“Atletiek Vlaanderen” stopt op 31.12.2016 !
June 13, 2024 at 6:44 am

“Atletiek Vlaanderen” stopt op 31.12.2016 !

Vanaf 1 januari 2017 wordt de jaarlijkse subsidie die de vzw “Atletiek Vlaanderen” ontvangt van het “Departement Sport” van de Vlaamse Gemeenschap stopgezet. Dit betekent dat de werking van de vzw “Atletiek Vlaanderen” niet kan worden voortgezet. Het team “Atletiek Vlaanderen” – met o.m. Renée Eykens – houdt dus vanaf 1 januari 2017 op te bestaan.


Deze beslissing werd opgenomen in het zopas gepubliceerde “Topsportactieplan IV” van de Vlaamse Gemeenschap. De Minister van Sport en de administrateur-generaal van Sport.Vlaanderen bevestigden in een brief aan de Raad van Bestuur van de vzw op 29/11/2016 dat het stopzetten van de werking van de vzw “Atletiek Vlaanderen” kadert in het nieuwe decreet op de Vlaamse sportsector waarbij wordt ingezet op efficiëntiewinst en op het afbouwen van parallelle structuren.

De bestuurders van de vzw “Atletiek Vlaanderen” betreuren dat er op deze manier een einde komt aan de nochtans succesvolle sportieve werking van het team “Atletiek Vlaanderen”. Ze rekenen er op dat beloftevolle jongeren in de atletiek in de toekomst volwaardige kansen blijven krijgen en dat de Vlaamse Atletiekliga de sportieve werking voor deze jongeren op een even kwaliteitsvolle manier voortzet.

De bestuurders van de vzw “Atletiek Vlaanderen” bedanken alle atleten en trainers voor het engagement en voor de inzet die ze voor het team Atletiek Vlaanderen aan de dag hebben gelegd. Ze blijven hun prestaties met belangstelling volgen en wensen hen een succesvolle verdere atletiekloopbaan toe.

Ivo Hendrix, voorzitter
Marc Nevens, secretaris
Johan Dillen, penningmeester
Paul Thys, bestuurder
André Boonen, bestuurder
Marina Goris, bestuurder
Brigitte Van schoote, bestuurder
William Van Dijck, bestuurder
Eddy De Vogelaer, bestuurderBron: Atletiek Vlaanderen

0 likes Allerlei #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand