A.C. Kapellen viert feest.
February 22, 2024 at 2:43 pm

A.C. Kapellen viert feest.

In het oktobernummer van “Atletiekleven” – het officiële tijdschrift van de Vlaamse Atletiekliga – werd door Johan Permentier in de rubriek “Echo’s uit de Regio Antwerpen” aandacht besteed aan de viering van 90 jaar KAPE.

“Groot feest in Kapellen, want de Koninklijke Atletiekclub met stamnummer 20 vierde op 3 september jongstleden in het feestelijk kader van het kasteel “Heidehof” in Kapellen zijn 90ste verjaardag ! In 1921 werd door enkele sportfanaten de loopclub opgericht die toen de naam “Athletic Club Capellen” kreeg. Het waren vooral de notabelen en de middenstanders die aan de wieg stonden van dit project en gedurende de eerste 30 jaar zorgden voor financiële steun. Dankzij deze inbreng konden atleten hun verplaatsingen bekostigen voor deelname aan wedstrijden in binnen- en buitenland.

In het beginjaar werd meteen gekozen voor de kleuren wit en groen. En die kleuren zijn, met uitzondering van de korte samenwerking met “Capellen Football Club” toen de tenues in het rood-geel waren, ook na negentig jaar nog in gebruik. Ook de clubvlag, ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan overhandigd door erevoorzitter Barend Mutsaers, heeft de geschiedenis goed doorstaan.

In 1947, net na de oorlog, sloot de club zich aan bij de Belgische atletiekbond, die toen bestond uit amper 36 verenigingen en vier jaar later verleende de koning de club de titel “Koninklijke Athletiek Club Kapellen”. In de meer recente geschiedenis, namelijk in 1983, werd de club een VZW en werd de afkorting, zoals we ze nu ook nog kennen, “KAPE”, geregistreerd.

En vijf jaar geleden werd de sintelpiste, die in 1965 werd aangelegd in het gemeentepark, vervangen door een perfect uitgeruste kunststofpiste. De sportieve prestaties kregen dan ook een boost, met als absolute hoogtepunt de doorbraak van Stef Vanhaeren op internationaal niveau.

En dan nu : op naar de 100 !

Johan Permentier

Met dank aan “Atletiekleven”.0 likes Allerlei #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand