Antwerpen Boven.
April 14, 2024 at 8:58 am

Antwerpen Boven.

In het juni-nummer van “Atletiekleven” 2011, verscheen – van de hand van Bart Spruijt – een verslag van de “Beker van Vlaanderen A.C. Dames”. Onder de titel “Antwerpen Boven” besteedde hij ruime aandacht aan de overwinning van de KAPE-dames in Landelijke 2 B.

In de Antwerps getinte “Beker van Vlaanderen” (8 Antwerpse teams op 12 ploegen) in Landelijke 2 B, hebben de vrouwen van AC Kapellen met verve hun favorietenrol waargemaakt. Nadat ze vorig jaar tweede werden, stijgen ze nu naar Landelijke 1.

In 2010 stootte Kapellen nog op een sterk Lierse. Maar nu stond er geen maat op de groen-witte vrouwen uit Noord-Antwerpen. Eén van de uitblinksters bij Kapellen was Laura Bonte, die zowel in de 110 m horden (15”13) als de 100 m (12”74) de zege op zak stak en samen met Merel Folens, Annelies Van Hooydonck en Liesse Himpens de 4 x 100 m estafette won. Ze had daarmee een aandeel in drie van de vier maximumscores die Kapellen behaalde. Cadette Renée Eykens zorgde voor de vierde overwinning. De Belgische kampioene cross, die zich in de zomer vooral op de 800 m toelegt, pakte de volle buit in de 1500 m in 4’49”38.

Vóór de afsluitende estafette had KAPE een geruststellende voorsprong van 12 punten op ABES. De stok binnenbrengen was voldoende, maar het kwartet van AC Kapellen deed meer en sloot de “Beker van Vlaanderen” af in schoonheid. Ze wonnen met een jonge ploeg in 49”71, vóór ABES (50”62). “Een grote verrassing was dit niet. Dat onze mannen zouden winnen was een grotere verrassing. Maar bij de vrouwen hadden we het wel een beetje verwacht.”geeft clubsecretaris Hugo De Hoon toe. “Vorig jaar eindigden ze al nipt tweede en onze jonge ploeg is nog sterker geworden. We wisten dat we een goede kans maakten”. De Hoon gelooft dat de vrouwen zich zullen handhaven in Landelijke 1. “De tegenstand wordt sterker, maar we denken wel dat we er kunnen blijven kamperen. We krijgen er hinkstap en 4 x 400 m bij. Voor hinkstap is het geen probleem om iemand te vinden en ook de 4 x 400 m moet ons goed liggen. Onze jeugd is ook vrij stevig, dus zie ik het positief in.” ABES, dat ook met een zeer jong team aantrad, werd tweede. ACHL 2 en Daring Lommel degraderen naar Landelijke 3. De volledige top zes in Landelijke 2 B werd overigens bezet door Antwerpse clubs.

Bart Spruijt

(met dank aan “Atletiekkeven”)

0 likes Artikels # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand