … en de l 46 jonge deelnemers mochten bovendien met een cadeaupakketje naar huis.

Voor de andere deelnemers was het Mastenbos het terrein waar ze hun 5 km, 10 km of 10 mijl mochten afhaspelen. In de 5 km werd het een strijd tussen de winnaar van de vorige twee edities, Lex Van den Wijngaert en zijn clubgenoot bij de Kapelse atletiekclub KAPE, Jochem Vermeulen. En opnieuw tekende Lex Van den Wijngaert voor een derde opeenvolgende zege, ditmaal in een tijd van 16’09”, Jochem Vermeulen werd 2de in 16’13” en Lukas Maes 3de in 17’06”. Bij de dames was de overwinning voor Eline Pinter in 18”44, 2e werd de winnares van vorig jaar Heleen Vermeulen in 18”58 en 3de werd de jonge gazelle Yodie Dalle in 20”53. Erg opvallend was dat al deze tijden ruim sneller waren dan deze van het vorige jaar. 201 deelnemers overschreden de finish van deze 5 km.

Op de dubbele afstand, de 10 km, lag het tempo bij de koplopers in het Mastenbos behoorlijk hoog. Voor het eerst dook de winnaar Sander Post onder de 35’ en daarmee zette hij meteen de snelste tijd neer die tijdens alle edities van deze “Mastenbosloop” ooit werd genoteerd. Met een winnende tijd van 34’58 had hij een duidelijk voorsprong op de 2de Steven Eyckmans (37’10) en de 3de Joris Luyckx (39’19). Bij de dames klom winnares Jolien Denis enkele plaatsjes hoger op het podium. Vorig jaar werd ze nog 3de, dit jaar was ze de knappe overwinnaar in een tijd van 42”07. Greet Verstappen werd 2de in 43”13 en Marion Fuss 3de in 47”18. In totaal haalden hier 164 deelnemers de Karhu-boog boven de eindmeet.

Op de langste afstand, de afsluitende 10 mijl, werd de winnaar van vorig jaar ook opnieuw de winnaar van deze vierde editie van de “Mastenbosloop”. Tom Van Dyck bleef met 1.01’32 nét boven het uur op deze afstand. Bruno Tilleman volgde als 2de in een tijd van 1.02’27 en Marco Maerten vervolledigde het podium als 3de in 1.03’12. Marijke Verhoeven wisselde haar 2de plaats van 2015 in voor een verdiende overwinning bij de dames in 2016. Met 1.13’11 bleef ze in een spannende spurt nipt de nummer twee Natasha Domingo (1.13’30) en de nummer drie Marijke Jacobs (1.13’41) voor. Op deze langste afstand van het programma werden 103 aankomsten geregistreerd door de elektronica-techneuten van de organiserende clubs.

In het zenuwcentrum van deze “Mastenbosloop”, de zaal Eskapade, overhandigden de schepenen An Stockmans, die overigens zelf deelnam aan de wedstrijd, en Koen Helsen het ruime pakket aan prijzen aan de podiumbeesten van de verschillende wedstrijden. Met een ruim sponsorpakket van Shop2Run, Global Wineries, KMO-team, Heide Travel, De Legende, Brasserie Mays en Nutrisport, werden niet alleen de eersten overrompeld, maar ook alle andere deelnemers kregen naturaprijzen mee naar huis voor hun deelname aan deze “Mastenbosloop”.

Met deze editie 2016 werd opnieuw bevestigd dat deze “Mastenbosloop” een vaste plaats heeft gekregen in het programma van heel wat joggers … en daar heeft het uitzonderlijke parcours in het Mastenbos uiteraard veel mee te maken. De samenwerking tussen KAPE en Be-Fast, de ondersteuning van de gemeente Kapellen, het “Agentschap Natuur en Bos”, de Politiezone Noord, de sponsors en alle medewerkers, loopt ondertussen erg gesmeerd … zodat een jubileumeditie in 2017 – 5 jaar “Mastenbosloop” – niet mag uitblijven.

Hugo De Hoon


Logo BeFast 2


ackape-logo-v3


Gemeente Kapellen - Logo


logo Natuur en BosPARCOURS

10 mijl

Mastenbosloop 10 mijl

 

10 km

Mastenbosloop 10 km

 

5 km

Mastenbosloop 5 km

0 likes Joggings - archief , KAPE-meetings - archief # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand