A.C. Kapellen aan het feest dankzij hordelopers
April 14, 2024 at 6:58 am

A.C. Kapellen aan het feest dankzij hordelopers

In de rubriek “Echo’s uit de regio’s – Antwerpen” van het atletiektijdschrift “Atletiekleven” verscheen in augustus 2002 een artikel over twee KAPE-atleten : Wim De Hoon & Kristof Gorts en hun gezamelijke finale in de 400 meter horden op het “B.K. Alle Categorieën” in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

“Volgens KAPE-voorzitter André Gorts zorgden senior Kristof Gorts en junior Wim De Hoon tijdens het voorbije B.K. A.C. voor een historisch moment in het 81-jarig bestaan van deze “kleine” club : “Voor het eerst in de geschiedenis van de club – althans voor zover onze geheugens en onze archieven reiken – hebben er twee KAPE-ërs zich geplaatst voor eenzelfde finale (de 400 m horden) op een B.K. A.C. Een prachtig unicum”.

Wim De Hoon kwam, na een jaar met blessureleed, op dit B.K. voor het eerst weer pijnloos aan de start. “Nét na het K.v.V. 2001 kreeg ik af te rekenen met ernstige rugproblemen. Herhaalde injecties in de ruggenwervel en kiné zorgden telkens voor kort herstel en beperkte trainingsperiodes op een laag pitje. Enkel in januari kon ik indoor even aan de slag. Verder pikte ik enkel het P.K. en (in het clubbelang) de interclub mee. Eind mei stelde een osteopaat een compleet andere diagnose en de behandeling die hij toepaste lijkt me – tot op heden – de verlossende te zijn”.

Trainen ging voortaan vlot zodat Wim – ondanks de examens voor Handelsingenieur – met een beperkte voorbereiding toch aan de start kwam van het B.K. A.C. “Genieten van mijn terugkeer en de hoop op een finaleplaats, dat waren de verwachtingen. Tijdens de reeksen liep het verrassend vlot, met als resultaat een onverwacht persoonlijk record van 54”36. Bij de start van de finale bleken de inspanningen van zaterdag nog niet helemaal verteerd te zijn. Het gebrek aan training eiste zijn tol, wat slechts leidde tot 54”79.” Toch voldoende voor de 6de plaats voor de pupil van trainer Paul Sauviller, nét voor clubmakker Kristof Gorts die 7de werd.

Ingevolge ploegenwerk heeft Kristof Gorts zijn sportieve aspiraties wat teruggeschroefd. Het aantal trainingen per week bij de spurt- en hordekern van AC Break in Brasschaat is sterk verminderd. De provinciale titel (die hij aan Serge De Smedt (AVOS)  moest laten) en een finaleplaats op het K.v.V. (in de reeksen van het K.v.V. liep hij met 54”61 zijn snelste seizoenstijd) én het B.K. A.C. stonden aangekruist.. “Op het B.K. haperde ik in de reeksen bij één van de horden. De tijd van 54”93 leek dan ook logisch. In de finale hoopte ik  sneller te gaan (en dat deed hij ook met 54”81”), maar het gebrek aan training belette me nog sterker te finishen.” Goede voornemens zijn er wel, Kristof wil terug wat meer tijd investeren in trainen. “Vóór dit B.K. had ik, samen met Wim, al eens over een plaatsje voor ons twee in de finale gepraat. Maar nu het er écht van kwam vonden wij dat zowel voor de club als voor onszelf toch wel erg leuk.” Voor Kristof geen bijzondere doelen meer dit jaar, bij Wim is dit anders : “Ik hoop mijn trainingsachterstand nog enigszins te kunnen goedmaken om perfect voorbereid aan de start van het B.K. Juniors te komen. De titel op de 400 m horden is het doel, maar dat zal uiteraard van een aantal factoren afhangen (het bestendigen van mijn fysiek herstel, het verwerken van opgedreven trainingen en de aan- of afwezigheid van Rachid Malki, de snelste junior op dit moment).”

Michel Jordens

(met dank aan “Atletiekleven” )

0 likes Artikels
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand