Uitslag “Ekerse Veldlopen” – 26.01.2014 – Ekeren-Schoonbroek
May 25, 2024 at 3:09 pm

Uitslag “Ekerse Veldlopen” – 26.01.2014 – Ekeren-Schoonbroek

Voor onze zesde “aanbevolen veldloop” –  de “Ekerse Veldlopen” van ACBR op zondag 26 januari – konden we een absoluut deelnemersrecord van 23 KAPE-atleten noteren. In het recreatiedomein Muisbroek aan de Ekerse Putten – bijna in onze achtertuin – haalden Rayna Van Loock, Jochem Vermeulen en Jan Adriaensen de overwinning binnen. Podiumplaatsen waren er bovendien nog voor Hanne Dua (2de), Heleen Vermeulen en Vince De Rycke (3de).

ACBR 26.01.2014 (5)

Meer foto’s hier:

[shashin type=”album” id=”151″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

 ACBR 26.01.2014 (2)

 ACBR 26.01.2014 (10)

RESULTATEN KAPE-DEELNEMERS

Benjamins-Meisjes 2006-2007
23 Ilara Blomme
Benjamins-Jongens 2006-2007
25 Stef Gielen
Benjamins-Meisjes 2005
2 Hanne Dua
21 Amber Van Aelst
Benjamins-Jongens 2005
18 Maxim Heraly
Pupillen-Jongens 2004
18 Jarno Blomme
Pupillen-Meisjes 2003
1 Rayna Van Loock
Pupillen-Jongen 2003
6 Jits Dua
15 Lauren Devisscher
Miniemen-Meisjes 2001
3 Heleen Vermeulen
12 Jana Berben
13 Jenthe Dua
Miniemen-Jongens 2001
5 Lukas Maes
8 Thomas Mous
14 Jonas Mous
Scholieren-Jongens
1 Jochem Vermeulen
3 Vince De Rycke
8 Jordi Van den Eynden
10 Jelle Louviaux
11 Stijn Huys
Juniors-Heren
4 Lex Van den Wijngaert
Seniors-Heren
1 Jan Adriaensen
Masters-Dames
11 Carina Michiels VERSLAG

Naar Ekerse normen waren de weersomstandigheden – toch tijdens het grootste deel van het programma – best genietbaar en ook het parcours lag er meer dan beloopbaar bij. Dat hebben we daar meermaals – remember sneeuw-, ijs- een massa-plassencrossen – wel eens anders geweten. En vermits de verplaatsing naar de Ekerse Putten minimaal is, lokt dit ook wel eens wat onverwachte crossers uit hun luie zetel. Zo ook dit jaar, waar we met in totaal 23 deelnemers van KAPE het maximum voor dit lopende veldloopseizoen neergezet hebben.

Bij de benjamins zorgde Hanne Dua voor de eerste medaillewinst bij de meisjes (bouwjaar 2005) met een 2de plaats. In dezelfde reeks werd Amber Van Aelst 21ste. Onze jongste deelnemer bij de meisjes – Ilara Blomme – werd 23ste, onze jongste deelnemer bij de jongens – Stef Gielen – 25ste. Maxim Heraly beëindigde zijn kennismaking met dit crossterrein als 18de.

Bij de pupillen-meisjes 2003 liet Rayna Van Loock er – van bij het begin – geen twijfel over bestaan dat ze op het hoogste schavotje mikte. Van start tot finish aan de leiding en dan ook terecht naar huis met de overwinning en de bloementuil-voor-mama. Bij de jongens finishte Jarno Blomme bij de jongste pupillen als 18de, bij zijn oudere reeksgenoten sloten Jits Dua met een 6de plaats en Lauren Devisscher met een 15de plaats hun wedstrijd af.

Onze “heilige drievuldigheid” bij de miniemen-meisjes 2001, stond ook weer aan de start in Ekeren. Heleen Vermeulen bikkelde mee om de topplaatsen en eindigde uiteindelijk als 3de op het podium. Jana Berben (12de) en Jenthe Dua (13de) bleven netjes in elkaars buurt (zoals het vriendinnen past). Bij de jongens was er een blitz-start voor de KAPE-truitjes. Ergens onderweg moest er een beetje gas teruggenomen worden, maar met een 5de plaats voor Lukas Maes, een 8ste voor Thomas Mous en een 14de voor Jonas Mous, was dit best genietbaar.

Bij de scholieren-jongens leek het wel of KAPE een veldloopgrootmacht was. Bijna de helft van de deelnemers kwam aan de start in onze groen-witte kleuren. Al snel bleek dat onze scholieren afgesproken hadden om zich op te splitsen in twee groepjes. Jochem Vermeulen en Vince De Rycke namen de hele groep op sleeptouw, Jordi Van den Eynden, Jelle Louviaux en Stijn Huys bleven netjes in elkaars buurt in het peloton. Met een constante versnelling nam Jochem een – meer dan ruime – voorsprong op zijn achtervolgers, waar Vince lang in strijd bleef voor de 2de plaats. Aan de streep was er uiteindelijk de gouden medaille – en bloemen voor de mama – voor Jochem en werd Vince knap 3de. In de achtergrond vochten de andere scholieren hun eigen strijd uit: Jordi Van den Eynden werd 8ste, Jelle Louviaux 10de en Stijn Huys 11de.

Met het oog op het “Provinciaal Kampioenschap Veldlopen” kwam Lex Van den Wijngaert al eens testen op deze “Ekerse Veldlopen”. Met een 4de plaats bij de juniors-heren, kan hier van een geslaagde test gesproken worden. Inmiddels had ook Carina Michiels haar rondjes gedraaid bij de masters-dames, met een 11de plaats als eindresultaat.

Bij de seniors-heren deed Jan Adriaensen wat hij dit jaar al meer had gedaan: gewoon winnen. Ook voor hem is dit weer een morele opsteker voor het kampioenschap dat er volgende week aankomt. En het was meteen de kers op de taart van een gesmaakte aanwezigheid van onze KAPE-crossers bij onze atletiekburen van ACBR Ekeren.

Hugo De Hoon

0 likes Veldlopen - archief # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand