Uitslag “15de Veldloop der Noorderkempen” – 23.02.2014 – Essen
June 25, 2024 at 1:30 am

Uitslag “15de Veldloop der Noorderkempen” – 23.02.2014 – Essen

Op zondag 23 februari stond onze laatste “aanbevolen veldloop” vóór het “Belgisch Kampioenschap Veldlopen A.C.” op de kalender. Op en rond de domeinen van het – zonnige – College Heilig Hart in Essen, organiseerde ESAK haar “15de Veldloop der Noorderkempen”. Overwinningen vielen er te noteren voor Jolien Denis, Jochem Vermeulen en Jan Adriaensen … en de andere podiumplaatsen waren niet op 1 hand te tellen !

ESAK 23.02.2014 (7)

Rayna Van Loock brons bij de pupillen-meisjes …

Meer foto’s van Danny Gielen hier:

[shashin type=”album” id=”155″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

RESULTATEN KAPE-DEELNEMERS

Benjamins Jongens 2006
3 Ben Vander Avert
25 Stef Gielen
Benjamins Meisjes 2005
3 Hanne Dua
26 Amber Van Aelst
Benjamins Jongens 2005
12 Maxim Heraly
Pupillen Meisjes 2004
15 Merel Thiryn
Pupillen Meisjes 2003
3 Rayna Van Loock
Pupillen Jongens 2003
8 Jits Dua
16 Lauren Devisscher
17 Yannick Heraly
21 Nils Vander Avert
Miniemen Meisjes 2001
7 Heleen Vermeulen
16 Jenthe Dua
Miniemen Jongens 2001
6 Lukas Maes
Cadetten Jongens
17 Jonas Vander Avert
Scholieren Meisjes
1 Jolien Denis
Scholieren Jongens
1 Jochem Vermeulen
2 Vince De Rycke
8 Jelle Louviaux
9 Jordi Van den Eynden
Seniors Heren
1 Jan Adriaensen
Masters Dames
10 Carina MichielsVERSLAG

Het leek wel zomer op de terreinen aan het College van Essen voor de 15de editie van de “Veldloop der Noorderkempen”. Alleen het windje op de open vlakte van het parcours, deed er ons aan herinneren dat het nog maar februari was. De temperatuur boven de 10 graden zorgde er alvast voor dat heel wat struiken hun eerste lentevacht al – volledig misleid door de weersomstandigheden – hadden aangetrokken, met een eerste bloemetje of met uitbarstende scheuten als uitschieter.

Een prachtig loopweertje dus voor de KAPE-atleten die de cross van ESAK hadden uitgekozen (sommigen als laatste voorbereiding op het “Belgisch Kampioenschap Veldlopen” in Wachtebeke). Bij onze benjamins vielen de eerste medailles en bloemetjes al te rapen. Hanne Dua bij de meisjes en Ben Vander Avert bij de jongens eindigden beiden als 3de. In hun gezelschap werd Amber Van Aelst 26ste en Stef Gielen 25ste. Maxim Heraly legde zijn wedstrijd als enige KAPE-ër af en finishte op de 12de plaats.

Bij de pupillen-meisjes viel er weer brons te rapen en dit voor Rayna Van Loock, na een knappe wedstrijd waarbij ze lang in het zog bleef van de top-2. Merel Thiryn – een jaartje jonger dan Rayna – eindigde als 15de. Bij de jongens kwam er een uitgebreid gezelschap pupillen opdagen in Essen. Jits Dua ging fors van start, maar moest dan stilaan een beetje gas terug nemen om uiteindelijk als 8ste over de finish te lopen. Lauren Devisscher (16de), Yannick Heraly (17de) en Nils Vander Avert (21ste) bleven zowat in elkaars buurt gedurende de hele wedstrijd.

Heleen Vermeulen vertoefde bij de miniemen-meisjes lang in de gesloten kopgroep. Toen de meisjes-met-de-langere-benen het tempo wat optrokken, moest ze plaatsje-na-plaatsje inleveren om toch nog mooi als 7de te eindigen. Jenthe Dua liep een constante run en finishte als 16de. Een bijna gelijkaardig scenario bij de miniemen-jongens, waar Lukas Maes mee de bende aanvoerde gedurende een flink stuk van de wedstrijd en net op het einde de rol wat moest lossen, met nog een 6de plaats in the pocket aan de eindstreep.

Was er bij de jeugdige atleten nog een ruime deelname te noteren, dan zakte de pudding van deelnemers – jammer voor de organisatoren – in elkaar bij de overgang naar de oudere categorieën. Jonas Vander Avert was onze enige deelnemer bij de cadetten. Als 17de finishte hij bij de jongens.

De geringe deelname bij de scholieren, deed niets af aan de prestaties van onze KAPE-ërs, die de topplaatsen opstapelden in deze categorie. Jolien Denis won – na een lang duel met een atlete van ACHL – overtuigend de wedstrijd bij de scholieren-meisjes. Jochem Vermeulen en Vince De Rycke namen bij de scholieren-jongens van bij de start het commando in handen. Na een forse versnelling van Jochem maakte deze er een langdurige solo van, terwijl Vince op afstand ook de rest van het deelnemersveld tientallen meters aan de broek lapte. Met Jelle Louviaux als 8ste en Jordi Van den Eynden als 9de, bezetten de KAPE-ers zowat de helft van het deelnemersveld … maar ook met 2 plaatsen op het podium was hun overwicht erg uitgesproken.

Hetzelfde verhaal bij de seniors-heren. Ook daar klom Jan Adriaensen – die aan een sterk veldloopseizoen bezig is – op het hoogste podiumtrapje als winnaar. En bij de masters-dames sloot Carina Michiels haar tweede veldloop in één weekend af met een 10de plaats.

Met deze “15de Veldloop der Noorderkempen” werd een punt gezet achter de gewone “aanbevolen veldlopen” van KAPE en achter de KAPE-crosstrofee … behalve voor de deelnemers aan het “Belgisch Kampioenschap Veldlopen” op zondag 9 maart in Wachtebeke. Daar kunnen écht de laatste punten verzameld worden voor beide klassementen en dan wordt er meteen weer een punt gezet achter het veldloopseizoen 2013-2014. Eentje waar sneeuw, hagel, regen en ijskoude temperaturen slechts matig aanwezig waren … een prettige uitzondering voor onze veldlopers, die tijdens andere winterseizoen deze natuurverschijnselen – soms meer dan wenselijk – over zich uitgestort kregen.

Hugo De Hoon

 

0 likes Veldlopen - archief # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand